ÖĞRENCİLER SALİHLİ BELEDİYESİ'NDE DERS GÖRDÜ

İlköğretim öğrencilerine yerel yönetim dersi veren Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, belediyecilik konusunda öğrencilerin merak ettiği tüm soruları yanıtladı.

Salihli Alpaslan İlkokulu ve Fahriye Hanım İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilimler dersi yerel yönetimler konusu kapsamında öğretmenleri Mithat Altıntaş ve Selami Elmas ile birlikte Salihli Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Yardımcısı Karaoğlu’ndan belediyenin tanımı, belediye başkanının görevleri, belediye meclisi ve encümen, belediyelerin çalışma sistemi, belediyedeki müdürlüklerin görevleri ve sorumluluk alanları hakkında bilgiler aldılar.

Öğrencilerin başarılı bir eğitim hayatı geçirmeleri için tavsiyelerde bulunan Karaoğlu, kendisinin de aynı sıralardan geçtiğini hatırlatarak, “ Geleceğin belediye başkanları ya da mimar mühendisleri sizler olacaksınız. Başarılı olmak için hedeflerinizi şimdiden belirleyerek o yönde çalışmalarınızı sürdürün. Salihli Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden bahseden Başkan Yardımcısı Karaoğlu, “ Belediyenin asli olarak yapması gereken yol kaldırım temizlik gibi işler haricinde sizlerin ailenizin sosyal aktivitelerine katkı sağlayacak şekilde projeler üretiyoruz. Belediye Başkanımız Zeki Kayda yaşlısından gencine her kesimin yanında olmaya çalışıyor. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Atatürk Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme havuzunu sizler ve sporu sevenler için inşa ettik. Her şey Salihlimiz için ” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın yoğun programı nedeniyle katılamadığı toplantıda, Başkan Yardımcısı Karaoğlu tarafından belediye çalışmaları hakkında bilgilendirilen öğrenciler, Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu’na teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme