• Haberler
  • Ören, Evet'i Savunan Arkadaşlar Bu Maddeler Üzerinde

Ören, Evet'i Savunan Arkadaşlar Bu Maddeler Üzerinde

Eski CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Saruhanlı'da Mütevelli de vatandaşlara neden #Hayır dediklerini anlattı. Ören, Görüyorum ki yukarıda maddelerin aydınlatılmasıyla ilgili bir sıkıntı var...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ören, Evet'i Savunan Arkadaşlar Bu Maddeler Üzerinde

Her kesişimden, hangi düşünceden olursa olsun. İster  AK Partili  ister MHP’li ister CHP’li hiç fark etmez ben onların hasan abisi olurum. Burada muhakkak bana çay ısmarlayan birisi olur. Ben mütevelliye bana gösterdiği bu güzel ilgiden dolayı teşekkür ediyorum sağ olun var olun.  

Değerli arkadaşlarım 16 nisanda sandığa gideceğiz. Sandıkta başbakan seçmeyeceğiz, sandıkta millet vekili seçmeyeceğiz. Sandıkta büyükşehir belediye başkanını da seçmeyeceğiz. Yani sandıkta partililerinizle ilgili bir düşünceyi sandığa yansıtmayacağız.

Peki ne yapacağız 16 nisanda, 16 nisanda ana yasanın 18 maddesini değiştireceğiz.  Peki bu anayasanın 18 maddesini değiştirdiğimizde, Türkiye’nin önünü mü açacağız yoksa Türkiye’nin önün de bir duvar mı öreceğiz. Bunun kararını birlikte vereceğiz. Evet diyen arkadaşlarımız eğer anayasa değişikliği değişir ise Türkye’nin önü açılır. Türkiye’yi kimse yakalayamaz diye söylüyor.

Hayır diyen bizler ise böyle bir yetkinin bir kişiye verildiğinde Türkiye’yi  yarın büyük sıkıntılara sokarız korkusunu yaşıyoruz.  Bunu nasıl çöze biliriz, birlikte inat etmeden, kin ve nefrete bürünmeden, takım tutar gibi particilik yaparak, 16 nisana gitmemeyi düşünebilir  isek birlikte anlaşmak kolay olur.

Görüyorum ki yukarıda maddelerin aydınlatılmasıyla ilgili bir sıkıntı var.

Yani bizim haber beklediğimiz bizi aydınlatması bizim 16 nisanda milli iradeyi güçlendirmesi  için bilgi yükleyecek  kişiler bize bilgi yüklemiyor. Başbakan da yüklemiyor sayın Cumhurbaşkanı da yüklemiyor. Söyledikleri 16 maddeyle ilgili aydınlatıcı bilgi değil Söyledikleri bir tek şey var falancı, hayırcı falancı partililer, falanca örgütlerle yan yana,  bunlar onun için hayır diyor.

Bu yeterlimidir halkın iradesinin 16 nisanda oy kullanmasına yeterlimidir.

Dün 2000 muhtarımızla birlikte sayın Cumhurbaşkanımız sarayında konutunda konuşma yaptı ve bütün ulusal kanallar verdi. Tabiî ki verecek eğer benim Cumhurbaşkanım konuşuyor ise ben Cumhurbaşkanımın konuşmasına bir Türkiye cumhuriyeti yurt daşı  olarak dinlemek isterim.

Onun Türkiye ile ilgili fikirlerini, onun Türkiye hakkında ki görüşlerini duymak isterim. Bundan doğal hiçbir şey olamaz. Ama  bir o kadar önemli 18 maddesini değiştiriyoruz anayasanın bir buçuk ay sabahlara kadar seçtiğimiz millet vekilleri parlamentoda görev yapmış, 1 maddeden, 18 maddeye kadar, herkes düşüncelerini açıklayıp eleştirilerini gerçekleştirmiş, Türkiye büyük millet meclisinin kanalı meclis kanalı ise birileri tarafından yasaklanmış.  Keşke orada 1.5 ayda 10 saniyelik falanca partinin millet vekili ile filanca partinin millet vekillinin yumruklaşmasını izleyeceğimize niçin  550 millet vekili 600 e çıkıyor. CHP’li vekil anlatsın AK Partili vekil cevap versin, MHP’li vekil nerede durduğunu söylesin. Biz bunları dinlemiş olsa idik bugün bizim işimizi kolaylaştırmış olacaktınız.

Hepiniz bu konuda daha fazla bilgi sahibi olarak 16 nisanda bir anayasa değişikliği ile ilgili sandık başında daha rahat oy kullanmamızı sağlayacaktık. Ama ne yazık ki kavgaların ötesinde biz hiç bir meclisteki  çalışmayı veremedik. Peki nedir bu 18 madde, biz bu 18 maddeyi konuşamaz isek, biz bu 18 maddeyi tartışamaz isek sonu çözebilir miyiz. Çözemeyiz bakınız burada 18 maddeyi anlatan hayır  broşürü var, bu hayır broşürü bırakıyorum. Belki biz nalıncı keseri gibi biz hayır diyenler kendimize yontmuş olabiliriz.

Bunu bırakıyorum.  Ama bu çıkardığım. Bu gösterdiğim ise evet’i savunan arkadaşların broşürü biz bakalım evet’i savunan arkadaşlar bu maddeler üzerinde neler söylemiş hep birlikte düşünelim ve orada 16 nisanda ne yapacağımıza karar verelim.

Bakınız 1.ci madde bu evet verecek arkadaşlarımızın siyasi görüşünü yansıtan ilçe başkanlarının il başkanlarının dağıttığı broşürler ben yazmadım sıradan gidiyorum. Madde 1 millet vekili sayısı 550 den 600 e çıkıyor.

Başka bir açıklama yok. Neden çıktığı ile ilgili çıkarsa ne olacak? Halkın hangi sorunlarını çözeceği ile ilgili hiçbir açıklama yok burada sizlerde de var mı bu broşürler. Peki biz bu kadar yetkiyi seçilecek olan başkana veriyor isek, Millet vekillerinden bakan olmayacaksa  bakanların hepsini dışarıdan atayacaksa ise başkan yardımcılarını dışarıdan atayacak ise, bütçeyi kendisi hazırlayıp meclisin üzerinden bu yükü alacak ise, meclisin üzerinden bu yükü alacak ise yani parlamentoda millet vekillerinin sayısı 550 den niçin 600 oluyor.

Sizin verdiğiniz oylar ile ben 10 yıl o parlamentoda millet vekilliği yaptım. Ben 550 millet vekilinin neden 600 e çıktığını bilmiyorum. 550 millet vekilinin neden 600 e çıktığını anlatın anlatın ki insanlar 16 nisanda rahatlıkla oy versinler  dedi.

Haber: Haşim KARATAŞ

Bakmadan Geçme