Haşim Karataş

SERMAYESİ YALAN OLAN MASKELİ 3'LER

Haşim Karataş

 

MASKELİ 3’LER Başlık dikkat çekici, okutmaya sevk ediyor kendisini. ‘Bitli baklanın kör alıcısı olur’ özdeyişinin vardığı sonuç gibi, Siyasette yalan? Günümüzde yalan söyleme alışkanlığı toplum hayatımızın her bölümünü kapsayacak kadar yaygınlaşmıştır. Nitekim siyasetçilerin hayatı yalan üzerine kurgulu dur bazı siyasetçiler adeta kendisini halkın gözünden düşürmek için özel bir çaba sarf ediyor ve her türlü yalana çekinmeden başvuruyor. Bu tip siyasetçiler bu güne kadar halkına her türlü yalanı hiç utanmadan söylediler. Hatta bu millete, Bir başka uydurulan kuyruklu yalanda, Yalan yanlış bilgiler içeren süslü sözlerle kandıracaklarını zannettikleri gibi söyledikleri yalanlara kendilerininde inandırdıkları görünüyor.

Maskeli 3’ler her konuştuklarında mangalda kül bırakmazlar,konuşamayacakları bir konu, bilmedikleri bir husus yoktur. Maşallah bilgi küpüler. Acaba böyle mi? Yoksa meşhur olan bir Türk sözünde “şeyh uçmaz, müridi uçurur” denildiği gibi, Maskeli 3’ler bu taktiklemi kullanıyor.

Sözümüz, bilinen, tanınan daima göz önünde bulunan, siyasetçi tipinedir. Daha yakın geçmişte, hesap soracağını ifade edenler “ispat edemeyen şerefsizdir” diyenler ve bunların sözünden “ yola çıkarak sormak gerekiyor neden? hesap sormuyorsuz yada neden İspat edeceklerinizi ispat edemiyorsunuz” sözüne gelişimiz, siyasetle yalanın iç içe olduğunun kanıtıdır. Yine yakın geçmişten hatırladığımız üzere “meydanlarda esip gürleyenlerin seslerinin kısıldığını görmekteyiz” bu nasıl bir tereke dir.

Maskeli 3’ler uykudamı yoksa kuytuyamı yattılar yoksa. Sistematik yalanlar ve sistematik olmayan yalanlar, Oysa bilginin kaynağı, BİZZAT KENDİLERİ olunca iş farklılaşır. Siyasetçi bu kez düşünerek konuşmak, bilgilerini süzgeçten geçirdikten sonra anlatmak zorunda kalır.” Halkımızın hayallerinin kırıldığını görüyorum. Hala meydanlarda söylediklerini ve açıkladıklarını sanki onlar söylememiş gibi davranmaları bir tek şeyi yansıtıyor oda Maskeli 3’lerin maske taktıklarını.

Maskeli 3’ler “Siyasi yalancı, birliğin diğer üyelerinden farklılar.

“Bazılarının bu tür bir yetenek, ve devamında yalan basın-yayın organları vasıtayla yayılır ahali içine. Tehlikeli bir durumdur çünkü kalıcılığı vardır. Belge olarak bir gün karşımıza çıkar. İleride tarihi bilgileri de yanıltacağından çarpık bir tarihle karşılaşma ihtimali de vardır. Günlük gazeteleri takip eden bir kişi onlarca örneği yakalayabilirsiniz.

Layık olduğu için siyaset yapan (yaptırılan) kaç kişi vardır bilmiyoruz. Onlar televizyonlardan, röportajlardan uzak bir hayat yaşıyorlar. Tek işleri, kendilerine verilen görevlerdir. Sessiz sedasız işlerini yaparlar. Onlara sözümüz yoktur.

Bu yeni tiplerde; Sırnaşıklık, Yalakalık, ilkesizlik, Kuralsızlık, Tecrübesizlik, Fikirsizlik, Münafıklık, fesatlık, ispiyonculuk, Keyfilik, Hukuk tanımazlık, istismarcılık, Yeteneksizlik, Beceriksizlik, Açgözlülük, Adaletsizlik, Haksızlık, Abartılık, Yalancılık, Acımasızlık, Yandaşlık, Candaşlık, Yağcılık, Particilik, Döneklik, Grupçuluk ortak özelliktir.” anlayana davul zurna anlamayana sivri sinek saz...

 

Yazarın Diğer Yazıları