• Haberler
  • Köktopçu Açtı Ağzını Yumdu Gözünü !

Köktopçu Açtı Ağzını Yumdu Gözünü !

Turgutlu MHP ilçe başkanı Orhan Sayar'ın dün kendisi hakkında yaptığı açıklamaların ardından eski başkan Ahmet Köktopçu bugün yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.

Turgutlu MHP ilçe başkanı Orhan Sayar’ın dün kendisi hakkında yaptığı açıklamaların ardından eski başkan Ahmet Köktopçu bugün yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.

İlçe başkanı Sayar’ın iddialarının gerçekleri yansıtmadığını belirten Köktopçu;’’Siyaset , elde edilen başarılarla anlam kazanır. Ve siyasette başarı elde etmek gönül ve insan kazanmakla olur. Bunları değil bilmek, anlayabilme lüksünden bile yoksun olanların siyaset yapmaya çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Partilerin İlçe başkanları icraatlarını ve fikirlerini anlatmak için basın açıklaması yaparlar. Şahsımı hedefe koyarak , ismimi ve siyasi konumumu merkeze oturtarak bir basın açıklaması yapan Orhan Sayar benim üzerimden pirim yapmaktan vazgeçmeli. Ahmet Köktopçu’yu eleştirerek ön plana çıkamayacağını aralık ayından beri anlayamamış olacak ki ne dediğini bilmeden konuşmaya devam ediyor. Yaptığı basın açıklamasında sözde boşluk sürecini telafi edebilmek için ‘’Hızlı bir çalışma’’ya giriştiğini söylüyor. Unutmuş olacak ki İlçe başkanı olduktan sonra üç köye gitmişse iki tanesini birbirine düşürerek geri döndü. Yetmezmiş gibi kendini durumdan kurtarmaya çalışırken onu da eline yüzüne bulaştırıp Mhp’li Turgutlu Belediyesini de zor durumda bıraktı. Akabinde de kendi kurduğu İlçe teşkilatından istifalar eksik olmadı. Şimdi bunun neresine ‘’hızlı çalışma’’ diyeceğiz ?

Orhan Sayar iddia ettiğine göre kendisi ile ilgili memnun edici duyumlar alıyormuş.

Acaba sayın Orhan Sayar nerede yaşıyor da bu duyumları alıyor ?

Kendisi İlçe başkanı olmadan önce Mhp’nin ilçe başkanları , kim olursa olsun saygı ve itibar görürdü. Bugün Turgutlu’da sırf Orhan Sayar isminden dolayı bu saygı ve itibar da kalmadı. Geçmişi ve bugün yaptıkları bu camiaya sadece itibar kaybı olarak yansıdı. Şimdiye kadar tüm açıklamalarımızda sorduğumuz ne bir soruya cevap alabildik ne de kendisini savunan bir açıklama duyabildik. Biz tüm Turgutlu’nun bildiklerini söylediğimiz için cevap veremiyor , verecek cevap bulamıyor. Verse de kimsenin inanmayacağını biliyor. Bu durumun üstünü örtmek için de uzun süre açıklama yapmadık diyor. Ancak Orhan Sayar meyve veren ağacın taşlandığı konusunda haklı.. Zira şimdiye kadar yaptığı basın açıklamaları sadece benim üzerime çamur atmaktan , eleştirmekten ve hakaret etmekten ibaret. Fikir içeren , Mhp’yi savunan , parti politikalarını anlatan bir tek cümle görmek mümkün değil. Beni ‘’şahsi ikbal düşünüyor’’ , ‘’yaşadığı acının gürültüsü’’ gibi şeylerle itham etmeden önce durup bir düşünsün. Ben , Orhan Sayar’ın rezil olduğunu görmesine rağmen sıkı sıkıya tutunduğu , kaybedecek diye kabuslar gördüğü o başkanlık koltuğunu Davamın ikbali için hiç düşünmeden bıraktım. Eğer ben o  koltukla var olmuş olsaydım Orhan Sayar gibi sıkı sıkıya tutunur , ne olursa olsun koltuğum gitmesin diye hiç bilmediğim ve anlamadığım şeyleri savunurdum. Kaldı ki ben görevden alınmış bir İlçe başkanı değilim ; kendi isteğiyle istifa etmiş bir ilçe başkanıyım.

O yüzden çok şükür ki acı duyacağım bir durum yok. Orhan Sayar , yaptığı basın açıklamasında bana sataştığı her cümleden sonra Genel merkez ve Sayın Genel Başkanı övmüş , aklınca Genel Merkezin arkasına sığınmış. Ancak kendisini dahi savunmaktan aciz olduğu için şimdiye kadar hiçbir sorumuza cevap verememiş olan Orhan Sayar’dan Genel Merkezi hakkıyla savunmasını beklemek zaten mümkün değil. Beni ve arkadaşlarımı küçümseyerek Partimizi acze düşürdüğümüzü iddia etmesi elbette yanına insan toplama çabasından başka bir şey değil. Ancak başta söylediğimi tekrar edeceğim ; Orhan Sayar’ın sadece isminin dahi partimizi ne derece acze düşürdüğü , gözden ve gönülden uzaklaştırdığı , itibarını azalttığı herkesçe malumdur. Ancak Orhan Sayar hamaset yapmaya devam etsin. Belki sadece hamaset ile başarı sağlayan ilk ilçe başkanı olarak kariyerine bir tane de olsa başarı katabilir. Bu arkadaşın durumu o derece vahim ki parti binamızda bulunan ve 30  çuval olduğunu iddia ettiği afiş ve pankartları bizim aleyhimize kullanmaya kalkmış. Sözde bu bayrak ve afişler bizim seçimlerde çalışmadığımızı gösteriyormuş. Orhan Sayar şunu bilmelidir ki seçim sürecinde bayrak ve afiş asılmasının ortak karar alınarak yasaklanması sebebiyle o bayrak ve afişler orada duruyor. Kaldı ki bunların 30 çuval olması mümkün değil. Zira şimdiye kadar partimize ne o kadar bayrak ne de afiş geldi. Gelse dahi bizim parti binamızda 30 çuval bayrağı koyabilecek bir depomuz ya da boş odamız yok. Bu dahi hamasetin ve yalanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Düşünelim ki Mhp’nin ilçe başkanı bir takım küçük hesaplarla elektrik dağıtım şirketine gidiyor ama , şirketin adının Tedaş değil Gedaş olduğunu bilmiyor. İlçe başkanı olduğu memleketin nereye fatura ödediğinden bihaber. Yine de cevap vermek bizim boynumuzun borcudur.

Orhan Sayar parti binasında elektriklerin Şubattan beri kesik olduğunu iddia edip 10 ay partinin açılmadığını iddia ediyor.  Benim istifa ettiğim gece yani 4 ağustosta parti binamızın elektrikleri vardı. O halde nasıl şubatta elektrikler kesilmiş oluyor ? Diyelim ki istifa edene kadar biz parti binasına hiç gitmedik. Öyle olsa bile Şubat ayından ağustos ayına kadar 10 ay değil 6 ay var önce ayları saymayı öğrensin. Ayrıca zaten bizim GEDAŞ’tan aldığımız bilgiye göre parti binamızın elektriği Orhan Sayar’ın iddia ettiğinin aksine 2016 yılı içinde hiç kesilmemiştir. Bu durumda bize attığı bir çamur daha çürütülmüş oluyor. 

Son olarak sadece camiamızın değil Turgutlu’nun da sevilen ve önde gelen büyüklerinden , eski belediye başkanımız Yunus Erkan’a karşı sarf ettiği sözler Orhan Sayar’ın ahlak , karakter  ve terbiyesi ile doğru orantılıdır. Zira bu şahıs kendinde değildir. Düştüğü acziyet çukurundan çıkabilmek için çabalamakta ve çabaladıkça batmakta , tükenmektedir. Eski belediye başkanı deyip adını zikretmediğin Yunus Erkan’ın senin yaşın kadar Ülkücü Hareket’e hizmet etmişliği var.

Yunus Erkan bu memlekette Ülkücü Hareket’in zaferi için gecesini gündüzüne katarken senin ne işlerle meşgul olduğunu bütün memleket biliyor. Sen Mhp’ye oy vermemekle övünen , pusulayı boynuna takıp Kasaba’da gezmeyi şeref sanan şahıssın. Yunus Erkan 5 yıl Mhp’den belediye başkanlığı yapıp herkesin gönlünü kazanan abide bir Ülkücü’dür. Senin attığın laf Ülkücüler’e ulaşacak kadar yukarı çıkmaz. Sesin Gürbüz Acar’ın duyacağı kadar gür çıkamaz. Oturduğun koltuk saygıdeğer ve itibarlı bir koltuk ancak senin şahsiyetin ve karakterin o koltuğu da herkesin gözünde sıfırlıyor. Sana senin üslubunla hitap edip düşmeyeceğim. Ama öğrenmen gereken birinci şey haddinin sınırı , edebinin düzeyi ve kim hakkında nasıl konuşman gerektiğidir...’’

 

Bakmadan Geçme