KÖR TOPAL İLERLEYEN SİSTEMİ 16 NİSAN'DA DEĞİŞTİRECEĞİZ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Yunusemre'de gündemi değerlendirdi. Yunusemre Belediyesi'nin düzenlediği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'ne katılmak üzere Manisa'ya gelen Bakan Elvan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi oylaması öncesi sistemin getirilerini anlatarak, 'Kör topal ilerleyen sistemi 16 Nisan'da kaldıracağız' dedi.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Yunusemre Belediyesi’nin bu yıl 2.sini düzenlediği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’ne katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, OBASYA’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Eşi Dr. Melek Çerçi’nin ev sahipliğini yaptığı toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber ve İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre Belediye Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Güreş Ağası Murat Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Yunusemre’nin, Manisa’nın en büyük ilçesi olduğunu kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Bakan Elvan’ı ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Çerçi açıklamasında; “Yunusemre 220 bini aşan nüfusuyla ilimizin en büyük ilçesi. Ekonomisi sanayi ve tarıma dayalı bir ilçe. İlçemizde yaklaşık 40 bin üniversite öğrencisi eğitim görüyor. Bu yıl Yuntdağı Yağlı Güreş Festivalimizin 2.sini gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde yağlı güreşe ilgi büyük. Geçen yıl yaklaşık 5 bin vatandaşımızı ağırladık. Bu sene bu sayının armasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Programda katılımcılara seslenen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise “Bürokrasi, Türkiye’nin önünde önemli bir engel” diyerek 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi oylamasında neden ‘evet’ denmesi gerektiğini anlattı. Bu konuda Avrupa’nın yürüttüğü ‘hayır’ kampanyalarına dikkat çekti. Bakan Elvan konuşmasında, “AK Parti hükümetleri olarak 15 yıllık sürece bakıldığında önümüze çıkan engelleri nasıl aştığımızı görüyorsunuz. Çok güzel hizmetler yaptık. Elbette bu yeterli değil. Milletin ve devletin musluklarının akması, çatısının akmaması için çalışıyoruz. Kör topal bir parlamenter sistemimiz var. Vesayetçi, çok güçlükle ilerleyen bir sistem. Bu yaptığımız anayasa değişikliği son derece basit. Doğrudan sizin seçtiğiniz bir hükümet oluşturmaksa halkın seçtiği cumhurbaşkanının hükümeti kurmasıdır. Yasamayı TBMM yapsın. Güçlü bir yargı oluşturmak gerekiyor. Vatandaşın sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi için kararname çıkarma yetkisi olacak. Hükümet asli işine dönmüş olacak. Halkın seçtiği hükümeti denetleyecek bir meclis. Yani milletvekilleri çok daha güçlü olacak. Milletvekilliği çok daha güçlü bir hale gelecek. Milletimiz ne derse o olacak” diye konuştu. 

MHP TABANINA ÇAĞRI YAPTI

Konuşmasında MHP tabanına da seslenen Bakan Elvan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Birileri tarafından özellikle milliyetçi, ülkücü olan kardeşlerimizin kafaları karıştırılmaya çalışılıyor. Onlar sadece şu soruyu sorsunlar. PKK terör örgütü Avrupa’nın dört bir yanında neden hayır kampanyası yapıyor? Bu soruyu sorsunlar. FETÖ, Avrupa’nın dört bir yanında neden hayır kampanyası yapıyor? Avrupa’nın birçok ülkesi neden hayır kampanyalarına destek veriyor. Bu arkadaşlarımızın bu soruyu mutlaka sormalarını istiyorum. Bizim birliğimiz son derece önemli. Biz birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamızı devam ettirmeliyiz. Bu vatanı seviyorsak hep birlikte hareket etmeliyiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN