Gün aydın mıydı gerçekten?.

Bugün, bayram öncesi, herkes kucaklaşacakken tam, herkes mutlu olacakken, ağızlar tatlanacak, bir araya gelinecekken.. sabah burnumunuzun dibinde patlayan bir #bomba sesi ile günaydın dedik yeni güne.. gün aydın mıydı gerçekten?.. bayramlar bayram mıydı? İnsanlar mutlu muydu?

Biz yaşamla ölüm arasındaki  o ince çizgiye bu kadar yakın mıydık? Sabahları eğer gözümüzü açabilirsek, yani bize bir şans daha verildiyse eğer, hangi ara uyanmaya bile korkar olmuşuz?

Ne ara pazara gidip domates almaya bile bu kadar tereddüt etmişiz.

Bir hain pusuyla, bir yürek dışı kahpelikle evlerde ocaklar sönerken, şimdi bu sabah bayram mı yapacağız gönül rahatlığıyla.

Ya da bir danaya ortak oluruz, bir koyun kurban ederiz  böylelikle bütün günahlarımızdan arınıp gidermiyiz?

Bizim suçumuz ne?

Biz belki suçlu değiliz.

O bombaları biz koymuyoruz sokaklara kalpler dursun diye, kimseye ateş etmiyoruz hain kurşunlarla, kimseyi gözü yaşlı bırakmıyoruz ki değil mi?

Bizlerin hiçbir suçu günahı yok.

Biz bayram sabahı görevlerimizi yerine getirdik mi ohhh.. bizene yapanlar düşünsün.. o bombaları koyanlar, kahpece can alanlar, hırsızlar, bebek cellatları, Allahın cezası vatan hainleri düşünsün bizim suçumuz ne arkadaş.. biz bayramımızı yaparız, bide kurbanımızı keseriz, hadi kavurmasız olmaz çocuklarımız bayram görsün.. ben utancımdan elimi vicdanıma koyamıyorum, bayram sevinci yaşayamıyorum.

Kendimde bir hata arıyorum banane deyip silip atamıyorum.

Bütün bunların yanında umudumu kaybetmekte istemiyorum.

Belki de hepimiz birlik olup düşünürsek bundan sonra ki bütün bayramları gönül rahatlığıyla geçirebiliriz.

Kimbilir belki bizde biryerde bir hata yapıyoruzdur.

İyi Bayramlar herşeye rağmen.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları