• Haberler
  • E-ticaret konusundaki eğitim süreci

E-ticaret konusundaki eğitim süreci

Dünya Ticaret Örgütü'nin (DTÖ)  8 Nisan 2020 tarihinde yayınladığı rapora göre dünya ticaretinin 2020 yılında yeni Corona virüs salgını nedeniyle yüzde 13 ile yüzde 32 oranında düşeceği öngörülüyor.

CORONA’YA KARŞI BİR TIK’LA EKONOMİK HAMLE!

Dünya Ticaret Örgütü’nin (DTÖ)  8 Nisan 2020 tarihinde yayınladığı rapora göre dünya ticaretinin 2020 yılında yeni Corona virüs salgını nedeniyle yüzde 13 ile yüzde 32 oranında düşeceği öngörülüyor. Yıllık 10 milyar dolarlık ihracata imza atan tekstil sektörünün tümü gibi ihracat konusunda bekleme sürecine geçen Zühre Tekstil, toptan satış ağının yanına Nisan ayında bir de e-ticaret sitesini ekleyerek küresel krize karşı aksiyonunu aldı.

Son 1 ayda Zühre Tekstil olarak yurt içi ve yurt dışı tüm faaliyetleri durdurmuş olduklarını belirten Zühre Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu, “35 bin üretici ve 17 bin ihracatçının faaliyet gösterdiği hazır giyim sektörümüzde özellikle büyük moda gruplarının siparişleri beklemeye almasının ardından atölyeler de bir bir üretime ara vermeye başladı. İç ve dış pazarda tedarikçiler ve zincir mağazaların hepsi kapalı durumda. Bizler üreten ve ürettiğini nitelikli mağazalara ve toptancılara satan bir satış ağına sahibiz. Tabii ki Corona virüs’ün etkisi ile tüm satış noktaları siparişlerini iptal etmek zorunda kaldılar. Yıl sonunda planladığımız e-ticaret’e başlangıcımızı Nisan ayına çektik. E-ticaret’e uyumlu olarak üretim sürecimizi sürdürüyoruz. Türkiye’de kademeli olarak pandemi sürecinden çıkışın Haziran ayında başlayacağını ve yaz sezonu satışlarımızla birlikte sektörün Haziran ayında normalleşmeyi yaşayacağını umut ederek pozitif düşünüyoruz ” dedi.

“E-TİCARET’E CİDDİ YATIRIM YAPIYORUZ”

Zühre Tekstil olarak e-ticaret satışına başladıklarını kaydeden Erhan Yazıcıoğlu, “Yaşadığımız durumdan sonra insanlar dijital dünya ile daha yakından tanışma fırsatı buldular. Bu süreç, bütün insanlığa e-ticaret konusundaki eğitim sürecini zorunlu olarak başlattı. Bu durumu ekonomide doğru adımları atarak fırsata çevirmemiz gerekiyor. İstihdamımızı da çoklu satış yapma üzerine kuracağız. Geleneksel mağaza satışımı devam edeceğiz ve zincir mağazalara satışlarımızı da sürdüreceğiz. E-ticaret’e ciddi yatırım yapıyoruz. Kısa sürede e-ticare’te de Zühre olarak bir başarı hikayesi yazma hedefinde azimli ve umutlu bir ekiple çalışıyoruz” diye konuştu.

“EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖRLERE AYRICALIK TANINMASI GEREKLİ”

İlk etapta moral ve motivasyonumuzu düşürmememiz gerektiğini vurgulayan Erhan Yazıcıoğlu, “Her şeyden önemli olan insan sağlığıdır. Sosyal izolasyona çok dikkat ediyoruz. Finansal kayıplara yönelik olarak alınan önlemler arasında devletin maaşlara verdiği yüzde 60’lık destek çok önemli. Piyasada çekini ödeyemeyecek esnaflara kredi yardımları ve kredilerinin ertelenmesi önemli bir yardım. Benim önerim ise sektörlerin incelenmesi ve bu durumdan en çok etkilenen sektörlere ayrıcalık tanınması olabilir. Çünkü her sektör aynı oranda etkilenmiyor bu durumdan ve hatta bazı sektörler bu krizin aksine daha çok işlerini geliştirdiler bu süreçte. Devletin özellikle tekstil ve hizmet sektörüne ciddi bir şekilde eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Diye ekledi.

“YAZ SEZONUNDA NORMALE DÖNÜŞÜ UMUYORUZ”

Sektörün bekleme durumundaki sürece 3 ya da maksimum 5 ay arasında dayanma gücüne sahip olduğunu belirten Erhan Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat şöyle bir tehlike de var ki, şu an yazlık bütün üretimleri gerçekleştirmiş durumdayız. Yaz sezonunda da normale dönüş olmaz ise bunun ciddi bir zarara yol açacağını düşünüyorum. Yaz sezonu sektörün en çok canlı olduğu bir dönem. Corona Virüs’ün etkisi umarız kısa sürer, bu dönemi inşallah çalışarak atlatabiliriz. Aksi halde 5 aydan sonra yaz sezonu tamamen kapanmış olacak. Bu da büyük zararlara sebep olacak. İtalyan ve Fransız müşterilerimiz Mayıs sonunda ve Haziran ayı içerisinde mağazaları açmayı hedefliyorlar. İhracat konusunda pozitif öngörümüz Haziran’da kademeli olarak ekonomiyi canlandıran ülkelere yönelik ilk sevkiyatlara başlamak.”

Bakmadan Geçme