HALİMOVA, BEN TÜRKİYE'YE İLK AYAK BASTIĞIMDA TOPRAĞI YÜZÜME SÜRDÜM

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneğinin davetlisi olarak Hocalı katliamıyla ilgili konferans vermek için Turgutlu'ya gelen Azerbaycanlı emekli akademisyen Prof.Dr. Hanım Halilova, Azerbeycan'ın yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneğinin davetlisi olarak Hocalı katliamıyla ilgili konferans vermek için Turgutlu’ya gelen Azerbaycanlı emekli akademisyen Prof.Dr. Hanım Halilova, Azerbeycan’ın yaşadığı sıkıntıları anlattı. Azerbaycan’ın Sovyetlere ve Ermeni karşı direnişinde önemli bir yeri olan, Halk Cephesi lideri aynı zamanda Kadın Taburu kurucusu olan Prof.Dr. Hanım Halilova, yaptığı konuşma ile salondakileri mest etti.

Konferans için Turgutlu’da bulunan Prof.Dr. Hanım Halilova, Türk dünyasının güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu dile getirirken, Alparslan Türkeş’i Bozkurt işaretiyle kendisinin tanıştırdığını da ifade etti. Halilova ayrıca Bozkurt işareti ile ilgili olarak; Uzun yıllar önce Başbuğ Alparslan Türkeş Azerbaycan’a ziyarete gelmişti. O gün kendisini büyük bir kalabalık karşıladı, herkes Bozkurt işareti yapıyordu ve bana bu işaretin anlamını sordu. Bende Bozkurt işaretinin Türk’ün simgesi olduğunu anlattım, çok hoşuna gitti ve bu işareti hep kullandı.

Bozkurt işareti Türklüğün işaretidir. Bozkurt işaretini Kerkük’te de Musul’da yaparlar bunu dine bağlamak istiyor ancak bu yanlıştır.Gagavuzlar Hristiyan’dır ama Türk’tür. Ergenekon destanında Türk’e bir Asena yol gösterir, bizim yol gösterenimiz de Türkiye. Bu işareti kendisini Türk bilen insan yapar, şimdilerde herkes bir şeylerle uydurur ama Bozkurt işareti Türklüğün simgesidir. Yaparken kulakları eğri olmasın, sağa sola sallamakta doğru değildir. dimdik haydi ileri anlamında net bir biçimde yapılmalıdır. Bozkurt işaretini Kerkük’te de Musul’da yaparlar ifadelerini kullandı.Prof.Dr. Hanım Halilova; Ben Türkiye’ye ilk adım bastığımda toprağı aldım ve gizli gizli yüzüme sürdüm rabbim kimseyi vatansız bırakmasın. dedi.

Bakmadan Geçme