• Haberler
  • Manisa
  • 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Gününde Şehitlik Ziyareti Yapıldı, Pazar Camiinde Mevlid-İ Şeriften Sonra Aşure Dağıtıldı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Gününde Şehitlik Ziyareti Yapıldı, Pazar Camiinde Mevlid-İ Şeriften Sonra Aşure Dağıtıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Turgutlu'da Şehitlikte tören düzenlendi ve şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.

Programa, Turgutlu Kaymakam Selami KAPANKAYA, Turgutlu Belediye Başkan Vekili Esin KÜÇÜKLER, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri YALÇINÖZ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan KARAÇALI, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet DURSUN, İlçe Müftüsü Ömer ÇOBAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail EKSÜR, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Tğm. İbrahim Can KARAHAN, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu sorumlusu Ahmet İLTER, Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin SAĞLIK, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Şehitlik Camii İmamı Bilal TEZGÖREN’in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Ömer ÇOBAN tarafından yapılan dua ile devam etti.

Kaymakamı Selami KAPANKAYA ve beraberinde ilçe protokolü tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakılmasıyla program sona erdi.

Şehitlik ziyareti ardından Pazar Camii’nde Öğle Namazı öncesi tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Kur’ân-ı Kerim okundu. İlçe Müftülüğü Vaizi İrşat İNAN tarafından Hatim duası yapıldı. Namaz sonrası cemaate ve vatandaşlara 600 kişilik aşure ikramı yapıldı.

Bakmadan Geçme