Hayırlı Olsun, İYİ’ler Kazansın! - İlhami Dinçer

Hayırlı Olsun, İYİ’ler Kazansın!


Gündemde seçim var. Benim ne anket yapacak-yaptıracak gücüm ne de takatım var. Hasbelkader olanlara bakarak, aklımın erdiği kadar ilerisi hakkındaki görüşlerimi söyleyebilirim.

Eski Bakan Taner Yıldız’ın: “TAHSİL SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE SEÇMEN SAYIMIZ AZALIYOR” diye şikayet ettiği “Tahsil seviyesi” yüksek olanlardan olmamın avantajı yanında; 15 yıllık bilfiil siyasetin içinde olmamı da kendim için şans olarak görmekteyim. Eh, yaş mefhumu da eklenince...                        .   

Vatandaşın AKP İktidarı hakkında ve de Türkiye çapında “TAMAM-ÇEKİL GİT” şeklinde karar verdiğini görüyorum. Vatandaşın 16 yıldır anasının ağladığı yetmiyormuş gibi; ulufe dağıtır gibi dağıtılan, ve “Seçim Rüşveti” olarak değerlendirilen vaatlere bakınca: ”DAHA ÖNCELERİ NERELERDEYDİNİZ?” diye sorması ve “HESABINI SORACAĞIZ” diye serzenişte bulunmasındaki haklılığı kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Siyasi Parti sayımız 100 den fazla. İktidar, o siyasi partilere bakarak hep: “İKTİDARDAKİLERE RAKİP OLACAK PARTİ Mİ VAR? MECBUREN BUNLARA OY VERECEĞİZ” algısını çok iyi oluşturmuş. 16 yıldır bu rota doğrultusunda işler gidiyordu. Taa ki İYİ PARTİ kurulana kadar. Öncelikle olabileceğine akılları yetmedi-ermedi... İYİ Partinin bu kadar kısa zamanda kurulabileceği- gelişebileceği-seçimlere girme şansını yakalayabileceği gerçeğini bile düşünemediler.Onlara göre hiç bir ihtimalde İYİ Parti kendilerine rakip dahi olamazdı.

Referandum ile elde ettikleri hakların kat kat fazlasını kullanıyorlar iken; “ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARLARINI TANIMIYORUM” sözünü de ettiler, uyguladılar da. HSYK ya atadıkları hakimler ve bu üye hakimlerin atayacağı adalet mensuplarının hep kendi emirlerinde olacağını hayal ettiler. İYİ Partinin kuruluşunda başardılar da. Kurallara uygun yapılan kongrelere rağmen kafalarına göre karar çıkarttılar. İnsanların robot olmadığını, onların da hislerinin olacağını hesaba katmadılar....

Sayın Bahçeli’nin “CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN ERDOĞANDIR” demesinden bu yana; görünürde “Kuzu sarması” halin, aslında “Zoraki evlilik” gibi bir şey olduğunun yavaş yavaş ortaya çıkması da gösteriyor ki: “CUMHUR İTTİFAKI BİTMİŞTİR.” Hoş, Sayın Bahçeli “CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMLERE KADAR” diyor. Fakat görünen de o ki: SEÇİMLERDEN SONRA BAHÇELİ DE SİYASET SAHNESİNDE OLMAYACAK...

Seçimlere ayak uyduran en iyi parti, İYİ Parti oldu. Köylerimizin hepsi ziyaret edildi. Çarşı-Pazar gezmeleri de yapıldı-bitiyor... Kuru kuruya gezme değil bunlar. Vatandaşın gözlerinin ışıl ışıl parladığı, İlçe Başkanına sarılan her bayanın “DESTEĞİMİZ MERAL AKŞENER’DEN YANA” dediğininin canlı şahiyiz. İlçe Başkanının elini öptüğü her yaşlının, elini sıktığı her gencin gözlerinde ve sözlerinde de o canlılığı ve desteği gördük...

“Korkunun ecele faydası yok” denir ama, Demir ağlar ile (!) örmeye çalıştıkları korku ittifaklarının bir işe yaramadığı ve yaramayacağı ayan beyan ortada. Sayın Bahçeli sık sık AKP li vekil ve vekil adaylarının hal ve tutumlarından şikayet ettikçe; Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlarından Müsavvat Dervişoğlu’nun sözlerini hatırlıyorum.

 “SAYIN ERDOĞAN’I ABD KANDIRDI, KARDEŞİ (!) ESAD KANDIRDI, BARZANİ KANDIRDI, FETÖCÜLER KANDIRDI.. GÖRECEKSİNİZ SAYIN BAHÇELİ DE KANDIRACAKTIR” dediği İYİ Parti İl Kongresinden bu yana henüz üç ay geçti.. bakalım kandırmalar sandıklarına nasıl yansıyacak?

Her halukarda bu seçimin galibinin İYİ Parti olacağı aşikar. Diğer partilerdeki iç  çatışmaların yeni bir parti olmasına rağmen bu partide olmaması büyük avantaj. Genelde, yıpranmamış, siyasetin hilesini-hurdasını bilmeyen adayların çokluğu da ayrı bir puan. “SÖZ VERDİNİZ YAPMADINIZ” sözüne muhatap olunacak bir durum da yok. Çünkü yeni bir parti. Partinin hazırladığı diğer partilerin “SEÇİM BEYANNAMESİ” dedikleri “YAPILACAKLAR LİSTESİ” Sayın Akşener tarafından “MİLLET İLE SÖZLEŞME” olarak nitelendirilmiş...
  İlçemizdeki siyasi partilerdeki görülen gruplaşmalar: (TEŞKİLAT AYRI TELDEN, ADAY AYRI TELDEN ÇALIYORKEN ÜYELER ŞAŞKIN) Sen ondan yanasın-ben senden yanayım. Ondan zaten ne köy olur ne kasaba-olsa olsa ..olur... yakıştırmalarının çok çok uzağındaki İYİ Parti Sayın Erdoğan’ın şaibeli 1 Kasım seçimleri sonrası söylediği “ATI ALANÜSKÜDAR’A GEÇTİ” uygulamasını çoktaan gerçekleştirmiş durumda. Hep ilkleri uyguluyor.

İlk defa bir bayan İlçe Başkanının fedakarca çalışmaları.. Yanından hiç ayrılmayan ve çocuklarını dahi ikinci plana atabilen anneler-parti yönetimi-hiçbir şaibesi olmayan pırıl prıl gençler.. hep avantaj...

Seçim sonuçları ne mi olur? Bence: 3+3+3+1 veya: 3+3+ İYİ Parti 3+1..

Elbette “HAYIRLISI OLSUN” diyoruz. Çünkü bizler “Vatanımızı çok seviyoruz” “Demokrasiden Yanayız”, “Çocuklarımızın siyasi amaçlar uğruna yarış atı yerine konulmasına ve heba edilmesine rıza göstermiyoruz”, “Ben yaptım oldu zihniyetine karşıyız” .  Sayın Akşener mi? Allah kısmet eder ise: O’nu zaten vatandaşımız açıkça söylüyor: “PARTİMİZ BELLİ. CUMHURBAŞKANIMIZ MERAL AKŞENER” 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10Ağs
17Tem
10Tem

BEKARA KARI BOŞAMAK...

27Haz

BİRAZ DÜŞÜNÜNCE

20Haz