Başkan Zeyrek, Kırkağaç'ta Muhtarlarla Buluştu

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez ile birlikte ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Zeyrek, geride kalan görev süresinde hayata geçirdiği proje ve hizmetler hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, ilçe ziyaretleri kapsamında Kırkağaç ilçesini ziyaret etti. İlçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Ferdi Zeyrek’e, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez eşlik etti. Toplantıya, CHP İlçe Başkanı Ayhan Düzova, CHP ilçe örgütü, ilgili birimlerin müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

“Suyumuza sahip çıkmalıyız”
Muhtarlarla yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Zeyrek, “Her zaman söylediğim gibi Manisa Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyordu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalarımızı yaparak Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin oylarıyla da ilk iki tonu bir liradan, sonraki kademelerde de yüzde otuz indirim yaparak seçim vaatlerimiz arasında yer alan 2 ton su 1 lira projesini hayata geçirdik. Bu benim en büyük mutluluğumdur. Bunu da buradan açıklamak isterim ki su, ucuz diye bahçemizde, bağımızda içme suyumuzu kullanıyorsak bu yarınlara ihanettir. Sular çok ucuzladı diye bahçesini, bağını sulamak isteyen vatandaşlarımız maalesef var. Biz bu su indirimini insani su kullanım hakkı olarak vermiştik. Bahçe, domates, biber yetiştirmek için vermemiştik. Bunu da asla unutmamak gerekiyor. Çünkü yeraltı sularımız gün geçtikçe çekiliyor. İklim değişikliği malum, her geçen gün sıcaklıklar artıyor ve suyumuz azalıyor. Biz bu suyu israf edersek, suyumuzu koruyamazsak maalesef yarınlara bırakacak suyumuz kalmayacak. Hepimizin çoluğu çocuğu, torunu buradaki suya muhtaç ve bu suyla yaşayacak. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. 400 metre derinlikten çektiğimiz içme suyunu kullanıyoruz. Artık sular, bor madeni ve ağır metallerle birlikte yeryüzüne çıkmaya başladı. Bunları ayrıştırmak, arıtmak ve içme suyu haline döndürebilmek için gerçekten çok büyük bütçeler, çok büyük paralar harcıyoruz. O yüzden su disiplinini sağlamak, suyumuzu yarınlarımıza aktarmak ve suyu bilinçli bir şekilde kullanmak adına bağlı bulunduğunuz mahallelerde ve köylerdeki vatandaşlarımızı lütfen tekrar tekrar uyarmanızı istiyorum. Bu bireysel bir durum değildir, tüm Manisa’nın ortak sorunudur” dedi.

Başkan Zeyrek, “Sorunların hepsi çözülecek”
Başkan Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, “Ülkemizin bulunduğu geçim sıkıntısı ortada ve bu sırada biz de sorunları çözmeye çalışıyoruz. Birlikte olacağız ama bu sorunların hepsi çözülecek. Bazı yanlış uygulamalar vardı. Allah rahmet eylesin cenazelerimiz oluyordu. Bir yerden bir yere taşınırken maalesef büyükşehir para alıyordu. İnsanın acılı gününde, mazot parasını düşünen bir zihniyet yerine biz onların acısını paylaşıyoruz, böyle bir uygulamayı sonuna kadar kaldırdık ve çok yanlış bir uygulamaydı. Yaşlılarımız vardı bugünün şartlarında 1000 lira gibi çok düşük bir yardım ediliyordu kendilerine. 1000 lira maalesef bir şey ifade etmiyor ve bunları kanunun öngördüğü şekilde 3 bin 500 liraya çıkardık. Kent lokantası geliyor. Önümüzdeki hafta bütün uygulamaları başlayacak. Ortada Şehzadeler bölgesini seçtik. Kent lokantasında çok düşük bir fiyata sağlıklı üç çeşit yemek hizmetini de Manisa’mıza Büyükşehir Belediyemiz verecek. Ayrıca Pelitalan bölgesinde süt toplama alanı oluşturuyoruz. Köylerimizdeki 13 lira olan süt fiyatını biz 17 liradan alarak halk şarküterinden uygun fiyata vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bunların hepsinin çalışması içerisindeyiz” dedi.

“147 mahallemize içme suyu götüreceğiz”
Konuşmasında 147 mahallenin içme suyu sorunu olduğunu ve tankerlerle su taşındığına dikkat çeken Başkan Zeyrek, “147 mahallemizde içme suyu yok. Tankerlerle su taşınıyor. Ben oralara gittiğimde, vatandaşlarımızı gördüğümde çok üzülüyorum. 147 mahalleye içme suyu götürmek benim önceliğim olacak. Yaklaşık 400 mahallemizde internet yok. İnternet altyapısı için internet sağlayıcı firmalarla görüşmelerimiz son noktaya kadar geldi. Artık mahallelerimizde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde internet hizmeti vereceğiz. Ücretsiz internet hizmeti sadece sosyal medya kullanımı için değil yakında başlatacağımız online dershanede de kullanılabilecek. Yani dershaneye gitme imkanı olmayan oradaki evlatlarımızın alacakları online dershane hizmetinde kullanacakları bir internet hizmeti olacak” ifadelerini kullandı.

“Ormanlarımızı korumalıyız”
Son günlerde ülke genelinde meydana gelen ve Manisa’da da ciddi orman yangınlarının yaşandığına dikkat çeken Başkan Zeyrek, “İklim değişikliğinden dolayı hepimizin gündeminde olan yangınlar maalesef Manisa’nın peşini bırakmıyor. Çevre illerde de aynı şekilde var. Manisa’mızda her geçen gün artarak devam ediyor. Geçen yıl Haziran ayına kadar 609 olan yangın sayımız bu yıl 1730’ları buldu. Neredeyse 2,5 katı arttı. Bunlara sebebiyet genelde anız ve ot yangınları daha sonra sigara izmariti, cam kırıkları maalesef. Hepsi bizim tedbirini alabileceğimiz, bizim kontrolümüzde olan şeyler. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Burada Manisa Büyükşehir Belediyesi, müdahalede yetersiz kalıyor. Toplum olarak tek vücut, tek bir yürek olmamız gerekiyor. Çünkü suyun olduğu kadar ağaçlarımız da bizim yarınlarımızdır” dedi.

Fahri itfaiyecilik unvanı verilecek 
Yeşili ve doğayı korumak adına orman yangınlarında mücadele konusunda fahri itfaiyecilik çalışması başlatacaklarının altını çizen Başkan Zeyrek, “Orman yangınları ile mücadele kapsamında vatandaşlarımız tek bir vücut olup yangına müdahale ediyorlar ama bunun eğitimini alan onlarla birlikte ilk müdahalenin nasıl yapılmasını öğreten eğitim kampanyası başlatıyorum. Şimdi her mahallede, her isteyen kişiye fahri itfaiyecilik unvanı veririz. Vatandaşlarımız, yangına ilk müdahale anında bir itfaiye personeli gibi nasıl müdahale edileceğini uzman kişilerden öğrenecekler. Mahallelerimizde bulunan taral doldurma istasyonlarının sayısını arttırıyoruz. Çünkü buradaki suları yangına ilk müdahalede kullanabiliyoruz. Birçok üreticimiz, arkasına taktığı sulama aletleri ile yangına ilk müdahalede bulundular ve birçok yerde yangının önüne geçildi. Bu nedenden dolayı hem zirai tarımda kullanılacak hem de yangına ilk müdahalede kullanılacak taral doldurma istasyonlarını kısa süre içinde her yerde göreceksiniz. Su tankeri eksiğimiz var ve bu konuda çalışma yapıyoruz. Bütçedeki yerini ayarlamayla çalışıyorum. Tanker sayımız kesinlikle artacak. Yangınlar her gün artarak devam ediyor ama biz de bütçemiz oranında özellikle itfaiye ekipmanlarının ve tankerlerin arttırılması konusunda öncelik sağlayacağız” dedi.

“Şehrimizi birlikte yöneteceğiz”
Manisa’yı 5 yıl boyunca birlik ve beraberlik içerisinde yöneteceğine değinen Başkan Zeyrek, “Kıymetli muhtarlarım 5 yıl boyunca birlikteyiz ve bu birliktelikte 5 yıl boyunca Manisa’mızı birlikte yöneteceğiz. Bu birlikteliğimizi sağlamak sizlerin ve bizlerin ortak hareket etmesiyle, bu masalarda buluşmasıyla olacak. Birlik ve beraberliği oluşturamazsak geçen dönemde olduğu gibi ben yaptım oldu, ben böyle uygun gördüm dersek vatandaşa hizmet etmeyen bir anlayış olur. 31 Mart gecesi siyaset bitti. Bir Nisan sabahından itibaren artık hizmet etme var. O yüzden herkes düşüncesini ve istediği Hizmetleri ortaya koysun. Bizde bunları önemine göre sıralamasını yaparak sorunları birlikte çözelim” diye konuştu.

“Ferdi başkan ile fikir alışverişi içinde olacağız”
Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, ise düzenlenen toplantıya katılım sağlayan muhtarlara çok teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanının vatandaşlar ve muhtarlarla buluşmasına çok alışık değiliz. Ferdi başkanımız ile birlikte her zaman vatandaşla iç içe olarak sorunların çözümü noktasında fikir alışverişi yapacağız” dedi. 

Talep ve istekler dinledi
Yapılan konuşmaların ardından muhtarlar tarafından yöneltilen sorular, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başta olmak üzere ilgililer tarafından yanıtlanarak muhtarlar bilgilendirildi. Başkan Zeyrek, düzenlenen toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme