Kırgızistan Haberleri

Kırgızistan Haberleri

Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'na Türk öğrenci damga vurdu

Öğrencilerin, bilimsel araştırma faaliyetlerine olan ilgilerinin ortaya çıkartılması ve kültürler arası iletişim alanlarının zenginleştirilmesi amacıyla her yıl Rusya Federasyonu Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nın (URFODU) sonuçları açıklandı. Yarışmaya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu ve Türkiye'den öğrenciler katıldı.

Kazak sanatçıların eserleri üniversite kampüsünde sergileniyor

Maltepe Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) iş birliği ile Türk Dünyası Ressamlar Buluşması etkinliği düzenlendi. Üniversitenin ev sahipliği yaptığı programda biri Kırgızistanlı, 9'u ise Kazakistanlı 10 sanatçı 1 hafta boyunca atölye çalışmaları yaptı. Daha önceden yapmış oldukları eserleri sergileyen sanatçılar, yeni eserleri de okula hediye edeceklerini belirtti.

Kırgızistan'lı 15 kişi donarak hayatını kaybetti

Ocak ayında Orta Asya'da rekor düşük seviyeleri bulan dondurucu soğuklar can almaya başladı. Kırgızistan'da 15 kişi ay başından bu yana donarak hayatını kaybetti.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye ithal et çağrısı

Kırgızistan'ın Narın şehrinin valisi Amanbay Kayıpov, Kastamonu'ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye'ye ucuz, sağlıklı ve organik kırmızı et ithal etmek istediklerini açıkladı.