ÖZDAĞ 'ÜLKÜCÜLER'DE 'EVET' DİYECEK

Ak Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 16 Nisan`da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesinde teşkilat mensuplarına seslendi. 16 Nisan'da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesinde Manisa Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 'Parlamenter sistem Türkiye'nin sorunlarına çözüm olamadı. Sorunların çözümü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet […]

Ak Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 16 Nisan`da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesinde teşkilat mensuplarına seslendi. 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesinde Manisa Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Parlamenter sistem Türkiye’nin sorunlarına çözüm olamadı. Sorunların çözümü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi şart. MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in, milliyetçilerin fikir babası Seyyid Ahmet Arvasi’nin, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun Başkanlık sistemini destekleyici sözlerine ülkücü kardeşlerimizde kulak verecek ve onların da desteğiyle 16 Nisan’da sandıklardan ‘Evet’ oyları çıkarak 12. Seçim zaferini kazanacağız. Cumhurbaşkanlığı sistemini Sayın Erdoğan veya kendimiz için değil daha güçlü Türkiye için hedefliyoruz ve sine-i millete gidiyoruz” dedi.

1946 yılından bugüne kadar parlamenter sistemin devam ettiğini 16 Nisan Referandumuyla birlikte yaralara merhem olamayan parlamenter sistemi değiştirerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmeyi hedeflediklerini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu değişikliği yapabilmek için de agoradayız, meydanlardayız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli fiili olan bir durumdan bahsederek, ‘Bunu hukukileştirmemiz lazım. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlık hükümet sistemine geçmesi lazım’ ifadesini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu ifadesinden sonra birlikte çalışma yaptık ve parlamentoda 339 Milletvekilimizle Türk siyasi hayatında önemli bir barajı aşmıştık. Bir yandan Milliyetçi Hareket Partisinin teşkilatlarıyla, diğer yandan 11 seçim kazanmış AK Parti’nin teşkilatlarıyla hep birlikte ‘Evet’ kampanyasını yürütüyoruz” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNÜ YİNE ÜZERİMİZDE HİSSEDİYORUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ‘Hayır’ kampanyasını yürüten kesimlerin, ‘Siz AK parti olarak 15 yıldır iktidardasınız. Ne istediniz de yapamadınız? Parlamenter sistem size ayak bağı olmadı. Hemen hemen her kanunu, anayasa değişikliğini yaptınız’ sözlerine de değinen Özdağ, “Bu doğru bir ifade değil. Biz öncelikle 364 Milletvekili çıkaran yüzde 34 ile iktidara gelen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 2002 yılında Başbakan yapamamıştık hatırlayacak olursak. Parlamenter sistemin Türkiye’de bu tür acizlikleri oldu. Koalisyonları söylemeye bile gerek yok, herkes zararını biliyor. 3 aylık, 11 aylık koalisyonlardan bahsedilerek enflasyonlar gündeme getiriliyordu. Paramızın ne kadar değer kaybettiğine dem vuruluyordu. Şayet o dönemde Sayın Deniz Baykal, “Eğer Sayın Recep Tayyip Erdoğan dışarda kalırsa daha çok fenomen olur, daha fazla karizmatik lider haline dönüşür” diyerek endişeye kapılmasaydı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili olamazdı ve Sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yapamazdık. Yapamadık ta zaten. Milletimize döndük ve Referandum çağrısında bulunarak, “Cumhurbaşkanlarını parlamento mu yoksa millet mi seçsin” diye sormuştuk. Aziz milletimiz ‘Biz seçeriz’ dedi ve 367 garabetine rağmen Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmuştu. Türkiye’de 18 defa 1982 Anayasası değişti. En son anayasa değişikliğini de 26 maddeyle 12 Eylül 2010 tarihinde referanduma giderek AK Parti olarak biz yaptık. Ama 27. Maddeyi değiştirememiştik. O madde ile ilgili ‘Partiler kapatılmasın, suç işlenirse sebep olarak parti değil kişiler görülsün ve kişi yargılansın. Şahısların cezai ehliyeti olsun ama partiler kapatılmasın’ demiştik. Bunun yanı sıra bazı maddeleri yine geçiremedik. Şimdi Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncelikle icrayı kolaylaştıracak” dedi.

ÜLKÜCÜLER’DE ‘EVET’ DİYECEK
Referandumda milliyetçi ve ülkücülerinde evet oyu kullanacaklarını inandığını kaydeden Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki ben Ülkücüyüm. Ülkü Ocaklarında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından da 12 Eylül 1980 darbesinde idamla yargılandım. 7 yıl Cezaevinde kaldım çıktıktan sonra da Sayın Alparslan Türkeş’le, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yaptım. Yeniden Ocağımız tütsün diye gayret sarfettim. Daha sonra Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisini kurduk. 17 yıl birlikte çalıştık. Bunun 6 yılı Genel Başkan Yardımcılığı göreviydi. Daha önceki yıllarda da duruşumdan asla taviz vermedim ve AK Partide Ülkücü Milletvekilliği kimliğimle siyasete devam ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında çok büyük bir milliyetçi ve ülkücü olduğuna inanıyorum.”

SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORSAK; CUMHURBAŞKANLIĞINA ‘EVET’
Milliyetçiliğin öncelikle milletinden yana olmak ve milletini özgür, zengin, dünya milletler sahnesinde söz sahibi yapmak olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ülkücülük; Nizam-ı Alem’dir, İlay-ı Kelimetullah’tır. Kızılelma’dır. Bu Kızılelma da Türkiye’yi zengin yapmak, hinterlandımızda ki bizim kültürümüz, bizim dinimizle, bizim milletimizle ilişkisi olan herkese mutluluk ve barış sunmaktır. Dünya barışına katkıda bulunmaktır. Birleşmiş Milletlerde söz sahibi olmaktır. MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş 9 ışık kitabında Başkanlık sistemini savunuyor ve Türkiye’nin bir an önce Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini gerekçeleriyle anlatıyordu. Bunu bir kez daha Meclis Başkanı seçilemediği için dile getirmişti, Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Meclis Başkanı seçilsin diyerek devreye girmiş ve onun oylarıyla Meclis Başkanı seçilerek belki de darbe geciktirilmişti. Ülkücülerin fikir babası olarak kabul edilen ve bir dönme Milliyetçi Hareket Partisi içinde önemli görevler üstlenen Seyyid Ahmet Arvasi’yi hatırlatan Özdağ, onun görüşleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.1979 Türk-İslam Ülküsü kitabından alıntılar yapan Özdağ, konuşmasında “Doğrudan doğruya milletin seçeceği devlet başkanı aynı zaman’da hükümetin başkanı olarak vazife yapmalıdır. Bu tedbir, her şeyden önce, belli bir süre hükümet buhranlarına son verecek icra rahatça çalışabilecektir. Böyle bir tedbir, üstelik milletimizin karakter ve yapısına da uygundur ve onu memnun edecektir” dedi.

ÜLKÜCÜLER BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İN VE ARVASİ’YE KULAK VERECEKLER
“Demokrasiye inananlar milletin iradesinden korkmazlar” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Seyyid Ahmet Arvasi, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Turgut Özal Başkanlık sistemini savunuyorlar ve koalisyonların iyi olmadığını ifade ediyorlardı. Bu nedenle ülkücü kardeşlerimizin Sayın Türkeş’in, Sayın Arvasi’nin, Sayın Yazıcıoğlu’nun sözlerine önem verdiklerini biliyorum. Bu nedenle AK Parti’nin yüzde 49.5 oyu MHP’li kardeşlerimizin oylarıyla yüzde 54-56’lara çıkacak, diğer yandan da MHP oyları artacak ve vesayetçilere gereken cevabı vereceğiz. Egemen güçlere ve taşeronlarına, “Biz Türklerin 5 Bin yıllık tarihi var. 5 Bin yıllık tarihin Bin yılını Anadolu coğrafyasında geçirdik. Anadolu coğrafyasın da büyük medeniyetler, devletler kurduk. Bu millet asla prangaya gelmez, asla vesayetçilere boyun eğmez. Hür yaşardı, hür yaşar. Akif’in söylediği gibi, “Hiç kimse bize zincir vuramaz” diyeceğiz. Türkiye’nin özgürlüğü ve zenginliğini büyüteceğiz. 11 seçim kazanan ve tersane işçisinin çocuğunun kurduğu AK Parti 12. Seçim zaferini de inşallah 16 Nisan’da taçlandırarak kazanacak.”

Bakmadan Geçme