• Haberler
  • Son Dakika
  • Başevirgen, TBMM'de, Çaldağı Nikel Madeninin faaliyette olduğuna dikkat çekti

Başevirgen, TBMM'de, Çaldağı Nikel Madeninin faaliyette olduğuna dikkat çekti

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN TBMM’DE ÇALDAĞI NİKEL MADENİNE DİKKAT ÇEKTİ “GEDİZ OVASI İÇİN TEHLİKE YARATAN BU MADEN HİÇBİR ŞEKİLDE FAALİYETE GEÇMEMELİDİR”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Çaldağı Nikel Madeninin fiili olarak kapanmış olmasına rağmen hala faaliyet göstermesine TBMM’de tepki gösterdi. Başevirgen, “Eğer, Gördes’te sülfürik asit fabrikası kurulur, Çaldağı Nikel Madeni de orayı hammadde olarak desteklerse Gediz Ovası çok büyük bir risk altına girecek. Burada yaşayanlar, tarım alanları ve ekolojik yaşam sülfürik asit yağmuru altında kalacak” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM’de, Çaldağı Nikel Madeninin fiili olarak kapanmış olmasına rağmen faaliyette olduğuna ve Gördes Nikel Madenine hammadde gönderdiğine dikkat çekti.

“GEDİZ OVASI ÇOK BÜYÜK BİR RİSK ALTINA GİRECEK”

Hammaddelerin kamyonlarla yeni açılan bir yoldan Gördes’e gittiğini belirten Başevirgen, “Eğer, Gördes’te sülfürik asit fabrikası kurulur, burası da orayı hammadde olarak desteklerse Gediz Ovası çok büyük bir risk altına girecek. Burada yaşayanlar, tarım alanları ve ekolojik yaşam sülfürik asit yağmuru altında kalacak” dedi.

“BU MADEN HİÇBİR ŞEKİLDE FAALİYETE GEÇMEMELİDİR”

Bu madenin özellikle Gediz Ovası’ndan beslenen İzmir, Manisa ve çevre illeri çok etkileyeceğine de dikkat çeken Başevirgen, “Çaldağı Nikel Madenindeki faaliyetlerin durdurulması büyük önem taşıyor. İktidarı uyarıyoruz. Özellikle Turgutlu ve Gediz Ovası için çok büyük tehlike yaratan bu maden hiçbir şekilde faaliyete geçmemelidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme