SU KUYUSU HAKKINDA YENİ İDDİAALAR ORTAYA ÇIKTI!

Geçtiğimiz günlerde Haber Kasaba Gazetesinde yaptığımız su kuyusu haberi sonrası yeni bir iddiaa ortaya çıktı. İddialara göre Turgutlu belediyesi'nin su kuyusunu sattığı ve daha sonra geri aldığı ancak Su kuyusunu geri almak için iki tane ayrı arı arsayı ihale yoluyla su kuyusunu alan kişiye verdiği ve belediyenin zarara uğratıldığı iddiaa'ları gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz günlerde Haber Kasaba Gazetesinde yaptığımız su kuyusu haberi sonrası yeni bir iddiaa ortaya çıktı.

İddialara göre Turgutlu belediyesi'nin su kuyusunu  sattığı ve daha sonra geri aldığı Su kuyusunu geri almak için iki tane ayrı arı arsayı ihale yoluyla su kuyusunu alan kişiye  verdiği ve belediyenin zarara uğratıldığı iddiaa'ları gündeme bomba gibi düştü.

Halen konuyla ilgili Turgutlu Belediyesi'nden bir açıklama gelmezken, Yeni iddiaa'lar kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor...

Satılan su kuyusunu Turgutlu belediyesi'nin geri alabilmek için bir süre uğraştığı daha sonra alan kişiyi ikna ettiği ve bu kişiye ihale yoluyla mustafa kemal mahallesinde iki tane arsayı verdiği iddiaa'ları kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

1- Turgutlu belediyesi suyu kuyusunu geri almak için belediye'yi zararamı uğrattı?

2-Su kuyusunu geri alma karşılığında Mustafa Kemal Mahallesinde ihale yoluyla 2 tane arsamı verildi? 

Bu iddiaa'lar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

15 Mart 2017 tarihinde yapmış olduğumuz haberimiz.

TURGUTLU BELEDİYESİ'NİN İHMALKARLIĞI PEST DEDİRTTİ

Turgutlu Belediyesi’nde akıl almaz bir skandal yaşandı.

İçme suyu kuyusu satıldı.

Turgutlu Belediyesi 09.10.2016 tarihinde Belediyeye ait olan arsaları satışa çıkartı. Belediye Encümen huzurunda ihale yolu ile bir çok arsalar sattı. Satılanlar arasında 952 Ada 80 parsel arsa olarak satışa çıkarılan yerin,Turgutlu Belediyesine ait olan ve vatandaşların şebeke içme su kuyusunu ihale yolu ile 25.000 TL’ye satışa çıkarmıştır. Belediye Encümeninde ,Yüksek Çıvgalı Mevkii 9. Mıntıka olarak bilinen 2. Yarıntı su kuyusu 25.500 TL ye satılmıştır. 

Su kıyusunun satılması bir çok soruyu da akıllara getirmiştir..

Bu ihmal karlığın en açık kanıtımı? Vurdum duymazlığın bu kadarı da pest dedirtti.Halkının sağlığını yakından ilgilendiren 3 mahalleye dağıtım yapan içme suyu sondajına bağlı olan su kuyusunun satılmış olması ihtimali bile vatandaşları tedirgin etmeye yetti.

ŞİMDİ BURADA SORULMASI GEREKEN SORULAR ŞUNLARDIR?

1-Su kuyusu neden, nasıl ve niçin satılmıştır?

2-TURGUTLU halkının sağlığı tehlikeye atılmış mıdır?

3-Bu satış ile TURGUTLU halkı ciddi bir sorun ile karşı karşıya bırakılmış mıdır.

Turgutlu Belediyesi’ne ait Yüksek  Çıvgalı Mevkii  9. Mıntıka 2,nolu su kuyusunun satılmış olması ihtimali bile, Kamuoyunda Korku ve paniğe yol açmıştır.

Bu satışın sorumluları kimlerdir.

1-Belediye Encümeni huzurunda yapılan bu satışın sorumlusu belediye encümenimi dir.

2-Turgutlu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğümü dür.

Satılacak bir şey kalmamış olacak ki; Turgutlu Belediyesi Vatandaşın içme suyu kuyusunu satmıştır. Satış ilanı 09.10.2016 tarihinde basın ilana verilmiş ve ihale tarihide 21.10.2016 tarihi saat 14:00 olarak bildirilmiştir. Satışın yapıldığı hususu tapu kayıtlarında mevcuttur. 28.10.2016 tarihinde 25.500 TL bedel karşılığında, Turgutlu Tapu Dairesinde alıcıya devrinin yapıldığı belgesiyle ortadadır.

Bu ihmalin sorumlularının Turgutlu Halkına bir açıklama yapması gerekmektedir.

Kamuoyunda sıkça sorulan sorular arasında, Turgutlu’nun 3 mahallesine içme suyunu temin eden, Yüksek Çıvğalı Mevkii  9.uncu mıntıkaya bağlı 2.nolu yarıntı olarak bilinen, su deposunun 2016 yılında ihale yoluyla  satıldığı niçin Turgutlu Halkından saklanmıştır? Şayet bahsi geçen, bu durumun kamuoyundan gizlenmiş olması kafalarda soru işaretine neden olmuştur.Bu satışın yapılmasında büyük bir ihmal vardır? Bu satışın yapılmasında ihmali olanların gerekli açıklamayı Turgutlu Halkına Yapması gerekmektedir.

Özel Haber ;

Editör:Haşim Karataş

 

Bakmadan Geçme