Cihan Canuyar

DEFOLU DEMOKRASİ

Cihan Canuyar

Çarşıdan,pazardan bir kıyafet aldığınızda kıyafetin bir yanında kusur varsa bu defolu der,kıyafetin diğer yerleri sağlam olsa da o kıyafeti giymezsiniz. Bugün bizim demokrasimiz de aynı durumdadır.

Demokrasi;hür bireyin,hür yargının,hür düşüncenin olduğu yerlerde yeşerir.

Bugün hür düşünce vesayet altındadır;ülkeyi yönetenler kendileri gibi düşünmeyenler için terörist dahi diyebilmektedir.

Demokrasilerde etiketleme,ötekileştirme olmaz,hoşgörü olur;zaten muhalif düşünce olmazsa o ülkede demokrasi de dolayısıyla söz konusu olmayacaktır.

Bakıyorum sayın Başbakanın söylemlerine;’BİR GEMİDE İKİ KAPTAN OLMAZ’,’REFERANDUMDA EVET ÇIKMAZSA TERÖR HORTLAR,ÜLKE PARÇALANIR’;’HAYIRCILAR FETO’YA,PKK’YA HİZMET EDİYORLAR’ şeklinde açıklamalar yapıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı söylemlerde konuşuyor ve diyor ki;’15 TEMMUZ GÜNÜ ŞEHİT OLANLAR EVETÇİYDİ’;’F16LARDAN BOMBA ATANLAR İSE BUGÜNKÜ HAYIRCILAR’..

Bu tip söylemler demokrasiye aykırıdır ve milli birlik ve kardeşliğimize zarar verir,insanımızı ötekileştirir.

Demokrasilerde kutuplaşma ve ötekileştirme asla ve katha yoktur.O yüzden bugün bizim demokrasimiz defoludur,tehdit ve ötekileştirme demokratik toplumlarda görülmez.Ötekileştirme ve dışlama sadece ve sadece terör örgütü sempatizanlarına yapılmalıdır..

Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah,karar ne olursa olsun hür düşünceye saygı duymak bizim vatandaşlık görevimizdir..

Yazarın Diğer Yazıları