• Haberler
  • Manisa
  • Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü Kutlandı, Şehitlerimiz Anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü Kutlandı, Şehitlerimiz Anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü, Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Turgutlu Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği bir programla kutlandı.

Etkinliğe katılan Kaymakam Selami Kapankaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık'a çiçek takdim etti.

Törenin devamında, Turgutlulu Şehit Yusuf Şahin'in adının yaşatılacağı "Şehit Yusuf Şahin Parkı"nın açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Kaymakam Kapankaya, “Bugün, 50 yıl önce Kıbrıs ve Kıbrıs Türklüğünü Rumların zulmünden kurtarmak için yapılan Barış Harekatı’nın ve KKTC halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50. yıldönümü dolayısıyla bir araya geldik. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gerektiğinde vatan için gözünü kırpmadan canını feda edecek yiğitler ile anne ve babaları ülkemizden eksik olmasın. Ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün ebediyen devam etmesini diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme