• Haberler
  • Manisa
  • BYD'nin Fabrika Kararı Manisa'yı Otomotivin Yeni Merkezi Yapacak

BYD'nin Fabrika Kararı Manisa'yı Otomotivin Yeni Merkezi Yapacak

Manisa Yıldız Gibi Parlayacak: BYD'nin Fabrika Kararı Kenti Otomotivin Yeni Merkezi Yapacak

Otomotiv gazetecisi Murat Tosun, BYD’nin Manisa’da fabrika kurma kararını değerlendirdi.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD’nin Manisa’da kuracağı fabrikanın yankıları sürüyor. Firmanın yatırım için Manisa’yı seçmesinin ardından gözler bir anda kente çevrildi. Uzmanlar, fabrikanın kurulmasıyla birlikte kentin giyineceği yeni role ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Otomotiv gazetecisi Murat Tosun da BYD’nin Manisa’ya gelmesine ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaparken, gelecek için olumlu cümleler sarf etti. Manisa’nın, yatırımla birlikte otomotivin dördüncü şehri olduğuna dikkat çeken Tosun, şöyle dedi:

“BYD Fabrikası Volkswagen Grubu'nun Passat ve Superb üreteceğiz dediği, sonradan vazgeçtiği Manisa'da yapılacak. Bursa, Kocaeli ve Sakarya'nın ardından Manisa yıldız gibi parlayacak. İzmir'e de önemli bir iş kapısı açılmış olacak.”

Uzmanlar, BYD'nin fabrikasının Manisa ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını vurguluyor. Bu yatırımla birlikte, Manisa'nın sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da otomotiv sektöründe önemli bir rol üstleneceği öngörülüyor.

Bakmadan Geçme