Haşim Karataş

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU DEMEZLER Mİ ADAMA?

Haşim Karataş

Turgutlu siyasetinde kimin eli kimin cebinde belli değil. Özellikle de Turgutlu’da yaşanan gelişmelere bakıldığında‘’Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’’ demekten alamıyor insan kendini.Öte yandan sosyal medyada sesler yükselmeye başladı. MHP’lilerden ve MHP'li eski millet vekilinden istifalar sonrası tepkiler geldi. Tepkiler geldi gelmesinede gelen tepkiler istifa edenlere yada istifa edenlerle birlikte hareket edenlere değildi. Eleştiriler yerel basının kullandığı başlıklaraydı. Peki sormazlarmı adama ey siyasiler siz basının attığı başlıkları eleştireceğinize gereçekleri yazıp gerçekleri konuşsanıza gerçek olanları kamuoyuna akratsanıza demezler mi?

Sosyal medya da yazılan bir yazı bu söylemlerimizi doğrular nitellikte oldu.

MHP'li bir eski millet vekilinin sosyal medya aracılığı ile yazdığı yazı;‘’Turgutluda neler oluyor, birileri bunu açıklasın. MHP'nin manevi kişiliğine ve onun liderine hakaret edenlere gösterilen hoşgörü ve samimiyetin kaynağı ne? Aynı düşünceleri paylaşmanın yarattığı sempati ve yakınlık mı, yoksa velinimetine sadakatsizlik mi? Hatta taammüden ihanet mi? Yaşananlar bir değil iki değil kırkı geçti!’’ ifadelerine yer verdi.

BURADA SORULMASI GEREKEN VE KONUŞULMASI GEREKEN NE?

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli, Önce açılış için Manisa’ya geldi sonra da Turgutlu İlçe Başkanlığının yeni teşkilat binasını ziyaret etti. Ancak burada mesele, Bahçeli’nin ziyareti değil. Burada ki asıl mesele ziyaretin öncesinde ve sonrasında yaşanan garipsenemeyecek kadar dikkatleri üzerine çeken olaylardır. Bunlardan bir tanesi İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı arasında yaşanan garip polemik! Bu polemik ziyaretin öncesinde yaşandı.

MHP İlçe Teşkilatı önünde kısa süreli gerginlik yaşandı buda dikkatlerden kaçmadı.

ALIN SİZE GERÇEKLER!!!

Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi karşılamak için sıraya giren Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Başkanı Orhan Sayar tarafından eli sıkılmayarak, yan tarafa geçmesi konusunda uyarıldı. Sayar’ın Turgay Şirin'e dönerek;"Genel Başkanın Turgutlu'ya geleceğini 1 haftadır biliyordun. Neden hiç gelmedin teşkilata?" Demesi üzerine Başkan Şirin’in "Haklısınız başkanım" demesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Sayar’ın tekrar Şirin'e tekrar dönerek "Genel Başkanımız Devlet bey'in Turgutlu'ya gelişi ile ilgili baltalama çalışması yapan ve insanları telefonla arayarak "Devlet Bey Turgutlu'ya Gelmeyecek" diyen o başkan yardımcın hala görevde mi" sorusu üzerine Başkan Şirin’in "Evet görevde" karşılığını verdi.

Bu diyalog iyiden iyiye kafaları karıştırdı.Peki burada alınması gereken mesaj ne? Buda siz değerli okurlara kalmış bir husus değerlendirmesini herkes kendi cephesinde yapacaktır. Gelelim bir diğer konuya buda hafife alınmayacak tehlikeli ve bir o kadarda kafalarda soru işaretlerine neden olan bir diğer husus gibi görülüyor.

BU NE DEMEK OLUYOR!

Günlerden CUMA 06/10/2017 Turgutlu’da MHP’de yaşanan istifa olayı ayrı bir konu ancak asıl burada sorulması gereken soru bir başka! Hali hazırda görev yapan bir MHP’li belediye başkan yardımcısının Genel başkanın Turgutlu’ya geleceğini öğrenmesi sonrasında baltalama çalışması yaptığı ve insanları telefonla arayıp Devlet bey Turgutlu’ya gelemeyecek diyerek İlçe teşkilatının söylemini yalanlayan ve ilçe teşkilatının çalışmalarına set vurmaya çalıştığı iddialarıyla karşı karşıya olan ve bu iddialara hiç bir açıklamada bulunmayan birinin halen görevde nasıl tutulduğu kamuoyunda merak konusu oldu.

ORTALIK HARMAN YERİ

Bir başka husus ve iddia ise, adı geçen belediye başkan yardımcısının FETÖ terör örgütünden göz altına alınan ve halen ceza evinde tutuklu olan ayrıca yargılaması devam eden bir kişinin eski ortağı olması kamuoyunun kafasında soru işaretlerine neden olurken bu durumun herkes tarafından bilinmesi ancak basını eleştirenlerin bu gerçeği göz ardı etmesi ne kadar etiktir buda tartışılır. Bunun yanı sıra kamuoyunda sıkça konuşulan bir başka iddia da adı geçen başkan yardımcısının 2014 yerel seçimlerinden kısa bir süre önce yapılan pazarlıklar sonucu ceza evinde olan ortağının sayesinde başkan yardımcılığı koltuğuna getirildiği iddiaları ve MHP’yi parçalama girişimlerinde bulunduğu kamuoyunda çok güçlü konu ve hususlar arasında yerini almışken halen hiç kimseden ses çıkmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Yukarıda yazılanları bir kenara koyup bu yazılanların iddia boyutunda olduğunu değerlendirdik diyelim. Peki buna ne demeli. 06/10/2017 Cuma günü Turgutlu’da MHP’den istifa sesleri yükseliyor. MHP’den istifa seslerin yükselmesinde başı eski ilçe başkanı ve eski ocak başkanları çekiyor. Ama ne gariptir ki; İstifa çağrılarını yapan ve bu oluşuma öncülük eden ayrıca kısa bir süre önce yeni bir parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener’i üzerine basa basa desteklediğini ifade edenlerin bir gün sonra MHP'li başkan yardımcısı ile  aynı karede yer alması kamuoyunu rahatsız etmeye yetmiş gibi görülüyor. 07/10/2017 Cumartesi günü oynayacağı maç öncesi Turgutluspor’a verilen moral yemeğinde istifa eden eski ilçe başkanının bulunması ayrıca mekanında istifa eden eski ocak başkanının mekanı olarak seçilmiş olması kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

SEÇİLEN MEKANLAR DİKKAT ÇEKTİ!

Yemeğin verildiği ve istifanın duyurulmasında seçilen mekanlar. MHP’den istifa eden ve Akşener’i desteklemesiyle bilinen eski ilçe başkanının Turgutluspor'a verilen moral yemeğinde olmasının yanı sıra yemeğin verildiği mekanın da MHP’den istifa eden eski ocak başkanının mekanın olması kafalarda ki soru işaretlerini arttırırken yapılan tespitleri doğrular nitelikte oldu.

BU YAPILAN HAREKET VE HAMLE BAŞKAN SAYAR'IN SÖYLEMLERİNİ DOĞRULAR NİTELİKTE OLDU?

Bir diğer hususta yine Akşener’i desteklediği ve Devlet bahçelinin politikalarını eleştirdiği iddia edilen ve adı belediyede bazı hususlarda sıkça geçen ayrıca kısa bir süre önce belediyede ki görevinden istifa ettiği söylenen ancak halen Turgutlu belediye personeli olan ve kamuoyunda belediye Başkanı’nın bacanağı ve danışmanı olarak bilinen her platformda başkanın yanında yer alan, Eski ocak başkanı ayrıca Turgutlu belediye Başkanı’nın en yakını olarak bilinen kişi’nin yeni açmış olduğu iş yerinde istifa açıklamasının yapılmış olması ve seçilen mekanlar açısından hayli dikkatleri üzerine çektiği ve kamuoyunun dikkatinden kaçmadığı görülüyor.

Yaşanan bu olayların bir açıklaması elbette vardır. Peki niçin hiç kimse sesini çıkarmıyor hiçbir açıklama da bulunmuyor yada şöyle bir soru soralım kimin eli kimin cebinde bunu birileri çıkıp söyleyebilir mi?

BU KARE İLE İLÇE TEŞKİLATINA BİR MESAJ MI? VERİLİYOR

MHP’li belediye başkan yardımcısı ve Turgutluspor başkanı ne yapmaya çalışıyor. MHP Turgutlu İlçe teşkilatı ne yapmaya çalışıyor. MHP’den istifa eden muhalifler ne yapmaya çalışıyor. Burada bu engamede bir şeyler var ama ne? İlerleyen günlerde bu soruların cevabı elbette gün yüzüne çıkacaktır diye düşüyoruz.

Bu haftaki yazıma burada son verirken şimdi çıkacak birileri ileri geri konuşacak yine her zaman olduğu gibi beni ve yerel basını suçlayacak yada eleştirecek ama dönüp kendi yaptıklarına hiç bakmayacak. Bizler gördüklerimizi kamuoyuna yansıtmak için burada bir hizmet veriyoruz. Tabi ki bizlerde eleştirilere açığız ancak bunun bir haklılık payının olması gerekmektedir. Bizler siyaset yapmıyoruz ve siyasetçi değiliz, bizler habercilik yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.

Ayrıca uyuyan devi uyandırdığı içinde 23. Dönem MHP Millet vekili Ahmet Orhan'a teşekkür ediyorum. Sayın vekil yerel basını eleştirmiş eleştirmesine de burada asıl eleştirilmesi ve konuşulması gerekenleri yazmamış. Sayın vekilin yazdığı yazıda çok eksikler var sizinde dediğiniz gibi GERÇEKLER eksik sayın vekil.

İşte sayın vekilin yazısı;

Umarım sayın vekil bu yazımdan sonra basına karşı açık yüreklilikle yapmış olduğu eleştiriyi asıl yapılması gerekenlere de yapar bizlerde kendisini bu davranışından dolayı bizzat tebrik ederiz diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları