Haşim Karataş

Turgutlu'da koltuk ve makam yarışı bugün resmen başladı

Haşim Karataş

Turgutlu’ya bugün Gençlik ve Spor Bakanı bir de Milletvekilleri geldi. Geldiler Gelmesine de bu ziyarette gözlemlediğim ve analiz ettiğim birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu ziyarette başkan olmayı arzulayan ve aday adayı olabilmek adına bakanlarla ve milletvekilleriyle aynı karede yer alabilmek ve kendini gösterebilmek için adete  birbirleriyle kıyasıya yarışan isimleri bir arada gördüm.

Başkan olabilme yarışı ’da Turgutlu’da bu vesile ile başladı!

AK Parti'de Heyecan Yaratan Aday Adayları çok yakında sahneye çıkacaklar.

 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimleri için Turgutlu’da daha şimdiden kulisler hareketlendi.  

Ancak AK Parti’den aday adayı olmayı düşünenler, Milletvekilleri ve Bakanların arkasında bugün adeta kendilerini göstere bilmek için kuyruğa girdiler.

Haklılar tabi ki bir yarış var oda koltuk yarışı ancak; bunlar bir kenara bir dikkat çeken olay daha vardı.

Üvey evlat yada şu ifade ile öksüz çocuk misali mi? desem bilemedim.

İsmini vermek istemediğim bir yönetici kendi partisi olmayan, AK Parti’nin bakan ve  millet vekillerinin arkasında adeta bir çocuk gibi kovalan maç oynadı kendisine pek yer bulamasa da ilgiden uzak tam anlamıyla bir hüsranla karşılaştı.

Yaşanan bu tablo bana makam ve mevkiinin çokta önemli olmadığını ancak her insanın kendine has bir duruşunun olması gerektiğini gösterdi.

İnanın bana orada bulunan  siyasetçiler bakan bey millet vekilleri ben bir yerel haberci olmama rağmen bana bile daha fazla ilgi ve alaka gösterdi ve daha fazla tebessümde bulundular.

Şimdi hepiniz merak ediyorsunuz bu kişi veya yönetici kim diye tatbiki küçük Emrah değil. Ama Turgutlu’nun en önde gelen isimlerinden ve hepinizin tanıdığı bir siyasi partinin en önde gelen temsilcisi dedim ya ben ismini zikretmek istemiyorum.

Kimsenin dikkate almadığı birini ben niye dikkate alayım ki; meşhur etmeye gerek yok sonra mağduru oynuyorlar. Sonra suçlu ve tüh kaka ben oluyorum.

Bu kez değil bu kez ne kalemime ne yazıma nede satırlarıma o ismi almak bile istemiyorum.

Atalarımız ve yetişme tarzımız bize hak edene hak ettiğini vermeyi öğretti. Hak etmeyene ise yol vermeyi ben yolu verdim. Allah kayırsın artık ne diyelim.

Amma velakin gördüklerim beni inanın çok da şaşırtmadı.

Ne demişler ‘’Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz’’ bu ne demek oluyor.

Halkta bir karşılığı kalmayanın me3ydanlarda işi yok. Ben böyle yorumluyorum. Gerisini siz tamamlayın.

Evet yerel seçimler yaklaşıyor aday adayları kısa bir zaman sonra ortaya çıkmaya başlayacaklar.

Bu günkü ziyarette bir takım isimlerin bir yarış içerisine girdiklerini gördüm.

Ancak kamuoyu yoklamalarında ve anketlerde ayrıca siyasi kulislerde ismi geçen bazı kişilerin ise halen ortaya çıkmadığı da gözlerden kaçmadı.

Gözlemlerimi ve izlenimlerimi burada açık açık yazmak isimleri de zikretmek isterdim lakin yanlış anlaşılmaya meyil vermemek adına böylesi bir yazı kaleme aldım.

Bizi bilen bilir yazılarımı takip edenler de ne demek istediğimi ve kimleri neyi kastettiğimi anlar diye düşünüyor siz değerli okurlarımı sevgiyle selamlıyorum.

Önümüzde ki günlerde açık açık alenen gördüklerimizi ve analizlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Yazarın Diğer Yazıları