• Haberler
  • Teknoloji
  • Turgutlu'da Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Uygulama Sınavı Yapılacak

Turgutlu'da Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Uygulama Sınavı Yapılacak

320 öğrenci uygulama sınavına girecektir. Başarılı olan 60 lise öğrencisi ve 100 ortaokul öğrencisi Manisa Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim almaya hak kazanacaktır.

**Manisa** - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı iş birliğinde yürütülen Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için 30 Haziran 2024 tarihinde Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonunda Deneyap Uygulama Sınavı gerçekleştirilecek.

Yazılı sınavda dereceye giren ortaokul, lise ve lise hazırlık öğrencilerinden başarılı olanlar, uygulama sınavının ardından Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezinde bulunan Manisa Deneyap Teknoloji Atölyesinde üç yıl boyunca eğitim alma hakkına sahip olacak. Eğitimler çevrim içi ve yüz yüze olarak Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yapay Zeka, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama, Malzeme Bilimi ve Uluslararası projeler gibi alanlarda verilecek.

Uygulama sınavına katılacak öğrenci sayıları şu şekildedir:

- Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu: 200 Ortaokul öğrencisi, 120 Lise öğrencisi

Toplamda 320 öğrenci uygulama sınavına girecektir. Başarılı olan 60 lise öğrencisi ve 100 ortaokul öğrencisi Manisa Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim almaya hak kazanacaktır.

Bu sınav ve eğitim programı, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla gençlere önemli bir fırsat sunuyor.

Bakmadan Geçme