Para Haberleri

Para Haberleri

Gram altın ve doların fiyatı ne kadar oldu?

TCMB "2021 Para ve Kur Politikası" metni önümüzdeki yıl içinde kullanılması planlanan para politikası araçlarıyla ilgili teknik detayları içerecek.

Para Kazanmak İçin!...

Sosyal medya düzenlemesi Meclis’te kabul edildi

AK Parti'nin hazırladığı ve muhalefetin "sansür" olarak nitelendirerek tepki gösterdiği sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Kanunla; Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Temsilci belirlemeyen ağ sağlayıcılara kademeli olarak para cezası verilecek.

'Pandemide kontrollü süreç devam ederse büyük bedeller ödemeyiz'

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs pandemisi günlük hayat dışında dünya ekonomilerini de altüst etti. Uluslararası Para Fonu(IMF) koronavirüs pandemisi nedeniyle küresel ekonomide küçülme tahminini yüzde 3'den yüzde 4,9'a çekti. Ekonomist Mahfi Eğilmez de, Mazars Denge'nin 4/4'lük webinarlar serisine katılarak Covid-19 sonrası süreçte dünya ve Türkiye ekonomisine pandeminin etkilerini değerlendirdi.

'Merkez Bankası faizi sabit tutarak cesaretli davrandı'

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8.25'te sabit tutmakla doğru yaptığını belirterek şu yorumu yaptı:

Turgutlu'nun en iyi manavı Orhan babanın yeri oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Deniz Manav Orhan Baba farkındalık yaratmak için #Evdekal sloganıyla yola çıkarak bu zorlu süreçte evlere servis yaparak Turgutlu Halkının evde kalmasına yardımcı oldu evlere seviş yaparak Turgutlu Halkının taleplerini yerine getirdi.

Renkli Reçeteli’ İlaç Operasyonunda Gözaltına Alınanlar Mahkemeye çıkarıldı

Manisa merkezli 5 ildeki, ‘renkli reçeteli’ ilaçların yasa dışı yollarla para karşılığında satışını yapanlara yönelik operasyonda, aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ABD'den 'yeşil bina sertifikası'

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete girdi. Bu yıl yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan bina, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu.

Çevre dostu uygulamalar, konforlu iç mekan koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi kriterleri değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen terminal binasının toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve günışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikası Gold kategorisinde verildi.   

KARBON EMİSYON SALIMINI YÜZDE 30 AZALTMAYI AMAÇLIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG'nin CEO'su Ersel Göral, 'İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak 7 gün24 saat yaşayan bir yapıya sahibiz. Yaptığımız işlerin ve verdiğimiz hizmetlerin temelinde, insana, topluma ve doğaya dair 'iyi olanı ortaya koymak' yatıyor. Terminal binamızdaki çevre dostu uygulamalar, doğaya saygılı ve enerji tasarruflu yürüttüğümüz operasyon ve konforlu iç mekan koşullarımızla dünyada en çok tercih edilen LEED sertifikasyonuna dahil olduk. Ve bu sertifikayı başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış hedeflerken, doğalgaz kullanımında ve karbon emisyon salınımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca su tasarrufunda da yüzde 25 oranında bir hedefimiz var. Bundan sonraki süreçte de tasarruf hedeflerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2020 yılının ilk çeyreğinde temelini atacağımız yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz' dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binasına verilen LEED sertifikasını dünyada New York JFK (ABD), New York La Guardia (ABD) , San Diego (ABD), Cidde Kral Abdülaziz (Suudi Arabistan), Zagreb (Hırvatistan) havalimanlarının yanı sıra Türkiye'den de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na verilmişti. 

'Barikatsız dünya' için pedal çevirdiler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Barikat Film Atölyesi Derneği, Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında Sessiz Çığlık Bisiklet Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılanlar soğuk hava koşullarına rağmen pedal çevirdi.  Engelli Avcılar Belediye Başkanı Avukat Turan Hançerli'nin de katıldığı etkinlikte Mecidiyeköy'den başlayan tur, Beykoz'da son buldu. Uluslararası Barikat Film Festivali Başkanı Hüseyin Nacar, çığlıklarının, farkındalık için olduğuna vurgu yaparak, 'Biz barikatsız bir dünya için düş kuruyoruz. Düşlerimize ortak olan düşdaşlarımıza teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, kutlanmasına karşıyız. Biz barikatları yıkmak için sanatın ve sporun gücüyle geliyoruz' dedi.

29 Ekim 1923’ün Tohumları Atılmıştı...

Mustafa Kemâl Paşa, 1918 Ağustos'unda Filistin’de bulunan 7. Ordu Komutanlığı'na tayin edildi. İlk paylaşım savaşı bitmek üzereydi.. Osmanlı İmparatorluğu'nun son demleriydi.

Engelli sporcular dünya şampiyonası için kampa girdi

Dubai'de 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Para Atletizm Dünya Şampiyonası'na katılacak olan sporcular hazırlıklarını yapmak için Antalya'da bir aylık kampa girdi. Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm'den 4 sporcu da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından turnuvaya katılan Türkiye Milli Takımı kadrosuna dahil edildi. Uluslararası düzeyde sporcuların çalışmalarını gerçekleştirdiği kamp alanında Bağcılarlı sporcular, şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak için özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Finans Uzmanı Hakan Yıldırım: Bitcoin'in güvenirliliği riskli

Bitcoin, artan taleple birlikte her geçen gün birçok ülkede daha da yaygın hale gelip değer kazanan bir sanal para birimi haline geldi. Dolar, sterlin ve euro gibi para birimlerine rakip olmanın yanı sıra yüz yıllardır vazgeçilmez yatırım aracı olan altına karşı da alternatif olmuş durumda. O kadar ki dolaşımda olan Bitcoin sayısı 17 milyon 891 düzeyinde.

Telefon dolandırıcılığında 7 ayda 51 tutuklu

Telefon dolandırıcıları binlerce insanı mağdur etti. Kimi büyük paralar kaybetti kimi ise evinden, arabasından oldu. Kontör dolandırıcılığı olarak tanımlanan sistemde 'Adınız terör örgütüne karıştı' yalanıyla insanları dolandıran kişilere yönelik emniyet güçleri birçok operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre 2019 yılının ilk 7 ayında kontör dolandırıcılığı hakkında 195 ihbar alındı 67 vaka aydınlatıldı, 51 kişi ise tutuklandı. 2018 yılında ise 449 ihbar alınırken 105 olay aydınlatıldı, şüphelilerden 93'i tutuklandı.

Başkan Akın Turgutlu'nun Gurur Kaynağı olan İşçiyi Ödüllendirdi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, içi para ve çeklerle dolu çantayı bulup Zabıta ekipleri aracılığı ile sahibine teslim edilmesini sağlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Durmuş Uğur’u ödüllendirdi. Durmuş Uğur’a örnek davranışından ötürü teşekkür ederek Cumhuriyet altını takdim eden Başkan Akın “Durmuş Uğur kardeşimiz Turgutlu Belediyesinin gurur kaynağı oldu. Örnek davranışından ötürü bizlere insanlık ölmedi dedirtti.”

Belediyesi işçisinin bulduğu çantadan iki milyon TL çıktı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde belediye işçisinin parkta sulama yapar iken bulduğu çantanın içinden 2 milyon lira değerinde nakit para, çek ve çek koçanları çıktı. İşçi para dolu olan çanta Turgutlu belediyesi Zabıta ekiplerince sahibine teslim edildi.

KOBİ'ler için büyüme tavsiyeleri

KOBİ'nin tanımını yaparak sürdürülebilir olmaları yönünde önerilerini sıralayan Kerim Can Ertuğ, 'Yıllık 250 kişiden az işçi istihdam eden ve yıllık satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan işletmelere KOBİ deniyor. KOBİ'ler kendi içlerinde de mikro, küçük ve orta büyüklük olarak üçe ayrılıyor.  KOBİ'lerin de günümüzde büyük firmalar gibi müşteri odaklı, stratejik planlama ve sürdürülebilir değer yaratmaya yönelik çalışmalar yapabilmektedir. Misyon, değerler ve vizyon sadece duvarda yazılı olan kelimeler olmaktansa tüm ekibin sahiplendiği ve inanarak üstlendiği nitelikte olmalıdır. Ne kadar güçlü olursanız olun Everest'e tek başınıza tırmanamazsınız.  Orta ölçekli firmalarda ekip olarak aynı hedefe odaklanmak giderek daha çok önem kazanmaktadır' diye konuştu.

Türkiye Nijerya ortak toplantısına İGÜ de katıldı

DEİK bünyesinde gerçekleşen toplantıya iş dünyasından birçok kuruluş katılırken, Türkiye adına toplantıya davet edilen tek yükseköğretim kurumu İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) oldu. Nijerya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda'nın da katılım gösterdiği toplantıda, İGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İzzet Gümüş, İGÜ Uluslararası Öğrenci Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Kaya ve İGÜ Sürekli Eğitim Merkezi (İGÜSEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat Tuncer ile büyükelçi özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Pegasus'tan yolcularına 'kesintisiz bilet iade hakkı' açıklaması

Şirketten yapılan açıklamaya göre, biletini Pegasus Hava Yolları internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden alan yolculara biletini aldığı andan itibaren 24 saat içerisinde kesintisiz iptal ve para iadesi imkanı sunuldu. Buna göre biletleme yapılan tarifeli uçuşun kalkış saatine 24 saat veya daha az süre varsa, değişiklik veya iptal işlemi biletleme anından itibaren 30 dakika içerisinde, uçuşa 24 saat ile 72 saat varsa biletleme anından itibaren 60 dakika içerisinde, 72 saatten fazla süre varsa 24 saat içerisinde gerçekleştirilebilecek.

19 Mayıs Kurtuluş'a Giden Yol

Dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan 1. Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğu İttifak Devletleri denilen Almanya, Avusturya-Macaristan, Bulgaristan’ın yanında yer alarak, İtilaf Devletlerine; İngiltere, Fransa, Rusya ve İtalya’ya karşı savaşmıştır. Savaşın ilk yıllarında Karadağ, Sırbistan ve Romanya daha sonraki yıllarda da ABD, Japonya, Yunanistan, Belçika, Portekiz İtilaf Devletlerinin yanında savaşa katılmıştır.

Serhat Orhan’dan Turgutlu Halkına teşekkür

Turgutlu’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Büyük Birlik Partisinden Turgutlu Belediye başkan adayı olan Serhat Orhan seçim sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Turgutlu halkına teşekkür etti.

Takım elbise haberine Firma Sahibinden açıklama!

Geçtiğimiz gün ‘Gençlere dağıtılan bu takım elbiselerin parasını kim? Ödüyor..’ başlıklı haberimiz sonrası firma sahibi açıklamada bulundu.

Köstebek yuvası derken boşa demiyoruz

Özel Haber: Türkiye'deki belediyelerin, Vatandaşın gözünde 'yolsuzluk ve yandaş müteahhitlere kâr yaratma aracı' olarak görülen yol ve kaldırım yenileme çalışmalarına 2018'te kaç milyon TL para harcadığı mechul.

Vatandaşlar Poşet Paralı Olunca Aldıklarını Cebinde Taşımaya başladılar

Özel Haber - Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başladı. Manisa'da poşete para vermek istemeyen bazı vatandaşlar, aldıkları ürünleri ceplerine doldurmayı tercih ederken, bazı vatandaşlar da aldıkları ürünleri yanlarında getirdikleri poşetlere doldurdu.

Geleceğin karatecileri Ege Ligi’nden çıkacak

Geleceğin karatecilerini yetiştirmeyi amaçlayarak kurulan İller Arası Ege Karate Ligi’nin ilk ayağı hafta sonu Manisa’nın Salihli ilçesinde yapılacak. Tarihte ilk paranın basıldığı Sart Mahallesi’nin bağlı olduğu Salihli’de Lidya Sardes İller Arası Ege Karate Ligi adı altında düzenlenecek müsabakalara en az 700 sporcu ve 40 hakem katılacak.

Turgutlu'da O Kuyumcu Teslim oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Çok sayıda vatandaşdan topladığı para ve altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcu polis ekiplerine teslim oldu.

Kur Riskinin Olumsuz Etkilerinden Korunmanın Şifreleri

Şirketler dalgalı piyasa ve kur hareketliliğine karşı pozisyon almaya çalışırken, Mali Müşavir Kaytun Tunçer, kur riskinin olumsuz etkilerinden korunmanın yollarını anlattı.