• Haberler
  • Gündem
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ı makamında ziyaret etti. Ardından Turgutlu'da Çiftçi Mitingi gerçekleşti.

Seçimden sonra Manisa'daki ilk mitingi için Turgutlu'ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ı da makamında ziyaret etti. Genel Başkan Özgür Özel'e ziyarette  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun yanısıra Genel Başkan Yardımcıları, PM üyeleri, CHP il ve ilçe başkanları, Milletvekilleri, il, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

Genel Başkan Özel'i makanında ağırlayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Türkiye’mizin umudu, Manisa’mızın gururu Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i, Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı, İlçe Belediye Başkanlarımızı ve partimizin tüm kademelerini bugün belediyemizde misafir etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e Turgutlu'muza göstermiş olduğu ilgi ve alakaları için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu Çiftçi Mitinginde Konuştu

Üreticilerin ve farklı toplum kesimlerinin sesini duyurmak, sorunlarını dile getirmek amacıyla farklı illerde tematik mitingler düzenleyen CHP, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Mitingi gerçekleştirdi.

CHP'nin, üreticilerin ve farklı toplum kesimlerinin sesini duyurmak amacıyla düzenlediği tematik mitinglerden biri, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirilen Çiftçi Mitingi oldu. Çiftçilerin sorunlarına yönelik özel olarak organize edilen mitingde, çok sayıda çiftçi, üretici ve Turgutlulular bir araya geldi.

Koza Pazar Yeri'nde düzenlenen mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçilerin sorunlarına işaret ettiği konuşmasında, şunları söyledi:

"Burası kuru üzümün başkentidir,  burası sofralık üzümün başkentidir. Akhisar ve civarındaki pekçok ilçe ama Akhisar Türkiye'de en çok zeytin ağacı olan ilçedir. Pamuk, Adana'da Çukurova'daki pamuğun lif uzunluğuyla Manisa Ovası'ndakinin lif uzunluğu aynıdır.  Pamuk beyaz altınken Çukurova'yla at başı yarışan pamuk üreticilerinin memleketidir Manisa. Burada karpuzun en güzelini Gölmarmara'da Türkiye'deki kavunun en iyisini Kırkağaç'ta yetiştirirler. Bu ova bizim deyimimizle kan kırmızı tarla domatesinin en güzelinin üretildiği ovadır. Bu ovada adamı ters dikersin, düz çıkar seneye. Öyle bir ovadır burası. Yerel seçimlerden bu yana bu haklı itirazları, bu yüksek tansiyonu dile getirmeye çalışıyoruz. Bugün Tekirdağ Hayrabolu'da da Rize'de de Konya'da da Adana'da da Gaziantep'te de bugün Turgutlu'da da ses aynı ses, yürekler aynı şey için atıyor. Burada kimse ne benden ne başkasından bir iltimas, bir ayrıcalık, haksız bir kazanç istemiyor. Sadece ve sadece Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçiler alnının telinin karşılığını istiyor, çocuklarının rızkını istiyor. Borca girmiş, borcunu ödeyip mahcup olmamak için borcunu ödeyemezse ya da icrayla karşı karşıya kalmamak için dededen, babadan emanet toprakları ipotek edilen bankaya geçmesin diye herkes alnının terinin karşılığını istiyor. Sonuna kadar haklısınız, ananızın ak sütü gibi helal emeğinizin karşılığını alana kadar sizinle birlikte mücadele edeceğim."

"Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin kara gün dostudur"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün çiftçilerin borçlarının faizlerinin silinmesini öneriyorum, kabul etmiyorlar. Ama sadece geçen sene 2024 yılı için vazgeçilen kurumlar vergisi 660 milyar. Kim veriyor kurumlar vergisini? Çiftçi mi veriyor? Emekli mi veriyor? Çalışanlar mı veriyor? Kurumlar vergisini patronlar veriyor,  şirketler veriyor, holdingler veriyor. Onlara gelince 660 milyar lirayı bir kalemde sileceksin. Ama 'çiftçinin 700 milyar borcu var, faizini silelim' deyince 'kaynak yok' diyeceksin. Buradan Türkiye'nin bütün çiftçilerine, bütün köylülerine sesleniyorum, siyaset öncelik belirleme işidir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıyım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileriyiz. Bizim önceliğimiz işçiler, bizim önceliğimiz emekçiler ve bizim önceliğimiz elbette çiftçiler. Eğer ki bu kadar çiftçi mağdurken bu kadar büyük bir mağduriyet varken oy günü gelince köy kahvesine gelenler, çayınızı kahvenizi içenler, hatrınızı soranlar, oyunuzu isteyenler seçim geçince zenginlerin alacaklarını bir kalemde 660 milyarı silip sizin toplam borcunuzu değil faizini bile silmeye yaklaşmıyorsa çiftçilerimiz, köylülerimiz, dostunu, düşmanını bilecek. Adalet ve Kalkınma Partisi çiftçinin dostu değil, Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin kara gün dostudur" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu Belediyesini Ziyaret Etti

Bakmadan Geçme