Haşim Karataş

İŞÇİLER BAŞKAN GEDİZLİ'YE SİTEMLİ!

Haşim Karataş

İşçiler Başkan Gedizliye Sitemli! Seçim öncesi kapı kapı gezildiği seçip sonrası unutulduklarını ifade eden işçiler sitemli...

Turgutlu’da geçtiğimiz yerel seçimler sonrası işten çıkarılan belediye işçileri AKP Turgutlu İlçe Başkanı Murşit  Gedizli’ye Sitemli Başkan Gedizli ise sessizliğini koruyor peki Gedizli’nin bu sessizliği neden? Seçimlerden sonra işten çıkarılan İşçilere laf olsun torba dolsun diye her çıkarılanı hastaneye işe alacağız diyerek anı kurtardığı söylenen Gedizli’nin bu tutumu işten çıkarılan işçilerin sitem etmesine neden oldu.

Görüşme sağladığımız işçiler öfkeli kendilerine sahip çıkılmadığını kullanıp bir kenara atıldıklarını söyleyen işçiler siyasetin yalan siyasetçilerin ise yalancı olduklarını ifadelkerine eklerlerken gözlerinde ki sitem dikkatlerden kaçmadı. Söylentilerin her geçen gün artması sonrasın da konuyla ilgili yaptığımız araştırma ve görüşmelerde verilen sözlerin tutulmadığını maalesef gördük ve buna tanık olduk unutulmamalıdır ki; Eğer siyasetin içerisinde iseniz ve ilerleme yolundaysanız sizin yaptıklarınız ve yapacaklarınız size referans olacağı gibi bu sözünde tam yerinde olacağı aikardır düşüncesiyle bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

“Geçmiş geleceğe ışık tutmuyorsa, akıl karanlıklar içinde yürür.”

Yerel seçiler sonrası AK Partili oldukları iddiasıyla 170’in üzerinde işçi seçimlerin hemen ardından sessizce işten çıkarıldı. İşten çıkarıldıklarını seçimden sonra işe gittiklerine  öğrenen işçiler büyük şok yaşadı. işçiler, işten çıkarılmalarının sonrasında ise AKP Turgutlu İlçe Başkanı Murşit Gedizli’nin yanına giderek Avukat olması sebebiyle davalarını verdiler birkaç kişi  ile ilgilendiğini davalarını aldığını tabi bunu bedava yapmadığını ümit ediyoruz diğerlerine ise sözler verdiğini ve her yerde herkesin yanında bile dile getirdiği bir cümle var ki buda muamma? Başkan Gedizli’nin seçimlerden sonra kullandığı ifadelerden olan ‘’TURGUTLU BELEDİYESİNDEN HER ÇIKARILAN 1 İŞÇİ İÇİN 5 İŞÇİ HASTANEDEN ÇIKARILACAK ÇIKARILANLARIN YERİNE BELEDİYEDEN İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİ ALACAĞIZ’’ sözleri uzun bir süre konuşulmuştu ancak bu sözlerin yerine gelmediği araştırmalarımız sonucunda tarihe ve kayıtlarımıza işlendi Sayın Gedizli’ye sormak istiyoruz siyaset söz verip tutmama yerimidir veya tabanın sesini dinlemek ve onların sıkıntılarının giderilmesimidir. Konuyla alakalı bir çok kişi ile görüştük ancak uzun bir süre telefonlara cevap dahi vermediğiniz edinilen bilgiler arasında işçiler size sitemli.

Tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla yapmış olduğumuz araştırma ve görüşmeler sonucunda siyasi olarak tabanınızda size karşı ilginin, güvenin ve sevginin her geçen gün azaldığını gördük umarım verdiğiniz sözleri gözden geçirirsiniz…

Yukarıda belirtildiği gibi "Geçmiş geleceğe ışık tutmuyorsa, akıl karanlıklar içinde yürür." Geçtiğimiz yerel seçimler den hemen sonra Turgutlu Belediyesi’nde başlayan işten çıkarmaların yaşandığı süreçte AKP Turgutlu İlçe Başkanı olarak konuşmalarınız çok konuşuldu ve bu konuşmalarınızda kullandığınız ifadeler verdiğiniz sözler ayrıca  bu sözlerin yerine getirilmemesi Turgutlu’da işten çıkarılan işçilerin sitemini arttırdı seçimin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen halen bu konuda bir adım atmadığınız gözlemlendi. İşçilerin üzerinde başlatılan işten çıkarma operasyonunun sonrasında sizin yaptığınız bir algımıydı bu sözlere ne oldu yoksa günü kurtarmak adına söylenen sözlerimiydi. Size sorulan sıkça sorular biri olan işten çıkarılanlara iş ayarlayacak mısınız sorusuna günü kurtarmak için verdiğiniz bir cevap mıydı eğer öyleyse bu ne siyasete, ne de ahlaka uygun olmadığını değil bir siyasetçi yapamayacağı sözler vermemeli siyaset dik duruş meselesidir. 

     Başkan Gedizli;"  Her defasında Milliyetçilik vurguları yapıyorsunuz burada ekmeği elinden alınan kendi tabanınıza sözler verip tutmamak sizce doğrumu doğruysa bunun adı Siyaset ve siyasi yalanmı oluyor. Eğer öyleyse  sözün bitti yer burası olsa gerek…

 Yaptığımız görüşmelerde, işçilerin sitemlerinin arttığı ve öfkesinin fazlasıyla Gedizli’ye olduğu verdiği sözleri yerine getirmediğinden dolayı kaynaklandığı verdiğiniz sözleri unuttuğunuz yada unutmuş gibi yaptığınız söylemler arasında böylesi hareketlerin partinize ve sizin başkanlığınıza zarar vereceği aşikardır.  

Sizinde malumunuzdur, İnsanoğlu hata yapabilir, Hiçbirimiz kusursuz ve mükemmel değiliz, Zaman, her şeyi olduğu gibi insanları da değiştiriyor, Dün yanlış ve hatalı olarak değerlendirdiğimiz olay ve olgulara bugün bambaşka bir gözle bakabiliyoruz Hayat, en büyük öğretmen ya da ancak öldüğümüzde mezun olabileceğimiz bir okul, İnsanın hatasını kabul etmesi, yanlışını görüp bir özeleştiri yapabilmesi ise erdemlerin en değerlisi, Ne var ki geçmişte söyleyip yaptıklarını sanki hiç olmamış gibi görmezden gelen, bugün benimsediği ve savunduğu duruşa, sanki en başından beri sahipmiş gibi cakas satanları, hava atanları nasıl tanımlamalı peki? Bu kişilerin adını dürüstlük, tutarlılık, mertlik gibi erdemlerle yan yana anmak bile ne acı, Seçinden önce “Yolunuz aynıydı, O yolda hep yan yana, omuz omuza, kol kola yürüdünüz”  “Onlar dün sizin kahramanlarınızdı, Ve öyle kalmalılar. Bir insan, hele ki toplumun karşısına kanaat önderi olarak çıkan biri, dün “ sözler verip bugün unutuyorsa ve hatırlamadığını söylüyorsa bununla ilgilide pişkinlik gösterebiliyorsa, onu hangi “erdemle” nitelemeli acaba? Başkan GEDİZLİ verdiğiniz sözleri hatırlatır işten çıkarılan ve işi olmayan işsiz kalan işçileri bir araya getirmeniz sizin görevinizdir bu sizin asli diye düşünüyoruz taleplerinde bu doğrultuda olduğu açıktır. İşten çıkarılan çıkarıldıktan sonra hatırlanmayan unutulan herkes sizden bir özür bekliyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları