Türkiye

Türkiye Haberleri

12 dakikada uzaya çıktılar, biz cebe sığan seccade ürettik!..

Tarihte ilk kez özel bir şirket uzaya insan gönderdi, Tokya'da sırt çantasına sığabilen elektrikli bisiklet üretildi, biz ise cebe sığan seccade üretiyoruz...

Pandemi sürecinde sınav kaygısıyla baş etmenin ipuçları

Koronavirüs salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tarihi ertelendi. Bu durum sınava hazırlanan öğrencilerin yaşadığı kaygıyı daha da artırdı.

Koronavirüs için Bilim Kurulu bir kez daha toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 15.00'te video konferans yöntemiyle toplanacak.

Ak Parti ilk defa bu kadar net bir kavgaya tanık oldu

AK Parti'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bir önceki başkan Ramazan Çalık'ın bir iş yerinden 500 bin TL aldığını ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la duruma sessiz kaldığı için kavga ettiğini ifade etmesi dikkat çekti.

Ölüm sayısı 59'a düştü, Günlük iyileşen sayısı 5119 oldu

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 59 kişinin hayatını kaybetti

Korona Gölgesinde Çalışma Hayatı

Çin’in Wuhan şehrinde meydana gelen ve geçtiğimiz Aralık ayından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, alınması gereken birçok tedbiri de beraberinde getirdi.

Deniz Feneri’nden Evdeki 65 Yaşa Destek

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan “Sokağa Çıkma Kısıtlaması / Yasağı Genelgesi”ne ek bir genelgeyi daha bu gece saat 01.00’da valiliklere gönderdi.

Gençlerin yüzde 87’si dünyayı güzelleştirme sorumluluğuna sahip

Dünya genelinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre her 10 genç yetişkinden 9’u, kendi jenerasyonlarının dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda sorumlulukları olduğunu hissediyor; ancak kendilerini bu sorumluluğu yerine getirmek için yeterince hazır hissetmiyorlar.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ABD'den 'yeşil bina sertifikası'

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete girdi. Bu yıl yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan bina, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu.

Çevre dostu uygulamalar, konforlu iç mekan koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi kriterleri değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen terminal binasının toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve günışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikası Gold kategorisinde verildi.   

KARBON EMİSYON SALIMINI YÜZDE 30 AZALTMAYI AMAÇLIYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG'nin CEO'su Ersel Göral, 'İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak 7 gün24 saat yaşayan bir yapıya sahibiz. Yaptığımız işlerin ve verdiğimiz hizmetlerin temelinde, insana, topluma ve doğaya dair 'iyi olanı ortaya koymak' yatıyor. Terminal binamızdaki çevre dostu uygulamalar, doğaya saygılı ve enerji tasarruflu yürüttüğümüz operasyon ve konforlu iç mekan koşullarımızla dünyada en çok tercih edilen LEED sertifikasyonuna dahil olduk. Ve bu sertifikayı başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış hedeflerken, doğalgaz kullanımında ve karbon emisyon salınımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca su tasarrufunda da yüzde 25 oranında bir hedefimiz var. Bundan sonraki süreçte de tasarruf hedeflerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2020 yılının ilk çeyreğinde temelini atacağımız yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz' dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binasına verilen LEED sertifikasını dünyada New York JFK (ABD), New York La Guardia (ABD) , San Diego (ABD), Cidde Kral Abdülaziz (Suudi Arabistan), Zagreb (Hırvatistan) havalimanlarının yanı sıra Türkiye'den de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na verilmişti. 

21. Dünya Rus Medya Kongresi muhteşem bir galayla son buldu

85 ÜLKEDEN 160 Rus dili konuşan, Rusça yayın yapan gazeteciyi bir araya getiren 21. Dünya Rus Medya Kongresi gerçekleşen muhteşem galayla son buldu. Kongre Türkiye’de ilk kez Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ev sahipliğinde Ankara’da başladı. 25 Ekim itibariyle başlayan kongre Ankara’nın ardından Kayseri, Kırşehir, Kapadokya ve Konya’ya taşındı. Dev buluşmanın son durağı ise Alanya oldu.

MHP’nin Bebek Katili'ne karşı tutumu sonrası 23 Haziran Öncesi İstifalar devam ediyor

Turgutlu'nun tanınmış simalarından 2010-2011 yılları arasında Turgutlu Ülkü Ocakları Başkan yardımcılığı da yapmış olan, MHP üyesi Ali Erduğan bugün öğlen saatlerinde Gazetemize bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra İdlip’te yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Ahmet Orhan yazdı: 'TÜRKİYE'DEKİ SURİYE'

Haber Kasaba köşe yazarlarından Ahmet Orhan 2019 yılının ilk yazısını kaleme aldı. Orhan, 'TÜRKİYE'DEKİ SURİYE’ başlıklı bir yazısında Suriyelilere dair önemli konulara değindi.

1746 terörist 2018’de etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, 2018 yılında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, yurt içinde yıl boyunca 107’si sözde üst düzey olmak üzere toplam bin 746 terörist etkisiz hale getirildi.

Toplumlar da tıpkı insan vücudu gibidir

Ahmet Orhan 2018 yılının son günü kaleme aldığı yazısında 'YÜKSEK TANSİYON' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

AK Parti'nin İhraç Ettiği Belediye Başkanı MHP Aday Gösterdi

Karabük'ün Yenice ilçesi Belediye Başkanı Zeki Çaylı, AK Parti'den ihraç edilmesinin ardından MHP'den Yenice Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

Başkan Erdoğan AK Parti'nin İstanbul adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı'na konuşuyor. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Bu şehir için en büyük tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir" dedi.

Toplam 411 haber.