Ahmet Orhan

MHP ve Beka

Ahmet Orhan

MHP Türk Milletinin bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyetinin bekası için hayati öneme sahip bir partidir. Esasen partinin ötesinde fonksiyon ve görevleri olan tam anlamıyla çok yönlü TEŞKİLAT’tır.

Yaşaması ve en üst seviyede güce sahip olması bizlerin ve tüm inananların hatta insanlığın huzur ve saadeti için teminat hüviyetindedir.

Kendisini yönetenlerin iradesini aşan bir düşünce yapısına sahip olan bu teşkilat canlı ve kendi kendini geliştiren yönüyle de eşsizdir.

Kökeni bir asır öncesine dayanan Türk Milliyetçiliği fikriyatının ulaştığı en son seviye Milliyetçi Hareket Partisinin varlığıdır.

Yeni teşkilatın temelinin atıldığı ilk günlerden itibaren sandıklardan çıkan oy miktarı ne olursa olsun Millet hayatımızdaki önemi hiç azalmamıştır. 

MHP ile ilgili gündeme gelen tartışmaların yegane sebebi kendisinden beklenen etkilerin yeterince sergilenememiş olmasından başka bir şey değildir.

MHP’nin maruz kaldığı parçalanmalar, tartışmalar ve bölünmelere rağmen ana gövde adeta budanmışçasına küçülmüş gözükse bile gelen ilk baharla birlikte daha iri yapıların ortaya çıktığına şahit olmaktayız.

1980 öncesi Milliyetçi Cephe Hükümetlerinin en küçük üyesi olduğundaki etkinliği ve saygınlığı neyse bugün Cumhur İttifakı içinde yer alması nedeniyle Türk Milletinin gönlündeki yeri de aynıdır. 

MHP, nasıl ki Demirel Hükümetlerinin dengeleyici unsuru ve komünist sömürgeciliğinin karşısında Türk bekasının teminatı olarak görülmüşse bugünde Cumhur İttifakına verdiği destekle emperyalistlerin maşası her türlü bölücülüğe karşı aşılmaz bir kale hüviyetindedir.

MHP karar mekanizmalarının zaman zaman tartışmalı tercihler ortaya koymakta olduğu inkar edilmez bir hakikattir. Günlük siyasi tercihlerde harekete gönül vermiş insanları üzen kararların varlığı herkesin bildiği bir durumdur.

Dün partiye ve onun temsil ettiği değerlere hatta liderliğine ihanet içinde olanların baş tacı edildiği temsil noktasında taltif edildiğine şahit olmak çok sıra dışı bir durum da değildir.

Ama unutmayalım ki, 150 yıllık cumhuriyet maceramızın büyük bölümünde duruma göre hareket etmeyi temel prensip olarak kabul eden konjonktür partileri yönetim erkine sahip olmuştur. 

İşte tam bu noktada istikrarlı ve temsil ettiği değerlere zamanın kaygılarını aşarak sahip çıkabilecek kurumlar Milletimizin bekasının teminatıdır ve onların başında yer alan kurumun adı da MHP’dir.

Yazarın Diğer Yazıları