Dünyayı Bahçeli İle Okumak - Ahmet Orhan

Dünyayı Bahçeli İle Okumak


Dünya maruz kaldığı Korona–19 salgını döneminde çok önemli gelişmeler yaşamaktadır.

Emsaline dünya tarihinde rastlanmayan salgın milyarlarca insanı evlerine kapanmak zorunda bırakmış, hatta bununla kalmayıp aynı evin içinde bile insanları birbirinden uzaklaştırmıştır.

Salgın, üretimden tüketime toplumsal hayatın her alanında yerleşik tüm kuralları tamamen veya kısmen değiştirmiştir.

Bu değişimin kısmen veya tamamen kalıcı olması söz konusudur.

İnsanların büyük bölümü aylardır hiçbir üretim yapmadan, herhangi bir konuda emek harcamadan hazırdan tüketmek durumundadır.

Bu durumun doğal sonucu olarak ta dünyanın her tarafında ekonomik güçlükler baş göstermiştir.

Mevcut her türlü stok, kritik seviyelere kadar gerileyerek azalmıştır.

Ülkemiz için yaşananları kısaca bir öz deyişimizle özetleyecek olursak, karınlar doymuş somun küçülmüştür.

Allaha şükürler olsun ki devletimiz tüm organlarıyla bu zor durumun içinden çıkmak, sağlıklı günlere kavuşmak için büyük bir gayret içindedir.

Ülkemizde dünyadaki örnekleri gibi sokaklarda ölenler olmadığı gibi dünyanın takdirini kazanmış bir sağlık sisteminin mevcudiyetinin meyveleri toplanmaktadır.

Başta gıda ürünleri olmak üzere hiçbir malın yokluğu çekilmemektedir.

Sayıları 13 Milyon500 Bini bulan emekli,4 Milyon memur, 4 Milyon 500 bin yoksul, milyonlarca işçi, milyonlarca esnaf maaşlarını almakta devlet desteğinde ayakta durmaktadır.

Ne yazık ki bu başarılı tabloya rağmen ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyen iç ve dış odaklar son günlerde hiç bitmeyen faaliyetlerine hız vermiş durumdadır.

Yaşananlar karşısında herkesin göremediğini gören geleceğe dair öngörüleriyle Türk Milletinin gönlünde özel bir yer edinmiş olan MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı uyarıcı açıklamalarını sıklaştırmış durumdadır.

Bu açıklamaların içinde Londra merkezli 3 banka aracılığıyla yapılan operasyonu, öncesinde görerek dış odaklar ve yerli işbirlikçilerine dikkat çektiği açıklama son derece manidardır.

Devlet Bahçeli, Londra bankerlerinin son saldırısından önce 5 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada,

“Bilhassa Türkiye ekonomisini karalama kampanyasına refakat eden ana faillerin hem ülke içinden hem ülke dışından eşzamanlı olarak harekete geçmeleri alçak bir senaryonun tedavül ve temin çabasından başka bir anlama gelmeyecektir” diyerek konuya dikkat çekmiş, tedbir alınması için ilgilileri uyarmıştır.

Türkiye’nin devamlı olarak gerilim ve tartışma içinde yaşamaya mecbur bırakılmasına karşı olan Bahçeli, ülkemizi yüksek tansiyonda yaşamaya mahkum etmek isteyenlere karşı tam anlamıyla savaş açmış durumdadır.

Ortaya koyduğu Cumhur İttifakını yaşatma iradesi malum çevreleri çileden çıkarmış daha da hırçınlaştırmıştır.

MHP’ye karşı yeni tuzak ve komplolar devreye alınmış her fırsat devreye sokulmuştur.

Bunun son örneği, Cumhuriyetimizin savcısını katleden DHKPC’ye methiyeler düzen ve suç ortaklığından mahkum olan birinin cenazesinin defni yapılmak istenen Kayseri’de yaşanan olaylarda görülmüştür.

Ülkücüleri sokağa çekerek terör odaklarıyla kanlı bir hesaplaşmaya sokmaya çalışanların oyununu Bilge lider görmüş devletin meşru güçleri yerine bu mücadelenin Ülkücülerin canları bedeli yapılmasına izin vermemiştir.

Türk Milletinin nezdinde itibar kaybeden İP, HDP ile aralarındaki ittifakın deşifre olması sonrası telaşa kapılmış, fitnenin sözcüsü tilki tv’de “memleket masası” kurarak zülfüyarı kurtarma telaşına düşmüştür.

3 ayaklı kırık masa sahiplerinin bunu memleket masası haline getirmek istemelerine Bahçeli;

HDP/PKK’nın İP ile ilgili ifşa ve itirafları, İP’in HDP’ye aracılar gönderip icazet arayışları uzun bir süredir kimlerin masa başı çalıştığını fazla zahmete gerek bırakmadan ispatlamıştır. Masaya davet edenler akıllarınca yiyecek menü peşindedir. Masa; masaldır, maval okumaktır diyerek onları zillet ittifakı ortaklarıyla baş başa bırakmıştır.

Hiçbir konuya derinlemesine vakıf olmadan değerlendirmelerini paylaşmayan lider Bahçeli, anlaşılan içinde bulunduğumuz durumu tehlikeli olarak görmekte ve bizzat yoğun bir çalışma yürütmektedir.

Türkiye’nin onun engin tecrübe, bilgi ve rehberliğine ihtiyacı her zamandan çoktur.

Milletimizin ve devletimizin aydınlık geleceğinin mimarı Cumhur İttifakının başarıyla sürdürülmesinde varlığı vazgeçilmezdir.

Türkiye’yi ve dünyayı Devlet Bahçeli’nin gözünden takip etmeye ve çözümler üretmeye ihtiyacımız vardır.

Cenabı Allah’tan niyazım, Milliyetçi-Ülkücü Haraket’in liderine sağlık içinde, çok sevdiği aziz milletimize daha uzun yıllar rehberlik yapmasına fırsat vermesidir.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Şub

Büyük Acı

19Ekm

Ekonomide Neler Oluyor

15Eyl

Abalıoğlunda Neler Oluyor

08Eyl

Üzümün Izdırabı

14Eyl

Rossi Süleyman ve Kaymakam