Haşim Karataş

Anayasal haklarımız yaptığımız haber nedeniyle ayaklar altına alınmıştır

Haşim Karataş

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde 28 Şubat 2018 tarihinde korku ve sindirme operasyonu diye adlandırdığımız bir olay gerçekleşti. 25 Şubat 2018 pazar günü internet sitemiz üzerinden ''MHP’li belediye hoparlöründen pkk marşı çalındı'' başlıklı bir haber yayınladık. Yapmış olduğumuz haber sonrası asıl suçluları bulmak ve cezalandırmak yerine işin kolayı seçilmiştir. Dolayısıyla gazetemize yönelik yapılan bu eylemi bizler OHAL şartlarını da kullanmak suretiyle görevi kötüye kullanma, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit, baskı, sindirme ve yıldırma ayrıca korkutup susturma operasyonu olarak tanımlıyoruz.

Gazetemize anlamsız operasyon!

Haber yaparız silahlı saldırıya maruz kalırız, haber yaparız tehditlerle karşı karşıya bırakılırız, haber yaparız operasyon ile baskı altına alınırız bu nedir kardeşim biz haber yapamayacak mıyız?

Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte her gün şehit haberleri aldığımız kahraman askerlerimizin ve Türk Milletinin evlatları Vatan uğruna canını verirken, 25.02.2018 tarihinde yapılan şerefsizliğin üzerinin kapanmaması ve bunu yapanların cezalandırılması adına yaşanan olayı haberleştirmiş dolayısıyla asıl suçlular bulunup cezalandırılması gerekir iken, haberi yapan basın mensubuna haber alma ve yayma hakları göz ardı edilerek yaptıkları haber sebebiyle ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.  Anayasal haklarımız yaptığımız haber nedeniyle ihlal edildi ve açıkça ayaklar altına alındı. Hiçbir gerekçe ve bir neden gösterilmeden ev ve iş yerlerimize yapılan eş zamanlı operasyon ile dijital materyallerimize el konuldu bunun asla kabul edilebilir bir tarafı yoktur.

Haber Kasaba isimli gazete ve internet sitesinin genel yayın yönetmeni Haşim Karataş yaşanan olay sonrası şu ifadeleri kullandı. 25.02.2018 günü saat 14.00 civarlarında belediye hoparlörün de korsan bir yayın yapıldı. Bu yayın terör örgütünün propagandası niteliğindeydi. Bizlerde habercilik anlayışı ile hareketle haber alma, yayma ve ifade özgürlüğümüz kapsamında bu durumu haberleştirdik. Konu daha sonra ulusal basına da sirayet etti. Suça konu eylemi yapan ve buna zemin hazırlayan, anonsun yapıldığı birimde görevli personele yada bu olaydan sorumlu kişi veya kişilere hiç bir işlem yapılmadığı kanaatindeyim. Ancak biz basın mensubuna sindirme ve yıldırmaya yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini düşünüyorum.

Bu baskı ve yapılan eylemin soruşturulması gerekmektedir. 

Bu durum ilçede herkesçe bilinen bir durumdur. Şahsımın habercilik eyleminden başka ortada şüphe oluşturacak hiç bir durumu yoktur.  28/02/2018 Tarihinde Saat:18:00 ile 21:00 saatleri arasında ev ve iş yeri aramalarını gerçekleştiren kamu görevlileri ve İlgili diğer kamu görevlileri bu eylemi neden ve niçin gerçekleştirmişlerdir bir anlam verebilmiş değiliz.

Asıl suçlu ve sorumlular ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşıyor.

Haber yapmaktan başka eylemimizin olmamasına rağmen 28.02.2018 günü saat 18.00 sıralarında şahsıma ve aileme ait ev ve işyerlerine kollukça gelinerek arama yapılmış adreslerde bulunan dijital materyallere el konulmuştur. CMK.’nun 119. Maddesinde: “Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir. ”Hükmünü havi olup, arama kararının verilebilmesi için ortada makul bir şüphenin varlığı aranmaktadır. 

Oysa ki; şahsıma isnat edilebilecek suçlamayla ilgili olarak mevcut şartlar altında ortada makul bir şüphe hali de bulunmamakta olup, ARAMA KARARI KEYFİDİR, BASKI VE SİNDİRME AMAÇLIDIR. Şüpheli kamu görevlilerince tarafıma bizzati yapılan tehdit de bu amacı ortaya koyan somut bir eylemdir. 

Bu sebeple; Yasaların yüklediği görevleri keyfi kullanmak suretiyle mağduriyete neden olunduğu ortadadır.  Cumhuriyetimizin demokratik kazanımlarını OHAL şartlarını da kullanmak suretiyle antidemokratik devlet anlayışını körükleyen bu tür uygulamalar devletimizin uluslararası camiadaki itibarını zedelemektedir. Yerel basın mensuplarına karşı bu tür uygulamaların önü kesilmelidir. 

Anayasal haklarımız yaptığımız haber nedeniyle ayaklar altına alınmıştır.  Dolayısıyla bizde Haber Kaba Gazetesi ve şahsım adına ifade etmek istiyorum. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacak her türlü yasal ve hukiki haklarımızı kullanacak gereken neyse onu yapmaktan asla geri durmayacağız. Allah mazlumunların ve doğruların koruyup kollayıcısıdır. Bizlerde bu düstürla hareket edecek ve Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları