• Haberler
  • Gündem
  • Fit Life Spor Merkezi yöneticisi Güler, Önce spordan bahsetmek gerekir

Fit Life Spor Merkezi yöneticisi Güler, Önce spordan bahsetmek gerekir

Fit Life Spor Merkezi yöneticisi Güler,  Önce spordan bahsetmek gerekir dedi ve sözlerine şöyle devam etti. Spor yapmak, hem zihinsel hem ruhsal hem de bedensel açıdan sağlık için oldukça faydalı bir aktivitedir.

Turgutlu Subaşı Mahallesi Seyfidemirsoy Sokak No/18A adresinde bulunan Fit Life Spor Merkezi yetkilileriyle yaptığımız görüşmede Ali Osman Güler şu ifadelere yer verdi.

Fit Life Spor Merkezi yöneticisi Güler,  Önce spordan bahsetmek gerekir dedi ve sözlerine şöyle devam etti. Spor yapmak, hem zihinsel hem ruhsal hem de bedensel açıdan sağlık için oldukça faydalı bir aktivitedir. Spor yapmak, vücudun hastalıklara olan direncini yükseltir ve vücudun dayanıklılık kazanmasını sağlar. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo vermeye yardımcı olan spor, aynı zamanda kas ve kemik sistemini güçlendirir. Spor yapmak, daha esnek ve daha dayanıklı bir vücut demektir.

Sporun bedensel faydalarının dışında, ruhsal ve mental yönden de birtakım faydaları bulunmaktadır. Spor yapmak, ruhsal açıdan daha mutlu ve dinç hissetmenize yardımcı olurken, hayat kalitenizi de yükseltecek etki göstermektedir. Özellikle profesyonel ya da amatör olarak yapılan bireysel ya da ekip şeklinde yapılan spor faaliyetleri, başarı ve kendine özgüven gibi duyguları geliştirmektedir. Karar verme mekanizmasını geliştiren spor, belli bir amaca odaklanarak yapıldığı için, sorumluluk ve verilen görevi tamamlama gibi duyguların gelişmesine yardımcı olmaktadır. Daha mutlu ve daha az stresli hissetmenize yardımcı olan spor, sosyal yönden de birtakım faydalar sunmaktadır. Arkadaşlık ve takım ruhu gibi duyguların gelişmesine zemin hazırlayan spor, özellikle çocuk ve gençlerde sosyal yönden gelişim için önemli rol oynamaktadır.

Türkiyede sporu incelersek spor oranının gelişmekte olduğunu görmekteyiz.

Turgutlu’ya baktığımızda spor salonu sayılarına nufusa göre kıyaslarsak aynı durum ilçemizde görmek mümkün. Yüksek bir nufusa sahip Turgutlu’da spor salonu sayısı çok az salon yönetimlerinin fedekarlıklarla ayakta durmaya çalışıyor. Turgutlu’da spor salonlarımızın kaliteli eğitim vermesi için talep edenlerin sayısını artırmak gerekiyor. Bunuda spor kültürünün artmasıyla mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Avrupada ve elişmiş ülkelerde yediden yetmiş yediye spor yaparken bizde hala kaysıda çalışmayı spor olarak algılayan büyük bir nufus olduğunu görmekte ve gözlemlemekteyiz

 Avrupayla kıyasladığımızda çok geride olduğumuzu .Gelişmiş ülkeşerde spor yapma oranları ülkemizle kıyaslandığında çok geride olduğumuzu görürüz. Avrupada yüzde 40-70 ken ülkemizde bunun çok geride olduğunu binde 3-5 arasında olduğunu görüyoruz. Ülkede böyleyken Turgutlu’da bundan farklı değil  

Turgutlu’da spor salonlarımızın durumu hiç de iç açıcı değil. bugün bir çok ülkede her mahalle de 20-30 spor kompleksi spor salonları varken nüfusa göre değerlendirildiğinde çok az spor salonu yaşam merkezi spor kompleksi olması manidar ve düşündürücüdür .Budurum da Turgutlu’da da spor ne kadar yol alır nasıl gelişir. Yaşam boyu sporu her bireyin yapması gerekirken bizde sadece gençler ve çocuklar yapmaktadır. Yarış sporuyla yaşam boyu sporu karıştırmaktayız. Sadece kilo vermek için spor yapmaktayız halbuki yaşam boyu spor her insanın günlük yapması gerekmektedir.

Turgutlu spor kültürü açısından gelişmeye açık gelişen bir ilçe. Bu spor salonları için büyük bir fırsat taşımakta. Bu durumu daha hızlandırmak geliştirmek için hep beraber çalışacağız dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme