Yurttaş Kasaba Tv'de Sorularımı Yanıtladı


24. Dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş Kasaba Tv'de Sorularımı Yanıtladı. Yurttaş, Sorulan sorulara samimi ve içten cevaplar verdi.

Muzaffer Yurttaş ile çok özel.

Siyasetçi kimliği ile yakından tanıdığımız AK Parti Manisa Milletvekili Dr.Muzaffer Yurttaş’ı biraz daha yakından tanımak, sizlere tanıtmak için aklımıza gelenleri sorduk, samimi cevaplarını aldık. 

Soru 1: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Cevap: 1967 yılında Manisa’nın Kula ilçesinde doğdum. İlkokulu Turgutlu 19 mayıs ilkokulunda – ortaokul  ve liseyi Turgutlu da İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 1985 yılında girdiğim üniversite sınavında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım ve 1991 yılında fakülteyi bitirdim. 1991-1995 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi İhtisasımı tamamladım. Sırasıyla Bitlis Ahlat Devlet Hastanesi, Afyon Çay Devlet Hastanesi ve Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerinde bulundum. 2008 yılından 2011 yılına kadar Salihli’de özel bir hastanede Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştım. 2011 yılında AK Parti Manisa milletvekili olarak yüce Mecliste görev yaptım. Şimdi Yurttaş Şifa Merkezinde halkımıza sağlık hizmeti vermeye çalışıyorum. Evli ve iki kız babasıyım. 

Soru 2: Çocukken ne olmak istiyordunuz? Geçmişe baktığınızda pişmanlıklarınız ya da keşkeleriniz oldu mu?

Cevap: İlkokula başladığım yıllardan beri hep Genel Cerrah olmak istemişimdir. Rabbim bunu bana nasip etti. Tekrar dünyaya gelsem yine cerrah olmayı isterdim. Severek bu meslekte çalıştım. Pek çok hastayı ameliyat ettim. Kutsal ve güzel bir meslek olarak görüyorum. Hala ameliyatları ve ameliyathaneyi özlüyorum.  Geri dönsem daha çok kitap okur, daha çok sevdiklerime zaman ayırırdım.

Soru 3: Samimi sorularımıza samimi cevaplar vereceğinize inanıyoruz. Siyaseti sevdiniz mi?

Cevap: Ben isteyerek siyasete girdim. İçinde bulunduğum yerlerden ve görevlerden hiç şikayetim olmamıştır. 4 yıl Afyon’un Çay ilçesinde görev yaptım. Çay da çalışırken Çay benim için en güzel ilçeydi. Alaşehir’e geldim, benim için en önemli yer Alaşehir oldu. Salihli’ye geldim, Salihli benim için vazgeçilmez bir yaşam kenti oldu. Şimdi Manisa’da ikamet ediyorum. Görev yaptığım ilçeleri ve kurumları sık sık ziyaret ederek çalışma arkadaşlarımla hasret gideririm. Siyaseti bir hizmet aracı olarak görüyorum. Herhangi bir rütbe peşinde değilim. İçinde yaşadığım, beni yetiştiren ve bugünlere gelmemde emeği olan insanlarıma hizmet etmek benim için en yüce ve en güzel görev.

Soru 4: Hangi takımı tutuyorsunuz? Sporla ilgileniyor musunuz? 

Cevap: Süper ligde önce Akhisarspor tabii, eskimeyen takımım ise Fenerbahçe. Manisaspor ve Turgutluspor takımlarımız için de dua ediyorum ve gönülden destekliyorum, başarılı olmaları için. Manisadaki diğer takımlarımızı da gönülden destekliyorum. Salihli Belediyespor, Seramiksan Voleybol Takımı ile Anemon Voleybol takımını da daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Yürüyüş ve zaman zaman dağ yürüyüşleri şeklinde spor yapıyorum. 

Soru 5: Sizce lügatinizde yer alan en güzel ve en çirkin kelimeler nelerdir?

Cevap: En güzel kelime “sevgi” en çirkin kelime ise “yalan” kelimeleridir. Sevgi her güzel işin kaynağıdır. Sevginin dünyaya hakim olması için gayret sarf etmeliyiz. Sevginin sembolü Yunus Emre bizim topraklarımızda Kula’mızda yatıyor. Bu bizim için bir kazanç ve gurur vesilesidir. 

Soru 6: Hayatta isteyip de yapamadığınız şey var mı?

Cevap: Gerek Tıp eğitiminin zor ve uzun oluşu, gerek meslek hayatımdaki yoğunluk nedeniyle Evet bazı şeyleri yapmaya fırsatım olmadı. Hep bir müzik aleti çalmayı arzu ettim ama fırsat bulamadım. Aileme daha çok zaman ayırmak istediğim zamanlar buna fırsat bulamadım. İyi bir yabancı dil bilmek isterdim. İngilizceyi yarım yamalak öğrenebildik. Ortaokuldan bu yana İngilizce okuyoruz ama sistemde sanırım bir sorun var, tam öğrenemedik. Osmanlı Türkçesini öğrenmek istedim ama İmam Hatip mezunu olmama rağmen bu öğretilmedi. Bu konularda bilgi sahibi olmak isterdim. 

Soru 7: Sevmediğiniz bir huyunuz var mı?

Cevap: Ne özelliğim var ise hepsi ile dost olmayı öğrendim. Önemli olan yaşadığımız her olay karşısında kendimizi gözden geçirmek ve olumsuz gibi görünen özelliklerimizi amaca uygun harekete geçirip kullanabilmek. Onları tamamen yok etmek değil, yaradılış amacına uygun kullanabilmektir marifet. 

Soru 8:  Hayatta yaptığınız hatalar?

Cevap: Her insan hata yapabilir. Önemli olan hatalardan ders alabilmek ve tekrar aynı hatalara düşmemektir. Kişi kendi kusurlarını görmeli ve onları düzeltmeye gayret etmelidir. Başkalarının kusurları ile değil kendi kusurlarımızla uğraşmak gerekir. Kendi muhasebesini yapanlar, başkalarının kusur ve muhasebesini yapmaya fırsat bulamazlar.

Soru 9: Nelerden korkarsınız?

Cevap: İftiradan, yalandan, nifaktan, söz getirip götürmekten Allah’a sığınırım ve bu tür insanlardan korkarım. Huzuru bozan şeylerden, çıkarını ön planda tutan ve başkasını gözü görmeyenden korkarım. 

Soru 10: Kırmızı çizgileriniz nelerdir? Genelde sakin bir yapınız var. Kızdığınız ve sinirlendiğiniz oluyor mu?

Cevap: Yalan, iftira  ve dedikodu beni en çok kızdıran olaylardır. Kendi menfaatini milletin menfaatinden üstün tutan ve kendi çıkarları için her şeyi mubah sayan kişiler az da olsa maalesef bu toplumda var. İkiyüzlü davranan, yanınızda başka, arkanızdan başka konuşan insanlardan nefret ederim. Ben dürüst siyaset yapmak için yola çıktım. Siyaseti ahlaklı yapmaya çalışacağım. İkiyüzlü, menfaatçi, dedikoducu ve iftiracı kişiler benim için kırmızı çizgilerdir.

Soru 11: Erkeklerle mi, kadınlarla mı çalışmak daha kolaydır?

Cevap: Ben insanları çalışma hayatı açısından erkek ve kadın olarak ayırmam. Çözümden yana tavır kullanan ya da sorundan yana olanlar diye görürüm. Çözümden yana tavır kullanan ve bardağın dolu tarafını görenlerle çalışmak benim için tercih nedenidir. Dedikoducu, şikayetçi insanlarla çalışmak istemem.

Soru 12: önümüzdeki dönemde hedefleriniz nelerdir? Tekrar milletvekilliği ya da belediye başkanlığı düşünür müsünüz?  

Cevap: Bir dakika sonrası için garantimiz yok. Anı yaşamaya ve şu an içinde bulunduğum durum ile hizmet etmeyi düşünürüm. Halkım ve partim beni hangi görevde görmek isterse orada çalışmaya ve hizmet etmeye gayret ederim. 

Soru 12: Son olarak halkımıza bir mesajınız var mı?

Cevap: Bizlere gönül veren, destek veren halkımızı mahcup etmedim. Herhangi bir makam ve mevki peşinde değilim. “İnsanlara efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” Amacım yaşanabilir, marka bir Manisa’yı oluşturmak, Manisa'yı tanıtmak, üzümü daha çok değerlendirmek, halkın sesi olmaktır. Bu vesile ile halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.

Yurttaş; Böylesine güzel ve bir o kadar da anlamlı bir proğramla bayram öncesi şahsımı okurlarınızla buluşturduğunuz için size ve şahsınızda Haber Kasaba Gazetesi Ailesi'ne teşekkür ederim. Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder, ailenizle birlikte huzur içinde sağlıklı nice bayramlar geçirmenizi dilerim. 

Bayramın milletimizin huzuruna ve İslam Aleminin uyanışına, zulüm altında inleyen Arakan, Filistin, Suriye ve diğer bölgelerdeki mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ederim. Selam ve saygılarımla! 

Karataş; Bizde bizleri kabul ettiğiniz ve sorularımıza samimi cevaplar verdiğiniz için size teşekkür eder sevgi ile selamlar. Bayramınızın hayırlara vesile olmasını temenni eder hayırlı bayramlar dileriz.

Selam ve dua ile.

 

hasimkaratas@gmail.com

YAZIYI PAYLAŞ!

İlk Yorum Yazan Sen Ol!