İlhami Dinçer

BEKARA KARI BOŞAMAK...

İlhami Dinçer

  Bazı atasözlerimiz vardır ki; kitap dolusu yazsanız derdinizi belki de anlatamazsınız ama, o meşhur söz ne demek istediğinizi sağır sultana bile anlatmış olur. 

  İş başa düşmeden  atıp tumak, savıp savurmak,... en kolay eylem olur.  Fakat gerçeklerle yüzleşilince (Var ise) yüzler kızarmaya başlar. “Yüzsüz” unvanlılar için yine bir şey fark etmeyecektir, o da ayrı tabii.  

Genel seçimleri yaşadık. Kimileri inandıkları için ve de inandıkları doğrultuda sözler ettiler. Belki söyledikleri gerçekleşmedi, gerçekleşmesi de mümkün değildi belki. Ama, “inandığı gibi yaşamayı ve yaşadığı gibi inanmayı” tercih ettiği için bu gibi kişiler yine aynı minval üzere yaşamalarını devam ettirecekler. Hiç kimse onlara: “NE OLDU? “sorusunu dalga geçmek için, bu yüzden soramayacak.

Bir de yalakalık- bozgunculuk-kendini gösterme-... babından söz söyleyenler oldu ki; vah onların haline. Müslüman olmasına müslüman, üstelik T.C. Vatandaşı. Türk mü, Türk değil mi bilemem ama, insan görünümlü bu yaratıklar toplumumuzu ayrıştırma ve birbirine düşman etmek için ellerinden gelen herşeyi yaptılar ki; Ahiret Hayatları için: “ALLAH BİZİ AFFETSİN” derler ise... (Tabii Allah’ın bileceği iş.) Bizler onlar gibi Allah adına karar verme yetkisini kendimizde görmediğimiz için susmaktan başka çare bulamıyoruz. 

 Eski Bakanlardan Taner Yıldız: “TAHSİL SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE TARAFTARIMIZ AZALIYOR, AKSİNE TAHSİL SEVİYESİ DÜŞTÜKÇE SEÇMEN TARAFTARIMIZ ARTIYOR” demişti. Aynı minval üzere Berat Albayrak da: “CUMHURBAŞKANIMIZ AY’A DÖRT ŞERİTLİ YOL YAPACAĞIM DESE İNANACAK SEÇMENİMİZ VAR” diyerek hangi tür tarftarlara hitap ettiklerini çok veciz (!) bir şekilde izah etmiş oldular. İşte sözünü etmek istediğim bu taraftar ve de bu tarftarlarla birlikte yol yürümeye çıkanlar...
   Dost ortamında ülkenin durumundan söz ediyoruz. Adam köylü, biri de merkezden. İkisinin de ortak özelliği AKP memnuniyeti. “AKŞENER DE, MUHARREM İNCE DE BAŞA GELSE SARAY’I VE ATATÜRK HAVA LİMANINI YIKACAKLARMIŞ” demezler mi. 
 -Nereden çıkardınız bunu, kim söylemiş, kimden duydunuz? sorumuza verdikleri cevap; 
- Öyle diyorlar ya! 
-Peki kim söylüyor, bu sözleri sahiplerinin ağızlarından duydunuz mu..? sorularımıza cevap
-  ...  Hoca öyle diyor. Buyrun buradan yakın...
  Ve bugünlerdeki ağız dalaşmalarına bakıyoruz. Sayın Cuhurbaşkannın: “CHP, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİYİ BARAJIN ÜZERİNE TAŞIMAK İÇİN KENDİSİNE OY VERENLERİ BİR KISMINI ORAYA YÖNLENDİRDİ” sözlerine karşılık ;. 

 Muharrem İnce’nin “Sayın Erdoğan; CHP ve terör örgütleri arasında utanmadan bağlantı kuruyorsun. Devleti sen yönetiyorsun, istihbarat, güvenlik, devletin tüm kurumları senin elinde. Elinde bilgi/belge varsa çık açıkla. Yoksa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olursun." 
demesine ne buyrulur?

“ Yerel seçimler için Bozkır Köyüne gitmiştik. Emekli İmam Halil Turkut, “BİR İKİ DAKİKA VAKTİNİZİ ALABİLRMİYİM” diye izin aldıktan sonra siyasi konularda bazı sözler söylemişti. Kahve müşterileri itiraz ettiler Halil Hocam’a.
-İyi ama Hoca! Samanyolu Tv öyle demiyor.
-Peki beni biliyor ve tanıyorsunuz. Ben emekli bir imam olarak yalan-yanlış şeyler söylermiyim?
-Hayır söylemezsin ama,  Samanyolu Tv dekiler senin söylediklerini yalanlıyorlar...

Hadi bakalım plağın tersini çevirelim. Dün Halil Hocam’ın ağzından çıkanların aynısını yine söylüyoruz. Bu sefer dünün kraldan çok krallık yapan Samanyolu Tv ve taraftarları bugün “Terör Örgütü Üyesi ve Vatan Hainliği” ile suçlanıp cezalandırıldılar. Biz yine buradayız.
Üstelik, taraftarımız olarak herkesi eşdeğerde görüyoruz. Memleket meselesinde  “ ... Hoca’nın” dediklerine inanan veya öylesi işine geldiği için öyle davranan, ancak: “KİRAZ FİYATLARI İYİ DEĞİLMİŞ GALİBA, ERİKLERİNİZE ALICI YOKMUŞ...” dediğimizde bin türlü bela okuyanları da kardeşimiz olarak değerlendiriyoruz.  (Her ne kadar onlar; Vatan-millet söz konusu olduğunda vurdumduymaz, şahsi menfatları söz konusu olduğunda aslan kesiliyor olsalar da) Gemi batacak olursa aynı gemide birlikte olduğumuzu da vurguluyoruz.

 İttifaka rağmen parti ve Cumhurbaşkanlığı oylamalarında “SİZ PARTİLERE OY VERİRKEN BİZE-BİZ CUMHURBAŞKANIĞI OYLAMASINDA SİZE...” şeklindeki aşikar paslaşmayı da görmedik değil tabii.

“HER HALUKARDA; BİZ ADAY ÇIKARMIYORUZ. AKP Yİ DESTEKLİYORUZ”  deyip de kendilerini yok farzedenlere zaten söylenecek söz kalmıyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları