• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '2025-2027 Orta Vadeli Program Türkiye Ekonomisine Güç Katacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '2025-2027 Orta Vadeli Program Türkiye Ekonomisine Güç Katacak

Türkiye ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, vatandaşların refahını artıracak ve geleceğe yönelik güçlü bir ekonomik yapı ..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’ı (OVP) kamuoyuna tanıttı. Erdoğan, programın Türkiye ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, vatandaşların refahını artıracak ve geleceğe yönelik güçlü bir ekonomik yapı oluşturacak hedefler belirlendiğini ifade etti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, hükümetin enflasyonla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu süreçte yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyecek adımların atılacağını vurguladı. Tarım, sanayi, yüksek teknoloji ve turizm gibi stratejik sektörlerin OVP kapsamında daha da güçlendirileceğini belirten Cumhurbaşkanı, "OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır" dedi.

Açıklamasının devamında Erdoğan, OVP'nin sağlam temellere dayalı bir ekonomik yapı oluşturmayı hedeflediğini ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir ekonomi inşa etmek amacıyla hükümetin durmaksızın çalışacağını söyledi.

Yeni program, enflasyonla mücadele stratejileri, üretim ve istihdam odaklı politikalarla geniş bir yelpazede Türkiye ekonomisinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme