• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, bugün birçok bölgede kuvvetli yağışlar ve fırtına bekleniyor. MGM, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı.

Yağış Beklenen Bölgeler

Bugün Batı ve Doğu Karadeniz, Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli'de yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor.

MGM verilerine göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Rüzgarın; Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık Değerleri

Ankara'da hava sıcaklığı en yüksek 14, en düşük 9 derece olacak. İstanbul'da en yüksek 20, en düşük 15 derece, İzmir'de ise en yüksek 24, en düşük 15 derece olarak bekleniyor.

Uyarılar

MGM, kuvvetli rüzgarın ve yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Bakmadan Geçme