Haşim Karataş

Turgutlu, Hoşgörünün Örneği Olmalı!

Haşim Karataş

Yeni bir yıl yeni bir referandum, ‘’Turgutlu’’ hoşgörüye ne kadar yatkın olduğunu kanıtlamıştır. Gündem yoğun milletimiz alışa gelmiş yeni bir ‘’REFERANDUMA’’  hazırlanıyor şu günlerde dolayısıyla yine tehlike çanları çalıyor Turgutlu’da Geçtiğimiz yıllarda başlayan serüven tüm hızıyla devam ediyor.

2017 YILI GELDİ HOŞ GELDİ AMA YİNE BİR REFARANDUMLA GELDİ.

Cefakâr vatanseverler yine sandık başına, Referandum süresince yoğun bir tempo olacak olmasına da asıl mesele referandum bittikten sonra, Referandum yaklaştı  EVET ‘mi  yoksa HAYIR ‘mı  startını verildi! Referandum sonrası derin düşüncelere dalacak mıyız önümüzde ki günlerde hep birlikte izleyip göreceğiz.

TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN GELDİĞİ BOYUT?

Toplumsal olaylar karşısında çok fazla sesini yükseltmeyen son günlerde vur kaç taktiğini kullanan siyaset camiası yine sessizliğini bozacak bir birbirine saldıracak, Sanatçılar, Oyuncular, Futbolcular, sporcular iş adamları, büyük esnaf, küçük esnaf, vatandaşlar sosyal medya üzerinden mesajlar yayınlayacaklar. Birçok resmi internet sitelerinde mesajlar yayınlanacak sokaklar Tribün havasını alacak “ birbirlerine karşı şiddeti eksik etmeyenler ile ve genel olarak “şiddeti” sevenler ile dolacak etrafımız.

ATALARIMIZDAN BİZ BÖYLE GÖRMEDİK…

Siyasetin önündeki en büyük engel, siyasetin doğru yapılmamasıdır. Bugünleri de mi görecektik? Bunun için mi siyaseti sevdik, Bunun için mi siyasete girdik! Sonunda siyaset bize tüm dostlarımızı kaybettirdi. Edepsizliğin bu boyutundan, utanmalıyız!

Unutulmaması  gereken bir şey var ki söz konusu olan ‘’TÜRKİYE ‘’ dir.

Siyasetçilerimizin son yıllarda çok başarılı bir şekilde yaptıkları bir şey var ki; oda kocaman bir ‘’HAYAL’’  Peki; hayal ile gerçekler son zamanlarda iç içe iken nasıl ayırt edilmeli ve nasıl bir yol izlenmeli! Biz bu ülkenin vatandaşları olarak kendi kararlarımızı kendimiz verebiliriz? Bin kere düşünüp bir kere karar vermeliyiz dolayısıyla sakın unutmayın alışa gelmiş siyaset anlayışımızdan sıyrılıp hep bir ağızdan önce ‘’TÜRKİYE’’ sonra yine TÜRKİYE demeliyiz. Referandum sürecinde duygularımız, hayallerimiz en üst seviyeye çıkacak, Siyasiler erecek muratlarına bizler yine birbirimizle baş başa kalacağız..

GENİŞ BİR PENCEREDEN BAKALIM?

Her zaman olduğu gibi yine Kanaat” önderleri çıkacak bizlere olması gerekenleri anlatacak; ama bir süre sonra onlarda susacaklar susmak zorunda kalacaklar ama önce katıldıkları televizyon programında sonra bulundukları ve etraflarındakilerden tepkiler alacaklar buraya kadar sorun yok. ama birde gündeme gelmek iş yapıyormuş gibi görünmek için kafalarına göre ulu orta zaman zaman çıkıp şovunu yapacaklar ama icraata gelince susacaklar…

Hepimiz memleketimizin kalkınmasını, ihtiyaçlarımıza cevap verilmesini ve ülkemizin daha iyi yerlere gelmesini isteriz. Bunun için seçimler yapar, bunun için elçiler tayin ederiz. Ancak bize hizmet etsin diye seçtiklerimizin, zamanla sadece kendisine ve çıkar çevresine hizmet ettiğini görürüz ne yazık ki bu hep böyle olmuştur.

Benim düşüncem ve tavsiyem milletimizin geniş bir pencereden bakması doğru bir karar vermesidir.

Yapılacak olan bu referandumda ülkemiz vatandaşlarının kendi düşüncesi ve kararları ile hareket etmesidir. Takım tutar gibi hareket ederek yanlış bir adım atmamasıdır. Çünkü bu kez yapılan referandum Türkiye’nin geleceği ile ilgilidir. İnce elenip sık dokunmalıdır ve doğru bir karar verilmelidir. Sonucu her ne olursa olsun tek bir dileğim var tek bir dileğimiz var ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun hayırlısı olsun.

Unutmayalım ‘’İnsanı güzel yapan yüzüdür, yüzü güzel yapan gülüşüdür, ama insanı insan yapan; ağzından çıkan sözüdür’’ Tarih yanlış adamlarla doğru hedefe varabilen kimseyi kaydetmemiştir.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları