CHP'li Erdoğdu'dan hayır çağrısı

CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, başkanlık sisteminin gelmesi  durumunda  Bir af yasasıyla Fetullah Gülen veya Abdullah Öcalan'nın başkan yardımcısı olabileceğini  söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Erdoğdu'dan hayır çağrısı

CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, başkanlık sisteminin gelmesi  durumunda  Bir af yasasıyla Fetullah Gülen veya Abdullah Öcalan’nın başkan yardımcısı olabileceğini  söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 16 Nisan'daki anayasa referandumunda vatandaşların 'hayır' oyu vermesi için Turgutlu'da çağrı yaptı. 

CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı’nın “Geleceğim için hayır” sloganıyla” düzenlediği Anayasa değişikliği ve referandum süreci adlı konferansında konuşan  Milletvekili Aykut Erdoğdu,” Meclis güvenoyu veriyordu millet adına, artı kötü bir şey olunca güvenoyuyla düşürebiliyordu. Yani bu meclisin yasama kolu kırıldı, denetim kolu kırıldı. Peki, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız ne diyor ,meclis güçlendi diyor. Ayıp çok ayıp, çünkü bir Başbakan halkına doğruyu söylemesi gerekiyor.

Arkadaşlar şimdi öyle bir duruma geldik ki bakın Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakanlar bunlar çok önemli makamlar. Şimdi düştüğümüz hale bakın. Başbakan ve bakanları pert ediyorlar. Şuan 24 bakanımız var ve her birinin kendi içinde karar verme hakkı vardı, şimdi hepsi yok oluyor. Bir tek Cumhurbaşkanı seçeceğiz, yardımcısının kim olacağına dair hiçbir fikrimiz yok. Valla emine hanımda olabilir. Ama hukuken de mümkün olabilir, biliyor musunuz? Bir af yasasıyla Fetullah Gülen veya Abdullah Öcalan’nın başkan yardımcısı yapılabilir arkadaşlar. Çünkü bilmiyorsunuz.”dedi.

Bakmadan Geçme