23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Turgutlu CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Turgutlu CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. İlçe Başkanı Kayabaş,  mesajında, “Ulusal iradenin simgesi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun temel ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97.yıldönümünü kutlarım. “dedi.

Kayabaş,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, yayımladığı mesajda çocukların geleceğe dair en kıymetli hazine olduğunu belirtti. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceğini söyleyen Kayabaş,  “Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır.

Ulusal bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazandırılmıştır. Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış, geleceğimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmiştir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Hiçbir güç halk iradesinin üzerinde değildir.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, ülkemizin ve sevgili çocuklarımızın geleceği için, adalet ve demokrasi mücadelemizin 23 Nisan 1920 ruhu ve kararlılığıyla devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.  Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçenleri rahmetle anar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

Bakmadan Geçme