9 tesise 'Enerji Teşviki'

Daha temiz bir Manisa için ilçe belediyelerinden devralınan tesisleri işletmeye alan MASKİ Genel Müdürlüğü, Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi için de 'Enerji Teşviki' almaya hak kazandı.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

 Daha temiz bir Manisa için ilçe belediyelerinden devralınan tesisleri işletmeye alan MASKİ Genel Müdürlüğü, Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi için de ‘Enerji Teşviki’ almaya hak kazandı.

         Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yatırımlarının karşılığını alıyor. İlçe belediyelerinden devralınan atıksu arıtma tesisleri, yapılan bakım-onarım ve revizyon çalışmalarının ardından sağlıklı bir şekilde işletmeye alındı. Ahmetli ilçesinde hizmet veren ve birçok ünitesi baştan aşağıya yenilenen atıksu arıtma tesisiyle yılda 640 bin metreküp su arıtılıyor. Bu sayede Ahmetli ilçesinde ortaya çıkan evsel nitelikli atıksular hem Gediz Nehri için bir sorun teşkil etmiyor hem de vatandaşların sağlığına olumsuz bir etki yapmıyor. Bu prensiple işletmeye alınan Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ‘Enerji Teşviki’ alınmaya hak kazanıldı. MASKİ daha önce Akhisar, Salihli, Alaşehir, Gölmarmaraa, Kula, Durasıllı, Saruhanlı ve Keçiliköy’deki tesisler için enerji bedellerinin geri ödemelerinden faydalanmaya hak kazanmıştı.

9 tesise ‘Enerji Teşviki’

         MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, atıksu arıtma tesislerini işletmeye aldıkları süreci çok iyi değerlendirdiklerini söyleyerek, aldıkları bu geri dönüşün tüm Manisa için önemli olduğunu ifade etti. Genel Müdür Yardımcısı Başaran, “İl genelinde 13 atıksu arıtma tesisinin bakım-onarım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştirerek işletmeye aldık. Şu ana kadar bu tesislerden 9 tanesi için çevre izinlerini alarak ‘Eenerji Teşviki’ almaya hak kazandık. Bu durumda söz konusu tesisleri başarılı bir şekilde işlettiğimizin göstergesidir. Bu tesisler sayesinde Gediz ve Bakırçay Havzası’nın temizliği için kendi üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla yaptığımız çalışmaların sonunda kazanan Manisalı hemşerilerimiz oluyor. Diğer 4 tesisimiz için de kısa süre içerisinde sonuçların gelmesini bekliyoruz. Hem çevreyi temizliyoruz hem de teşvikten faydalanıp, önemli bir tasarrufa imza atmış oluyoruz” dedi.  

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN