BENİ RAHAT BIRAKIN

Hiç birinin adını burada yazmak istemiyorum. Her birinin adı MELEK. Ayşe, Fatma, Demir, Ali.. ne fark eder ki? Gözlerini bile kırpmadan meleklere kıyanların elinde, hayatları başlamadan biten günahsız çocuklarımız. Her Allahın günü duyduğumuz, izlediğimiz katledilen çocuk haberleri.. töreye kurban giden çocuk gelinler.. Tacize uğrayan minik bebekler.. Aklımın ermediği, kalbimin donduğu nameler…nameler..

Fakat her nedense benim anlayamadığım, biz insanlar!!! Böyle haberlere öylesine alışmışız ki, sokak hayvanlarına bile daha çok ses çıkartır, daha çok yollara dökülür olmuşuz onlar için. Şimdi hayvan severler kulaklarımı çınlatacak biliyorum. Fakat bir düşünün bir bebeğin, bir çocuğun hayatının tacizle, darpla katledilip son bulması, sizce sokak hayvanları sorunumuzdan daha mı değersiz? Yoksa bizler tepki vermekten mi korkuyoruz bazı konularda? Hiçbir konuyu adam gibi tartışamaz oluşumuz, siyasi duruşlarımızı, hayat felsefemizi, olaylara verdiğimiz tepkileri birbirimizden gizlememiz bir şeylerden korkumuzdan mı? Öyle bir durumdayız ki ülkece, artık ağzımızdan çıkacak her kelimeden ürküyoruz. Bu da tartışılması gereken ayrı bir mevzu..

Fakat hanımlar beyler bu konu apayrı.. çocuklara dokunmayın, onlara zarar vermeyin. Ses çıkarın.. karınızdan, kocanızdan, çevrenizden utanmayın,  korkmayın. Sesiniz kısılana kadar bağırıp yollara dökülüyorsunuz ya sevgili hayvan severler.. lütfen işe önce çocukları, insanları sevmekten başlayın ve birazda onlar için yorun ses tellerinizi.

Daha birkaç gün önce burnumuzun dibinde Manisa da güzeller güzeli Demiri katletmediler mi kör kuyularda? Her gün sosyal medyada meleklere yapılanların videosuyla karşılaşmıyor muyuz? Sesimizi çıkartalım ki bütün bu suçların bir karşılığı olsun. Daha söylenecek o kadar çok şey var ki..

Rahat uyuyun sevgili melekler.. Bir gün hak edenler elbet hak ettikleri cezayı bulacaklar. Belki ADALET biz yaşarken pek yardımcı olamıyor bizlere. Fakat yüce Allahın adaletinden zerre kadar şüphem yok. Çocuklara dokunmayın ağalar..

Bu arada sevgili hayvan severeler.. hani onlarda can taşımıyor mu diye kulak çınlatanlar. Benim hayatım hayvan beslemekle geçti. Hali hazırda evimde bir hamsterim, güzeller güzeli bir kedim var. Üç yavrum gibi onlarada naçizane annelik yapıyorum.

Saygılarımla

 

Yazarın Diğer Yazıları