TEKNOFEST 24'te Turgutlu'yu temsil edecekler

Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi'nde Gençkod'da ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim alan öğrenciler, Teknofest'in düzenlediği 'Teknofest Robolig' yarışmasında finalde yarışmaya hak kazanarak, 5-8 Eylül Antalya'da düzenlenecek olan TEKNOFEST24'de Turgutlu'yu temsil edecekler

    TEKNOFEST kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Teknofest Robolig yarışması düzenlenecek. Yarışmayla yerli ve milli olarak hayata geçirilen Deneyap Kart’ın proje portföyünü genişletmek ve proje üretkenliği yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amaçlanmıştır.

Teknoloji geliştiren bir Türkiye

    Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak amacıyla lise seviyesinde katılım sağlayan ‘Gökdoğan Team’, düzenlenecek yarışmada Gençlik ve Spor Bakanlığı, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi öğrencileri temsil edecekler.

     Amaç, Robolig konsepti şeklinde yapılan robotun hazırlanıp Teknofest alanında verilen saha görevlerini gerçekleştirerek robotun aldığı puanların toplanması sonucunda kazananların belirlenmesidir.

     Gökdoğan Team danışmanı Gülistan SAYAN ve öğrencilerimizin gayreti ile hazırlanılan robot, araç ve robot kol olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Danışman Gülistan Sayan: ‘Hazırlanan robotun inovatif özellikleri ve üstün yanları ile Teknofest Robolig’de bize sorunsuz bir yarışma yaşatacağına inanıyoruz. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail EKSÜR beylere teşekkürlerimizi iletiyoruz’ ifadesiyle teşekkürlerini belirtti.

Milli Teknoloji Hamlesi

      Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail EKSÜR;  ‘Gençlik ve Spor Bakanlığımız bir çok alanda olduğu gibi Milli Teknoloji Hamlesi  hedefiyle  ülke  gelişimine  katkı  sağlayabilecek, yetenekli gençlerin tespit edilmesi, bu gençlerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması,   yenilikçi düşünce  ve  proje  geliştirebilmelerine  yönelik  çalışmalar  yürütmekte olan gençleri desteklemekte, bunun meyvesini de geçmişte olduğu gibi şimdide alıyoruz ve bu desteği şimdi Gökdoğan Team’de görüyoruz. Danışman öğretmeniniz Gülistan Sayan, takım kaptanımız Alperen Çiftçi, takım üyelerimiz Veli Can Özden, Fatma Beyza Ateş ve Enes Can Toraman gençlerimize gayretleri ve milli teknoloji hamlesine sundukları katkı ve başarılarından dolayı teşekkür ederek Antalya’da düzenlenecek finalde de projelerinin birincilik ile sonuçlanmasını temenni ediyorum.’ dedi.
 

TEKNOFEST 24'te Turgutlu'yu temsil edecekler
TEKNOFEST 24'te Turgutlu'yu temsil edecekler
TEKNOFEST 24'te Turgutlu'yu temsil edecekler
TEKNOFEST 24'te Turgutlu'yu temsil edecekler

Bakmadan Geçme