TURGUTLU PLAY OFF'U GARANTİLEDİ

Turgutluspor TFF Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta normal sezonu lider tamamlamayı garantiledi.

2015-16 sezonunda yaşadığı talihsizliklerin ardından 3. ligden, Bölgesel Amatör Lige düşen Turgutluspor ilk sezonunda profesyonel liglere geri dönme fırsatını tekrar yakaladı.

2016-17 sezonun BAL 9. grupta fırtına gibi başlayan kırmızı siyahlılar bugüne kadar oynadığı 22 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Bugün Alaşehir’de oynanan ve başladığı gibi 0-0 sonuçlanan Alaşehir Belediyespor – Turgutluspor maçı sonrası aldığı 1 puanla puanını 54’e yükselten kırmızı siyahlılar ligin bitimine 2 hafta kala liderliği garantileyerek Play Of maçlarına katılmaya hak kazandı.

Çok sayıda Turgutlu’dan gien taraftarın desteklediği ve kırmızı kart cezalısı Hurşit’in forma giyemediği maçta kırmızı siyahlılar çok sayıda gol pozisyonunu değerlendiremezken, maçta başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Önemli maç sonrası kısa değerlendirmede bulunan kulüp başkanı Hakan Sezer, “ilk hedefimize ulaştık, şimdi play of maçını kazanıp ait olduğumuz profesyonel lige geri dönmek istiyoruz.” dedi.

Turgutluspor tek maç üzerinden oynanacak ve 12 grubun liderlerinin katılacağı PLAY OF karşılaşmalarında 10. grup lideri ile final niteliğinde tek maç oynayacak. Kazanan takım 3. lige çıkacak. Eğer kırmızı siyahlılar bu maçı kaybederse, 11. grup ile 12. grup liderlerinin oynayacağı maçın mağlubu ile bir maç oynama hakkı daha olacak.

Diğer yandan ligin bitimine 2 hafta kala Turgutluspor önümüzdeki hafta sonu evine Yeşilova ile ardından da deplasmanda Bandırma Eti spor ile formalite maçlarına çıkacak.

Bakmadan Geçme