Af mı, Yoksa Gaf mı? - Haşim Karataş

Af mı, Yoksa Gaf mı?


2.Yargı Paketi için Ne Yazsam Bilemedim! Kader mahkumları, Yine kaderine terk edildi?

Son günlerde gündemin hemen hemen her saniye değiştiği ama aslında halkın sorunları açısından hiçbir şeyin değişmediği bir Türkiye’de nefes alıyor ve yaşıyoruz.

Herkesin bildiği gibi seçim öncesi başlayan tartışmalar ve yorumlar halen devam ederken, ilk yargı paketi bu konudaki halkın beklentilerini karşılamadı.

İkinci Yargı paketi için çalışmalar sürerken edindiğim bilgilere göre 2016 yılındı çıkan bir yasayla, HIRSIZLARA, DOLANDIRICILARA vs. lehine bir iyileştirme yasası çıkarılmıştı.

Benzer bir yasa yani düzenleme yolda, yine HIRZIZLARA, DOLANDIRICILARA, KÜÇÜK YAŞTA CİNSEL İLİŞKİYE GİRENLERE vs. yönelik bir çalışma yapıldığı görülmekte.

Demem o ki; ADINA KADER MAHKUMU diyoruz ya; Kaderleri kötü olan KADER MAHKUMLARI’na yine bir şey yok.

Ülkemizde altta kalanın canı çıksın misali olan hep mazluma ve garibe oluyor…

Binlerce kader mahkumu,hayatın getirdiği olumsuz şartlardan etkilenerek işlenen suçlar hatta kendini koruma maksatlı işlenmiş fillerden ceza almış olanlar dahil, ayrım yapılmadan ve suçun işleniş biçimine bakılmaksızın çıkarılan yasaları elimin tersiyle itiyorum.

Bu çıkarılmak istenen yargı paketinin hiçbir fayda sağlamayacağını görüyor, bu akılla hareket edenlerin vicdanlarının olmadığını ve  samimiyetten uzak olduklarını düşünüyorum.

İyileştirme kapsamında KADER MAHKUMLARI’na adete hadi oradan deyip, dalga geçercesine her defasında DOLANDIRICILARA, HIRSIZLARA, CİNSEL İSTİSMARCILARA yasa düzenlemesi yapmalarını anlamıyor ve kader mahkumları yararına olan bir düzenleme olarak kabul etmiyorum.

Yüz binlerce aile ve Kader mahkumunun kaderine terk edilmesi, ancak hırsız ve dolandırıcılık gibi aşağılık suçları işleyenlere hoşgörü ile yaklaşanların çıkarmış oldukları yasaların kamuoyu nezdinde itibar görmeyeceğinden eminim.

Bu türden vicdanları yaralayan yaklaşımlarla saçma sapan işlerin yapılması o makam ve koltuklarda oturanların başlarını gönül huzuru ile yastığa nasıl baş koyduklarını merak ediyorum.

Bu durumda sadece iki kelime ile, yazık çok yazık demekten başka bir söz bulamıyorum.

İçinde bulunduğumuz olumsuz koşullar nedeniyle maruz kaldıkları her türlü tahrik ve saldırı karşısında kendini, ailesini ve sevdiklerini koruma maksadıyla zorunlu olarak suç işleyen yaralama, teşebbüs gibi suçlardan ceza almış olan kader mahkumlarının vebali karar merciinde olan herkesin üstündedir.

Nedir Allah aşkına sürekli hırsızlara, dolandırıcılara, yasa çıkarmak bu neyin kafasıdır! Sizden vicdan, insaf ve biraz empati bekleyen başkaları yok mu?

Birileri çıkıpta ADALET’den bahsedebilir mi?

Hiç olmazsa Denetim sürelerini uzatın…

Hiç olmazsa Şartlı Tahliye yasasını geliştirin..

Hiç olmazsa suç ayrımı yapın…

Hiç olmazsa bir defa suç işlemiş kader mahkumlarını yeniden suça teşvik etmeden topluma kazandırın..

Hiç olmazsa Adaletli bir yasa çıkarmaya çalışın.

Hiç olmazsa Cezaevlerinde umutla bekleyenlere karşı bir kez ADİL olun!

Kader Mahkumları’nın ellerinizle yarattığınız hayallerini yıkmayın.

Unutmayın ki; ADALET bir gün herkese lazım olabilir.

ADİL olarak geleceğe ADALETLİ örnekler bırakın!

Fazla söze gerek yok.

Anlayana davul zurna, Anlamayana sivri sinek saz diyor,

Rabbim, hepimize ADALET’in olduğu bir dünyada yaşamayı nasip etsin

Kalın sağlıcakla.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!