ER MEYDANININ YİĞİTLERİ YUNTDAĞI'NDA BULUŞTU

Bu yıl 2.sini düzenlediği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 40'ı başpehlivan 300'ü aşkın pehlivan er meydanına çıktı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı festivalde 13 kategoride yarışan pehlivan ve başpehlivanlar sırtlarının yere gelmemesi için kıyasıya yarıştı. 

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Yunusemre Belediyesi’nin bu yıl 2.sini gerçekleştirdiği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali Ortaköy Mesire Alanında yapıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu festivalde ev sahipliğini Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Eşi Melek Çerçi yaparken; festivale Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Manisa Valisi M. Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Recai Berber ve İsmail Bilen, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Muğla Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Denizli Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve binlerce güreşsever katıldı. 

“GENÇLERİMİZE ATA SPORUMUZU SEVDİRMEK İSTİYORUZ” 

Müsabakalar öncesi mesire alanını gezen Bakan Elvan, Başkan Çerçi ve beraberindekiler, vatandaşlarla sohbet etti. Davul zurna ve cazgırlarla şenlenen festival, büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Burası Yuntdağı. Burası yörükler diyarı. Burada ata sporumuzu yaşatmak, geleceğimize sahip çıkmak ve geleneksel hale getirmek adına festivalin 2.sini düzenliyoruz. Gençlerimize ata sporumuzu sevdirmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşümden, toplu konut hamlelerine kentin geleceğine yön verecek projeler üretiyoruz. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin desteği bizimle beraber. Nezdinizde kendilerine saygılarımı arz ediyorum. Güreşimiz hayırlı olsun, güreşçimiz centilmen, ahlaklı ve güçlü olsun. Tüm başpehlivan ve pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.  

BAKANDAN BAŞKAN ÇERÇİ’YE ‘GÜREŞ’ TEŞEKKÜRÜ 

Başkan Çerçi’nin ardından konuşan Bakan Lütfi Elvan yaptığı konuşmada Yunusemre Belediyesi’ne ata sporumuz güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Bakan Elvan, “Öncelikli olarak Yunusemre Belediye Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sizler geçmişimizi günümüze taşıyorsunuz. Geleneklerimizi göreneklerimizi yaşatıyorsunuz. Ata sporumuz yağlı güreşle hem geleneği yaşatıyorsunuz hem er ne demek, meydan ne demek dünyaya gösteriyorsunuz. Yiğitler üste çıktım diye sevinmesin, altta kaldım diye yerinmesin. Allah hepsine kuvvet versin. Ben de yörük çocuğuyum. Esas olan milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğüdür. Bizler tek vatan, tek devlet diyebiliyorsak ne mutlu bize. Bizler yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. Bu yurdun insanları her zaman devleti, milleti, bayrağı için canını sakınmayan insanlardır. Gün vatanımız için, milletimiz için el ele, omuz omuza yürüme günüdür. Ata sporumuzu yaşatan sizler, geçmişimizi bu günle buluşturuyorsunuz” dedi. 

13 kategoride 40 başpehlivan, 300’ü aşkın pehlivanın yarıştığı müsabakalar çekişmeli geçti. Sağlık ekipleri müsabakalarda yaralanan güreşçilere müdahale etti. 

GÜREŞ AĞASI İSMAİL AYDIN OLDU 

Müsabakalarda yapılan ağalık arttırmasında mevcut güreş ağası Murat Coşkun, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Adnan Erbil ve İşadamı İsmail Aydın gelecek yılın güreş ağası olabilmek için yarıştı. Yarışın galibi ise 65 bin TL’yle İşadamı İsmail aydın oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN