• Haberler
  • KAYABAŞ'TAN TIP BAYRAMI MESAJI

KAYABAŞ'TAN TIP BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş,' 14 Mart Tıp Bayramı' dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş," 14 Mart Tıp Bayramı"  dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Kayabaş mesajında, “Sosyal bir devlet olmanın en önde gelen koşullarından biri de her yurttaşımızın sağlığa ulaşım hakkıdır. Sağlıklı yaşam hakkı; dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerdendir. Hükümetin sağlık politikalarını piyasalaştırdığı, sağlık hizmetlerini özelleştirerek hastaneyi ticarethane, sağlık emekçilerini tüccar, hastayı ise müşteri olarak tanımladığı bir dönemde 14 Mart Tıp Bayramı kutlanıyor. Son yıllarda şiddetin en yoğun yaşandığı alanlardan biri haline gelen sağlık çalışma ortamında maalesef sağlığa en az para ayıran ülkeler arasındayız. Hekimler ve sağlık çalışanları son verilere göre yılda 630 milyon muayene, 100 milyon acil servis muayenesi, yaklaşık 5 milyon ameliyat yapar hale geldiler. Dolayısıyla sağlıkta yaşanan olumsuzlukların en fazla farkında olanlar sağlık çalışanlarıdır. Kaliteli ve nitelikli erişilebilir sağlık hizmeti için çalışma koşulları iyileştirilmeli, sağlık çalışanlarının yıpranma hakkı getirilmeli, özlük haklarında iyileştirme, yapılmalı, sağlıkçıya şiddet uygulayana daha etkin bir biçimde kolluk müdahalesi gerçekleştirilerek, cezai müeyyidelerin artırılması gerekmektedir. Sağlıkta yaşanan şiddete son verecek tedbirler gecikmeksizin yaşama geçirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 14 Mart'ın yalnızca sorunların dile getirildiği bir gün değil, yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözümü konusunda umutların arttığı bir bayram olarak kutlanması dileğiyle, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve yurttaşlarımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün engellemelere ve zorluklara rağmen, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan Tüm Doktor ve Sağlık Emekçilerinin  “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyorum.”ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme