Haşim Karataş

Hayırdır hemşerim, Siz ne ayaksınız?

Haşim Karataş

Öncelikle siz değerli okurlarım; Fani Dünyanın padişahı değiliz. Gönül hırkalarını yamar giyeriz. Dostlarla ağlar, dostlarla güleriz. Dua ve ibadetlerimizin kabul olması dileğiyle.. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun. Dedikten sonra sizleri saygı ve sevgilerimle bir kez daha selamlıyorum.

Kıymetli bir o kadarda değerli okurlarım sevgili Manisa'lılar gündem o kadar yoğun ki gündeme yetişmek mümkün değil bu aralar sen Başkan Ergün'e taktın diyenleriniz olabilir ama malumunuz bizler ve sizler Manisa'da yaşıyorsunuz bizlerin de önceliği Manisa bu sebeple önce değerlendirmelerimde Manisa ve yönetenleri ile ilgili oluyor.

Bu hafta ki yazımda sizlerle yine Manisa'yı ve Manisa'lıları ve yine Manisa'yı yönetenlere dair bir yazı paylaşacağım.

Son zamanlarda MHP'li Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün itibarsızlaştırılmak istendiği ve yıpratılmaya çalışıldığı gün yüzüne çıktı.

Bizler de zaman zaman eleştiriyoruz. Hemde en ağır bir şekilde ancak eleştirsekte Hakkını vermek gerek;

Başkan Ergün, Manisa’da son zamanların en büyük yarımlarından birini yaparak hem MHP’nin hem de kendi adını tarihe büyük harfler ile yazdırdı.

Peki neydi bu büyük yatırım tabiki;

Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı,

Ayrıca Manisa’nın ilçelerinde yapımına başlanan Battı-Çıktı Kavşak Projeleri

Tabi bunlar yapılırken reklam ve toplu açılış törenlerinde yapılan hatalar yani siyasi şow için boşa harcanan masraflar olmasaydı 10 numara bir iş çıkacaktı ortaya eleştiriyse eleştiri gerektiğinde en ağır şekilde yapılır ama yiğidi öldür ama hakkını da ver demişler atalarımız.

Şimdi gelelim asıl gündem konumuza;

Herkesin malumu olduğu üzere ülkemiz genelinde olduğu gibi Manisa’da da siyaset ateş çemberi gibi alev alev yanıyor, yakıyor herkesi ve bu ateş yanmaya da devam edecek gibi görülüyor. Büyük bir oyun hazırlanıyor ve sergilemeye başlanıyor. Bu oyunun tehlikesi ve ateşi herkesi yakar. Siz siyasileri de vatandaşı da alır içine kavurur.

Başkan Ergün’ü itibarsızlaştırmanın hedeflendiği ve bunun uygulamasına geçildiği herkesçe biliniyor.

2019 seçimleri öncesinde Manisa büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün’e kurulan ve uygulanmaya çalışılan büyük kumpas! Gözle görülür bir şekilde sergilenmekte ve figüranları tarafından ortaya konmaya çalışılmaktadır.

Meselenin detaylarına girmeden önce unutanlar için bir hatırlatma yapayım.

Bu ikisini ayırt etmek gerekmektedir.

*Eleştiri başkadır.  

*Yerden yere vurmak ve linç etmek bir başkadır.

*Eleştiri herkesin en doğal hakkıdır.

*Ancak hunharca linç etmek bir başkadır.

Son zamanlarda AK Partililer ve CHP’liler tarafından Manisa büyükşehir belediye başkanı’na yapılmak istenilen ve uygulamasına geçilen linç ve yıpratma girişimidir.

Buda apaçık bir kumpastır.

“2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi yıpratılması için düğmeye basıldı.

Şimdi detaylara girelim.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettirilmesinin ardından aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu 10’a yakın AKP’li belediye başkanının istifa ettirilmesiyle birlikte AK Parti’de yaşanan büyük deprem’den MHP Manisa büyük şehir belediye başkanı Cengiz Ergün’ünde etkilenmesini isteyenlerin oynadığı büyük bir oyun e kurulan kumpas gözle görülen bir şekilde ortaya konulmakta bu konuda düğmeye basıldığı ve figüranları tarafından oynanmaya başlandığı görünmekte.

MHP’li başkan Ergün'ünde geçtiğimiz günlerde Turgutlu'da toplu açılış töreni sırasında konuşmasının bir kısmında söylediği gibi ‘’Yiğidi öldür ama hakkını da ver’’ sözünden yola çıkarak bir analiz yapalım.

Sıkça dillendirilen yol çalışmaları nedeniyle sosyal medyada Başkan Ergün’e karşı başlatılan linç kampanyasına bir yenisi daha eklendi.

Linç kampanyası bir kenara birde siyasi bir oyun kuruldu ve oynanmaya başlandı.

Biz haberciler ve vatandaşlarda tepkilerimizi samimi olarak dile getirdik bu konuda ancak bunu siyasi malzeme yapmak adına bu durumu fırsata çevirmeye çalışanlar sosyal medya aracılığı ile bu duruma bir başka yön vermeye çalışmaktalar.

Bilindiği üzere 2017 yılı MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2. Olağan Genel Kurulu ikinci birleşiminde oyun sergilendi ve ardından sosyal medya da yıpratma ve linç kampanyası aktif hale getirildi.

Yani kısaca düğmeye basıldı.

2019 seçim çalışmaları yıprat gündemde kal seçimi al politikası uygulanmaya başlandı.

AK Parti ve CHP gruplarının hizmetleri engellemeye yönelik 17 ilçe belediyesinin gelir tarifelerinde ücret artışına gidilmesine rağmen; MASKİ’nin gelir tarifelerinde hiçbir artışa gidilmemesi yönünde alınan karar damga vurdu.

Ancak şunun unutulmamasını istiyorum.

MHP Gurubunun suya istediği yüzde 10'luk zammın reddedilmesi sonrasında başkan Ergün, AK Parti 11 belediye tek tek sayarak "Suya Zam Yoksa Hizmet Yok. “Bir şekilde yaptığımız hizmetleri, halkımıza ulaşmamızı, sorunları çözmemizi hazmedemeyen bir grup var.” sözleri her ne kadar söylenmiş olsa dahi bunun altında bir kötü niyetin yada hizmet yapılmayacak anlamanın olmadığı aşikar iken sosyal medyada bazı kişi ve kesimler tarafından yapılmak istenenin hiçte hoş olmadığı aşikardır.

Peki bu girişimler Ne zamana kadar sürecek?

Ta ki; 2019 yerel seçimlere kadar devam edecek!

Manisa ahalisi unutmayacak ve hatırlayacaktır her yapılan hizmeti e yapılmayan hizmeti kimsenin bir şüphesi olmasın. Amma velakin hani sık sık kullanırız ya söz konusu atansa gerisi teferruattır diye işte o misal yiğidi öldür hakkını da yeme kardeşim.

Manisa’mız için tabi ki sende bende herkes eleştirsin gerektiğinde yerden yere vursun lakin bu kadar da yapılmaz olmaz. Tamam bazı zamanlarda yapılmaması gereken ve atılmaması gereken adımlar olabilir veya zamansız hamleler de meydana gelmiş olabilir ancak sen hep hizmet isteyeceksin hem destek ermeyeceksin birde üstüne üslük ben yaptım oldu diyeceksin yok ya…

Sizce vatandaş yer mi?

Bunu tamam bende kabul ediyorum su zammı bu yoklukta çok ağır olabilir ancak unutmayalım ki geçtiğimiz günlerde sizin vatandaşın sırtına yüklediğiniz vergiler daha da ağır sizin yaptığınız bana göre ahlak dışıdır.

Sen her haltı yiyeceksin ama bir başkası o haltın ucundan tutumu dur diyeceksin birde bunu oyun kurarak planlı ve projeli olarak uygulamalı olarak yapacaksın. Bunun adına vicdansızlık denir.

Manisa kim nederse desin kalkınıyor zaman her şeyin ilacıdır derler ya zaman ilerledikçe yapılan hizmetler gün yüzüne çıktıkça doğru işlerin yapıldığı anlaşılacaktır. Ancak keşke biraz daha vatandaşı üzmeden incitmeden yapılsa. Dedim ya eleştireceğiz ama haklıya da hakkını vereceğiz.

Yapmayın kardeşim bırakın bu oyunları artık vatandaş sıkıldı kirli oyunlardan siyasi manevralardan el ele yürüyelim ileriye hep birlikte Manisa size de yeter bize de bu memleket bizim yapılan hizmetlerde bize bırakın herkes işini yapsın zaten alıştık zam furyasına ha bir fazla ha bir eksik madem çok meraklısın madem çok düşünüyorsun vatandaşı yapılan vergilere sesini yükselt ve itiraz et.

Hayırdır hemşerim siz ne ayaksınız?

Dipnot 1:Her seçim döneminde benzer durumla karşılaşılıyor “Yapılan hizmetlerin, halka ulaşması, noktasında sorun çıkarmak yerine çareler üretip sorunları çözmeniz gerekirken bu bir siyasi malzeme yapmaya çalışan bir grubun olduğu gözle görülüyor.

Dipnot 2: Yaşanan bu zor günlerde el ele verip zorlukları vatandaşın sorunlarını çözüme kavuşturmak yerine saçma sapan polemikler ile işi sen e ben olayına getirip bir birine oyun kurmak hiç mantıklı ve hoş bir siyaset anlayışı değil.

Dipnot :3 Manisa’da muhalefetin seçim kayıpları ve seçim yatırımlarını göz önüne alarak vatandaşa hizmeti engellemesi kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi uygulanan senaryoda açıkça ortada; burada mesele neden ve niçin yaptığınız değil mesele Hizmetin engellenip engellenmediğidir yada hizmet yapılıp yapılmadığıdır.

Dipnot 4: Senaryo hep aynı biri ben hizmet yapıyorum bu hizmetin bir bedeli olacak der bir diğeri sen bu bedeli alıyorsun hizmet etmiyorsun der. Eh be kardeşim sizin ne düşündüğünüz vatandaşın hiç umurunda değil vatandaşın umurunda olan tek şey yapılan doğru hizmettir.

Manisa’da siyaseten yaşananlar, Vatandaşları rahatsız etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Siyaseti bir kenara bırakın ve size verilen oyların görevlerin hakkını verin. Manisa’ya hizmet edin Manisalılara hizmet edin birik ve beraberlik içerisinde Manisa’yı bir adım ileri nasıl götürebiliriz onu düşünün bu vatandaşa en güzel en doğru hizmeti nasıl götürürüz bunun bir yolunu bulun.

Her ne kadar zaman zaman vatandaşları ve kamuoyunu kızdırsada Başkan Ergün işinin ehli ve Manisa'ya ciddi yatırım ve hizmetler yapıyor. Cengiz başkanın bu yatırım ve çalışmaları esnasında aksaklıklar yaşanıyor ama geneline bakıldığında yapılan hizmetler Manisa için ileriye dönük yatırımlar.

Çıkıp eleştirelim ama linç etmeyelim bırakalım adam işini yapsın bakalım izleyelim görelim eğerki seçime kadar bir final yapmaz ise işte ozaman sandıkta cevabı verelim bu benim görüşüm ve düşüncemdir. Siyaseti de şahsi düşüncelerimizide bir kenara bırakıp nasıl Manisa'için bir taş daha fazla koyarız nasıl hizmet ederiz ona bakalım özellikle muhalefete sesleniyorum. Bırakın adam işini yapsın sizde siyasetinizi yapın asıl konulara vatandaşın meshelelerine eğilin.

Herkes dönsün önce aynada kendine bir baksın sonra kurduğu oyunların boşa çıkacağını görecektir.

Saygılarımla.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları