Turgutlu'da 2024-2025 Adli Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

TURGUTLU’da Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgutlu Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Manisa Barosu tarafından 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Turgutlu Adliye Sarayı'nda düzenlenen tören, hukuk camiasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Törene Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Turgutlu Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Küçükekiz, Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çakmak, baro mensupları ve diğer adli personel katıldı.

*Çelenk Sunma Töreni ve Saygı Duruşu*

Tören, Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin açılışında konuşan Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, yeni adli yılın başta hakim, savcı ve avukatlar olmak üzere tüm hukuk camiası için başarı, mutluluk ve adaletle dolu bir yıl olmasını diledi.

*"Evrende Adaletin Ruhu Egemen"*

Rona, konuşmasında adaletin tarih boyunca insanlık için taşıdığı öneme vurgu yaptı. "Evrenin ruhu olan adaletin gölgesindeyiz" diyen Rona, adaletin yüce bir bilinç olduğunu ve bu bilincin gölgesinde yargı mensuplarının adalet duygusunu yaşatmaya devam edeceğini belirtti. Türk milletinin adalet dağıtma idealinin altını çizen Rona, Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını da saygıyla andı.

*Hukuk Devletinin Önemi Vurgulandı*

Konuşmasında hukuk devletinin herkesin güvencesi olduğuna dikkat çeken Rona, "Hiçbir makamın, hiçbir grubun hukukçulara efendi olamayacağı ve hukukçuların köle kullanmadığı bir tarihsel misyonun temsilcisiyiz," dedi. Adaletin, devletin temeli olduğuna vurgu yaparak, bu temelin güçlü tutulması gerektiğinin altını çizdi.

*Avukatların Önemi ve Mesleki Haklar*

Rona, avukatların yargının üç temel unsurundan biri olduğunu belirterek, avukatların zayıflatıldığı her sistemin çökmeye mahkum olduğunu ifade etti. Avukatlık mesleğinin güçlendirilmesi gerektiğini, avukatların mesleki, ekonomik ve sistemsel haklarının korunmasının önemine değindi. Ayrıca, bu yıl uygulanacak meslek sınavının önemine dikkat çekerek, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

*Manisa Barosu'nun Misyonu ve Kararlılığı*

Manisa Barosu'nun, hukuk mücadelesi ve meslek etiği konusunda örnek bir kurum olduğunu belirten Rona, baronun "Önce müzakere ve sonra mücadele" ilkesiyle hareket ettiğini söyledi. Manisa Barosu'nun, Cumhuriyet'in ve hukukun üstünlüğünün savunucusu olarak kararlı duruşunu sürdüreceğini ifade etti. Baro, Cumhuriyet değerlerine bağlılığını bir kez daha teyit ederek, yeni adli yılda da aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini belirtti.

Tören, konuşmaların ardından sona ererken, yeni adli yılın başta Turgutlu ve Manisa olmak üzere tüm Türkiye için adalet dolu bir yıl olması temennisinde bulunuldu.

Haber: Haber Merkezi

Turgutlu'da 2024-2025 Adli Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

Bakmadan Geçme