• Haberler
  • Manisa
  • Turgutlu'da Birlik ve Beraberlik Aşure Etkinliğiyle Pekişti

Turgutlu'da Birlik ve Beraberlik Aşure Etkinliğiyle Pekişti

Turgutlu Belediyesi, Çepnidere Muhtarlığı ve Alevi Kültür Dernekleri iş birliğiyle düzenlenen Aşure Etkinliği, ilçede birlik ve beraberliği pekiştirdi.

Etkinliğe katılan hemşehriler, aşure lokmalarını paylaşarak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Aşure kazanlarının kaynadığı, birlik ve hoşgörünün simgesi olan etkinlik, büyük ilgi gördü.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, yaptığı konuşmada, "Aşure, farklı kültürlerin ve inançların bir araya gelerek oluşturduğu bir gelenektir. Bugün burada, hep birlikte bu güzel geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum," dedi.

Çepnidere Muhtarı ise, "Bu tür etkinlikler, toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirmektedir. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Turgutlu Şube Başkanıda etkinlikte yaptığı konuşmada, "Aşure, paylaşmanın ve hoşgörünün en güzel örneğidir. Bu anlamlı günümüzde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz," ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, birlik ve beraberlik içinde paylaştıkları aşure lokmalarının Hak katında kabul olmasını dilediler.

Etkinlik, katılımcıların birlikte söyledikleri türküler ve dualarla sona erdi.

Bakmadan Geçme