• Haberler
  • Son Dakika
  • CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu, Turgutlu'nun geleceğini birlikte belirleyelim, Hep birlikte kalıcı projelere imza atalım. Turgutlu'nun geleceğini birlikte belirleyelim birlikte kalıcı projelere imza atalım.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA, 03 Eylül 2023 tarinde 211 oyla kazandığı ilçe başkanlığı seçimini, 31 Mart Yerel seçimlerini, Manisa’nın ilçelerinde partisinin kazandığı belediyeleri ve Turgutlu’ya dair bir çok şeyi değerlendirdi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA, Haber Kasaba Gazetesi’nden Haşim KARATAŞ’ın sorularını yanıtladı.

İşte röpörtajın ayrıntıları…

VİDEO TIKLA İZLE..

Haşim Karataş: Değerli takipçilerimiz bugün Manisa’nın Turgutlu İlçesinde Turgutlu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatında sayın Başkan Hasan AYMA ile beraberiz. Öncelikle bu yayın davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bugünkü yayınımızın amacı, 3 Eylül 2024 tarihinde kazanmış olduğunuz seçim sonrası ertelemek zorunda kaldığımız röportajımızı gerçekleştirmek. O tarihlerde girdiğiniz seçimde ciddi bir oyla fark yaratarak 211 oy aldınız ve ilçe başkanı seçildiniz. İlçe başkanlığınız döneminde yerel seçimlerde de başarılı bir çalışma yaparak belediyeyi kazandınız. Bu konularla ilgili hem kamuoyunu hem de takipçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle takipçilerimize kısaca kendinizi tanıtırsanız buyurun.

Hasan Ayma: Öncelikle bizi davet ettiğiniz için yayınıza teşekkür ederiz. Sizin vasıtanızla buradan Turgutlu halkını saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İnşallah güzel bir seçim süreci geçirdikten sonra, tüm hemşehrilerimizin isteklerini yerine getireceğimiz bir dönem geçiririz. Ben Hasan Ayma, Turgutlu doğumluyum. Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldum. İzmir'de bir süre çalıştıktan sonra, 2005'te Turgutlu'ya geri döndüm. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Yaklaşık 25 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyorum. Sizin de bahsettiğiniz gibi 3 Eylül’de bir seçim geçirdik ve bu seçimin hiçbir zaman kaybedeni olmadı. Seçimlerden sonra bir kurultay gerçekleşti ve Manisamızın gururu, Türkiye'nin geleceği genel başkanımız Sayın Özgür Özel seçildi. Bu değişim ve yenilenme süreci ile birlikte yerel yönetim seçimlerine girdik ve halkımızın takdiriyle Turgutlu’yu, Manisa’yı ve birçok yeri kazandık. Halkımıza, bize bu sorumluluğu verdiği için müteşekkiriz. Önümüzdeki beş yıllık dönemde halkımızın bu teveccühüne layık olmak için çalışacağız.

---

Haşim Karataş, Seçim sürecinde Manisa ile aynı dili konuşamadığınız için Turgutlu’ya hizmet noktasında etkin olamadığınızı söylemiştiniz. Şimdi Manisa ile aynı dili konuşacağınız görülüyor. Peki, nasıl hizmetler bekliyor halkımızı?

---

Hasan Ayma: Biz her zaman verdiğimiz sözleri tutan insanlarız. Seçim öncesinde halka verdiğimiz su indirimi sözünü gerçekleştirdik. Geçen beş yıllık dönemde de Sayın Çetin Akın Turgutlu'da çok güzel işlere imza attı ve bundan sonra da aynı şekilde güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın isteklerine ve ihtiyaçlarına yönelik projeleri bu dönemde hayata geçireceğiz. Sayın genel başkanımızın da söylediği gibi, bu aslında bir zafer için fırsat. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri olarak bu fırsatı çok iyi değerlendireceğiz ve genel seçimlerde de zafer için çalışacağız. Yeni projelerimiz arasında tramvay projesi ve çiftçilere yönelik desteklemeler var. Çetin başkanımız her bireyin sorunuyla birebir ilgileniyor ve bu yaklaşımımız devam edecek. Halkımızın bize güvenerek oy vermesi için tüm gayretimizle çalışacağız. Gelecekte de Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih edeceklerinden şüphem yok.

---

Haşim Karataş: Genel seçimlerde de Türkiye’de birinci parti oldunuz. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi için iktidara yürüme konusunda bir başlangıç olabilir mi?

---

Hasan Ayma: Kesinlikle. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişim ve yenilenme sürecinin bir başlangıcı. Önümüzdeki genel seçimlerde de iktidara yürüme konusunda kararlıyız ve bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Halkımızın desteğiyle bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Şimdi şöyle, biraz önce  çok güzel bir soru sordunuz. Değişimin tam anlamı olabilmesi için kendi içimizde de değişimlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Dolayısıyla bunlarla ilgili adımlar atılıyor. Sizin de bildiğiniz üzere 6, 7 ve 9 Eylül’de Kurultaya gidiyoruz, Kurultay da yeniden bir programımız açıklanacak, yüğümüz yenilenecek. Orada ve ön seçimle, belediye başkanlarının, meclis üyelerinin seçilmesi ile ilgili, milletvekilleri seçilmesi ile ilgili şartlar daha net ortaya koyacak ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylık artık daha net temellere oturtulacak. Dolayısıyla değişim aslında başladı, Sayın Özgür özellikle ama daha henüz bitmedi. Takdir edersiniz ki arabayı belli bir süre kullanırsınız, bir süre sonra araba sizi tatmin etmemeye, bozulmaya başlar. Dolayısıyla yaptığınız şey, arabayı tamamen revizyona sokmaktır ya da yeni bir araba almaktır. Bunu böyle takdir edin. Önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişimler kalıcı değişimler gerçekleşecek. Genel seçimlerde halkımızın karşısına çok daha hazır, çok daha farklı bir Cumhuriyet Halk Partisi çıkacak, halkı temsil eden, halkı kapsayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu değişimlerde genel seçimlere gideceğiz.

Haşim KARATAŞ, Bir Gazeteci olarak Türkiye ile ilgili söylemlerinizde şunu gördüm: Bir basın mensubu olarak bunu yansıtmak zorundayım. Siz diyorsunuz ki biz iktidara geleceğiz ve genel seçimlerde iktidarı alacağız. Aslında bunu da kapsamlı bir şekilde açmaktan ziyade genel başkanınızın konusuna girdiğimizde bunu orada değerlendiriniz. Sizin ilçe başkanı olarak Turgutlu’da ne gibi hayaliniz var, neler hedefliyorsunuz? Yani birlikte yol yürüdüğünüz bir belediye ve bir belediye başkanı var. Turgutlu’ya, yani ilçe başkanının bir imzasının olması için ilerleyen dönemde ne gibi destekler, yatırımlar yapılması konusunda öncülük edeceksiniz?

*Hasan Ayma:* Şimdi öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olarak ben, gerek belediye başkanımız Çetin Akın, gerek milletvekilimiz Bekir Başevirgen, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ile meclis üyelerimiz de ilçe yöneticilerimizle il yöneticilik çok uyumlu çalışıyoruz. Bir kere başlı başına benim hayal ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu ilçe teşkilatı zaten hep beraber birlikte çalışıyoruz. Gerek kadın kollarımız, gerek gençlik kollarımız ele verip bir bütün halde çalışıyoruz, bir kere bu çok önemli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu’yu örgüt olarak çok büyük aşama kaydettik, bunu bir kere vurgulamak istiyorum. Bunun dışında çok tecrübeli bir belediye başkanımız var, 34 yılını belediyeye harcamış, çok doğru işlere imza atıyor ve bunu yaparken de açıkçası bizleri de bilgilendiriyor. Öyle bir belediye başlanımız var ki, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanını, meclis üyelerini başkanımız her zaman bilgilendiriyor. Bizlerden bu sene bir kolektif anlayış istediniz, birlikte değerlendirip Turgutlu’nun geleceğini birlikte belirleyelim birlikte kalıcı projelere imza atalım. Çetin Akın bunu bize empoze etti ve biz de açıkçası istediğimiz zaten buydu. Şu anda çok güzel bir kolektif çalışma var. Dolayısıyla önümüzdeki döneme dair Turgutlu ile ilgili öncelikle beklediğim, fiziksel değişimler. Çok görüş değişikliği. Bakın burada yeni bir yerin tamamlanması, kadın sığınma evi ve çok kapsamlı bir sanat merkezi var. Dolayısıyla orası açıldığında Turgutlu 400 kişilik bir salona sahip olacak. Orada çok güzel tiyatro eserleri sergilenecek, çok güzel etkinlikler yapılacak, çok güzel gösteriler sergilenecek. Öncelikle ihtiyacımız bizim halkımızın kültürel ihtiyacıydı, bu anlamda önemli aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. Diğer bina da zaten ihtiyaçlar belli; bir hayvan pazarı, bir şantiye binası. Bunlar zaten projeler içerisinde. Ben önümüzdeki beş yıl içerisinde Sayın Çetin Akın ve Sayın Ferdi Zeyrek başkanımıın Turgutlu ile ilgili çok güzel şeylere imza aracaklarına inanıyorum.

*Haşim Karataş:* Mustafa Kemal Mahallesi'nde bir açıklama yapıldı ve siz de oradaydınız. Bu konudaki gelişmeler hakkında bilgi verebilir misiniz?

*Hasan Ayma:* Öncelikle muhtarımıza ve Mustafa Kemal Mahallesi sakinlerine selamlarımı iletiyorum. Evet, o bölgede bir süredir devam eden sorunlar vardı. Atatürk Vadisi ve istasyon civarındaki vatandaşlarımızın haklı taleplerini dinlemek için oradaydık. Yaklaşık 15 yıldır hiçbir şey yapılmamış olan ikinci etap projeler için çalışmalarımız var. Ancak, AK Parti'nin tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı projelerimiz gecikti. Buna rağmen, Çetin Başkan ve Ferdi Başkan ile telefon görüşmeleri yaptık ve kısa vadeli çözümler üzerinde anlaştık. Büyük projeler tamamlanana kadar geçici çözümlerle sorunları gidermeyi planlıyoruz.

*Haşim Karataş:* Fatih Sanayi Sitesi'ndeki esnaflar, oraya bir itfaiye merkezi kurulmasını talep ediyor. Bu konuda bir çalışma var mı?

*Hasan Ayma:* Evet, sanayi esnafımızın bu talebini aldık ve değerlendirmeye başladık. Dün Akhisar’da bir itfaiye merkezi açıldı. Benzer bir merkez, Fatih Sanayi Sitesi'nde de kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Bu, yangınlara daha hızlı müdahale edebilmek adına önemli. Çetin Başkan ve Ferdi Başkan bu konuda bilgilendirildi ve kısa zamanda bir çalışma gerçekleştirilecek.

*Haşim Karataş:* Halkın taleplerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

*Hasan Ayma:* Halkımızın talepleri bizim için çok önemli. Sorunları çözmek ve projelerimizi hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Tasarruf tedbirleri ve diğer zorluklara rağmen, halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.

**Haşim Karataş: Hasan Bey, Turgutlu ve Manisa’daki vatandaşların istekleri hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz? Özellikle, son dönemde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in Manisa'daki adımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

*Hasan Ayma:* Turgutlu ve Manisa'daki vatandaşlarımızın isteklerini ve memnuniyetlerini dile getirmek çok önemli. Son dönemde, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in Manisa'daki adımları gerçekten olumlu etkiler yarattı. Manisa'nın tüm ilçelerini kapsayan hizmetlerle, şehir hastanesinin merkezi konumu ve ulaşım zorlukları gibi önemli konulara çözüm getirildi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in İzmir ile ilgili raylı sistem açıklamaları ve seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmesi de çok olumlu karşılandı.

*Haşim Karataş:* Manisa'nın turizm potansiyeli hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Hasan Ayma:* Manisa'nın turizm potansiyeli gerçekten çok yüksek. Kula evleri, Salihli'deki Sardes, ağlayan kaya gibi kültürel miraslarımız çok değerli. Ayrıca, Sayın Özgür Özel'in liderliğinde, Manisa'nın bir cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. İzmir'den gelen ziyaretçilerin sayısının artması da bunun bir göstergesi. Manisa, önümüzdeki beş yıl içinde 14 ilçenin belediye başkanlarıyla birlikte turizm açısından çok daha önemli bir noktaya gelecektir.

*Haşim Karataş:* Değişim hakkında neler söyleyebilirsiniz?

*Hasan Ayma:* Manisa'nın geçmişten bugüne kadar yaşadığı değişimi yakından takip eden biri olarak, şunu söyleyebilirim ki, şehirde çok güzel gelişmeler oldu. 2000'li yıllardaki Manisa ile bugünkü Manisa arasında büyük fark var. Özellikle turizm ve altyapı konularında önemli adımlar atıldı. Manisa’nın turizm ve cazibe merkezi olma yolundaki gelişmeleri gelecekte daha da artacaktır.

Haşim Karataş, Sayın Ayma, Kula belediye başkanının tutukluluğu hakkında bilgi verir misiniz? söz konusu; Bu konuyla ilgili detaylar ve ilçe başkanı olarak görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

 Hasan Ayma*  Mahkemedeki olayla ilgili çok fazla detay vermek doğru olmayabilir. Ancak partimiz olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu vurgulamak isterim. Belediye başkanımızın yaşadığı olay hakkında ne yaşandığını tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz, belediyenin değerlerini koruyarak görevini sürdürmeye çalıştığıdır. Yine de şiddet karşıtlığımızı ifade etmek istiyoruz. Mahkeme süreci hakkında daha fazla açıklama yapmak uygun olmaz.

*Soru: Haşim Karataş*  Manisa’nın cazibe merkezi haline gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Cevap: Hasan Ayma*  Manisa'nın kültürel cazibe merkezlerinden biri haline gelmeye başladı. Beş yıl içinde belediyelerimizin bu tür kültürel miraslara katkıda bulunacağına inanıyorum. Özellikle seçimlerden önce genel başkanımız Özgür Özel’in Türkiye genelindeki gençlik kolları toplantısını Manisa’da yapması, şehrin tanınırlığını artırdı. Bu tür etkinlikler, Manisa’nın ulusal medyada daha fazla yer almasına katkıda bulunuyor.

*Soru: Haşim Karataş*  Turgutlu’daki projeleriniz ve çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

*Cevap: Hasan Ayma*  Turgutlu’yu beş yıl içinde çok daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her gün Turgutlu’yla kalkıyoruz ve halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmadan şehrimizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Turgutlu’yu bisikletle gezmekten keyif alıyorum ve bu, şehirle olan bağımı güçlendiriyor. Partimiz, çiftçinin, emekçinin, emeklinin sorunlarını biliyor ve bu sorunlara çözümler üretmek için çalışıyoruz. Eğitim sorunları üzerine de çalışmalarımız devam ediyor.

Haşim Karataş*  Biz Haber Kasaba Gazetesi olarak tarafsızlık ilkemize bağlı kalıyoruz ve her zaman tüm partilerin haberlerini doğru ve objektif bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Turgutlu’nun ve Manisa’nın kendi çocuklarının siyasette yer almasını önemsiyoruz. Bu konuda, Turgutlu’nun yerel yöneticilerini ve Manisa’nın evlatlarını desteklemeye devam edeceğiz.

Turgutlu ilçe başkanı Hasan Ayma ile Haber Kasaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Haşim Karataş’ın gerçekleştirdiği röpörtaj, Detayların tamamı video’da yer almaktadır…

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan AYMA: Haber Kasaba Gazetesi'nden Haşim Karataş'a Konuştu (Özel Haber)

Bakmadan Geçme