• Haberler
  • APAYDIN'DAN YÖRÜYEN' E ZİYARET

APAYDIN'DAN YÖRÜYEN' E ZİYARET

Turgutlu Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Odası Başkanı Gökhan Yörüyün'i ziyaret eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, 19 Nisan tarihi itibari ile...

Turgutlu Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Odası Başkanı Gökhan Yörüyün’i ziyaret eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, 19 Nisan tarihi itibari ile araç plakalarının darphane mühürlü olması gerektiğini ve bunun dışında olan plakalı araçların muayeneden geçemeyeceğini söyledi.

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Turgutlu Şubesini ziyaret eden Başkan Fevzi Apaydın şunları söyledi;”Motorlu araçlarda bulunan tescil plakalarını Türkiye’de, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı odalar basıp satmaktadır. Biz, araçlarda ki tescil plakalarının yönetmeliğe göre yapılmasını, yapıldıktan sonra araçlara takılmadan önce üzerlerinde ki mühürlerin, standart olması konusunda İstanbul Darphane de mühürleri yaptırdık. Darphane ve Matbaa Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu beratlar ile birlikte bu mühürleri odalarımıza teslim ettik. Türkiye’de 522 kayıtlı odamız plaka dağıtımı yapıyor. Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bir yazı yazacağız ve yazıda, 19 Nisan tarihinden itibaren plakalarda ki mühürler darphane mühürlü olacak. Onun dışında ki plakalar, kayıt ve tescil de takılmayacak. Hem araç devirlerinde, hemde yeni araç devirlerinde, Darphane mühürlü plakalar olacak.”dedi.

Karayolları Trafik Kanununda, plakaların basılışı, ebatları, rakamları ve harfleri ile ilgili yönetmeliğin bulunduğu belirtern Başkan Apaydın;”Bu yönetmelik dışında basılan plakalar 1 Temmuz’a kadar geçerli. 1 Temmuz dan sonra uygun olmayan plakalar ile araç muayenesine giden araçların muayenesi yapılmayacak, yönetmeliğe göre plakanızı yaptırın gelin diyecekler. Bundan önce yapılan yönetmeliğe uygun plaklar varsa da, bu süreçte devam edecek. Onlara dokunulmayacak. Plaka basım ücretlerinde de herhangi bir değişiklik olmayacak. Eski ücret tarifesi geçerli olacak”ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme