• Haberler
  • Manisa
  • 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Turgutlu Halkının Yoğun Katılımıyla Ve Coşkuyla Gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Turgutlu Halkının Yoğun Katılımıyla Ve Coşkuyla Gerçekleşti

15 Temmuz darbe girişimi karşısında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerinin gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferimizin 8. Yıl dönümü, Kaymakamımız Selami KAPANKAYA’nın katıldığı bir dizi etkinliklerle kutlandı; 15 Temmuz Şehit ve Gazileri yad edildi.

15 Temmuz 2024 günü saat 20:30’da İlçemiz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’ndaki program, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam eden programda Kaymakamımız KAPANKAYA tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirildi. Program sinevizyon ve 15 Temmuz Darbe gecesinden kesitler sunan kısa film, şiir, kaside, ilahi ile mevlid-i şerif okunarak devam etti. Saat 00:13’ü gösterdiğinde Şehitlerimiz anısına İlçemizdeki bütün camilerden aynı anda sela okundu ve dualar edildi.   Kaymakamımız KAPANKAYA programda yaptığı konuşmada; “Turgutlu’nun vatansever insanları tam 8 yıl önce milletimizin azmi ve kararlılığı ile bir hain teşebbüsün engellendiği saatlerde, o günü tekrar hatırlamak şehitlerimize dua etmek, hatıralarını hayırla yad etmek için buradayız. Bugün millet iradesinin gayrı meşru bir şekilde asker kılığına girmiş FETÖ darbecileri ve onların yabancı efendileri tarafından gasp edilmesinin milletimiz tarafından engellendiği bir gecedir. Bu şanlı direniş, sadece demokrasimizi korumakla kalmamış, bu topraklar üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin ve onların maşalarının heveslerini kursaklarında bırakmıştır. O gece milletimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin direnişi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve liderliği ile ordumuzun şerefli mensuplarının karşı duruşu ile bir destan yazılmıştır.  15 Temmuz gecesi ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını feda eden ve dünya demokrasi tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran kahraman şehitlerimizi tekrar rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum.

101. yılını kutladığımız Milli Mücadele yıllarında Kurtuluş Savaşımızla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu Milletin bütün evlatları hiçbir ayrım gözetmeksizin bayrağımızı yücelterek ülkemizi birlikte kurtardılar. Bizim görevimiz Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve milletimizi korumak kollamak ve yaşatmaktır” dedi.

Programa, Kaymakam Selami KAPANKAYA, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri YALÇINÖZ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan KARAÇALI, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet DURSUN, İlçe Müftüsü Ömer ÇOBAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Tğm. İbrahim Can KARAHAN, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu sorumlusu Ahmet İLTER, Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin SAĞLIK, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Program, vatandaşlarımızın sabah namazı saatine kadar Demokrasi Nöbeti tutmasıyla devam etti.

Bakmadan Geçme