Makedonlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Turgutlu Makedonya Göçmenleri Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Turgutlu’da 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlaması için toplanan Göçmenler Derneği Turgutlu Şubesi  bir organizasyon ile kutlamalarını gerçekleştirdi.

Makedonya Göçmenleri Derneği İzmir temsilcilerinin de aralarında bulunduğu göçmenler etkinliğe kahvaltı ile başlayan etkinliğe, Turgutlu CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş , Turgutlu CHP Kadın Kolları , Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın , Turgutlu Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Ercan Özduman katıldı.

1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile etkinlik devam etti.

Turgutlu Makedonya Göçmenleri Derneği başkanı Ercan Özduman’ın konuşmasıyla devam etti.

Her sene takdire şayan bir katılım alarak hızla büyüdüğüne değinerek katılan herkese teşekkür etti. Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlayan Özduman Huzur evinden gelen yaşlılardan ve engelliler derneğinden katılım sağlayan engelliler derneği başkanını kürsüye davet etti. Makedonya Göçmenleri Derneği Kadın Kolları başkanı Pervin Canerkul tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Grup Zayçe’nin halk oyunları ile devam eden gösteri Grup Zayçe bandosunun göçmen şarkılarıyla hareketlendi.Oyunlar oynanıp halaylar çekilen etkinlikte katılımcıların memnuniyeti gözlerden kaçmadı. TRT sanatçılarından Havva Karakaş’ın etkinlikte kadınlar ile birlikte söylediği Çanakkele Türküsü duygulu dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Yaklaşık 4 saat süren etkinlik saatler 14:00’ü gösterirken sona erdi.

Bakmadan Geçme